Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Jaz sem povabljena na poroko, moj mož in pa ne

Jaz sem povabljena na poroko, moj mož in pa ne

To se jima zdi primerno? Precej izmikajoč odgovor s strani nekoga, ki je prijatelj.
Hja, več možnosti imaš:
– zahtevaš konkretnejše pojasnilo, ker to, ki si ga dobila, je kr neki (je pa vprašanje, če ne boš dregnila v nekaj, kar ti ne bo ravno dobro slišat)
– v njenem tonu, brez kreganja, se lepo zhavlaiš za vabilo, a ji mirno pojasniš, da se tebi pa zdi primerno, da greš na poroko prijateljice z možem. Saj to ni dekliščina ali ženski žur. Pojasniš ji, da je njeno solo povabilo, sporžilo v TVOJEM zakonu rahle probleme in zato si se odločila, da žal tudi ti ne greš. Pika, konec.[/quote]

Ma nočem je zasliševat, da ne bo izpadlo, kot da prosjačim, če gre lahko pride tudi mož.[/quote]

Imaš prav, tu ni kaj parlamentirat in razpravljat in spraševat in razlagat.
Če ti ni za it sami, pač pošlješ SMS, se zahvališ za vabilo in poveš, da te ne bo, ker ti ni za it brez moža.

Glede na napisano bi jaz na tvojem mestu to poroko dal na “Cancel”

Odločitev je seveda na tebi.

Joj kolk težite in komplicirate okrog teh porok. Moje mnenje je, da če je moja poroka in jo jaz plačam, lahko vabim kogarkoli, brez da bi nekomu polagala račune zakaj pa tega in tega nisem povabila. Očitno ji tvoj mož ni tako blazno pri srcu, da bi ga vmeščala med svoje najljubše osebe in če se prej in potem z njim dobro razume, je to verjetno bolj iz vljudnosti do tebe. Čudno ali ne čudno, pravico ima, da povabi kogar hoče in ne povabi tistih, ki jih tam noče. Pa ne sedaj nje obsojat, kako slaba prijateljica je, ker če ti ne boš šla na poroko in se raje kujala, ker tvoj mož ne sme zraven, si prav tak kapric kot ona in torej nič boljša prijateljica od nje.

Jaz ne bi šla. Pa ne iz kakšne kaprice ali užaljenosti, ampak zato, ker bi se bedno počutila na dogodku, kjer se večino časa prepleše, brez partnerja.

kje piše, da bo poroka taka, da se bo na njej plesalo?

sicer pa jaz tudi ne bi šla.

čeprav, moja poroka je bila ultra skromna, poleg najnajožje (starši, bratje, sestre) žlahte sem povabila samo še tri prijateljice, eno s partnerjem, ena je bila samska, eno pa sem povabila brez partnerja. ker ga niti spoznala še nisem. pa smo plesali… malo v krogu

2 leti nazaj je bilo pri nama isto. Poročila se je moja kolegica in je na poroko (samo na cerkveni del) povabila samo mene, mojga pa ne ker on zraven kao ne paše. Jaz takrat na poroko nisem šla, ker se mi je neumno zdelo brez njega hodit na poroko na drug konec slovenije, pa še za tisti 2 urici. Poleg tega pa nimam avta in itak nisem mogla nikamor.

Tega, da me na njeni poroki ni bilo, mi ni zamerila, je pa rekla da je bila kar malo žalostna, ker nisem prišla.

Te pa naslednji teden ni motilo it sama s prijateljicami ven žurat na babji večer, saj tja pa mož ne paše. ane.

Imam zelo dobro prijateljico, ki ima zelo tecnega partnerja. Ko se napije vedno dela zdrahe, malo pred mojo poroko se je na eni drugi poroki celo stepel. Iskreno povedano, ga tudi jaz nisem zelela na svoji poroki, ampak midva sva sva se odlocala al naj JU povabiva ali ne. se pravi oba skupaj. Na koncu sva ju povabila, in bila dogovorjena, da ju ob prvih provokacijah prosiva naj oditeta. No njemu to nismo povedali, prijateljica je vedela. Na sreco je bilo na koncu vse super, in sta odsla med zadnjimi.

No v smeri, da bi povabila le njo sploh nisva razmisljala, oz se kaj takega sploh nebi spomnila.

no ce bi bila nekam povabljen samo en od naju 100% nebi sla. Pa cetudi bi bila to poroka moje najboljse prijateljice, sestre, ali kogarkoli pac.

Pa kakšna so to novodobna vabila, da povabiš na poroko samo prijateljico brez partnerja? Jaz tega sploh ne razumem. Lansko leto, ko se je poročila moja prijateljlica, je povabila vse najboljše prijateljice, vključno s partnerji in otroci. In so bili na poroki tudi otroci – nekateri jih pač niso vzeli s seboj, ker so bili še premajhni – konkretno jaz nisem vzela svojega 4-mesečnega sina, sem pa vzela na poroko 9-letno hčerko.

Če bi mene nekdo tako povabil–brez partnerja, zagotovo ne bi šla na poroko, še posebej, če bi videla, da partnerji od drugih prijateljic pa so vabljeni. To bi bilo izredno žaljivo do mene in takšno prijateljico bi jaz kar po hitrem postopku skenslala.

Otroci pa itak niso zaželjeni, to nam je pa vsem že v štartu, še preden je pošiljala vabila, dala vedet. Ampak ok, recimo, da za otroke še razumem, ampak za moža pa res ne. On ni pretirano užaljen, pravi, da je to kaprica razvajenke, meni pravi, naj se sama odločim, ali bom šla.[/quote]

Kaj vse zveš tule… Mogoče pa pripravlja noro zabavo, pa ve, da bi tebi sedlo, tvojemu možu pa ne. Morda te hoče posilit? 😉

Mislim… čudna debata, čudni odgovori, vsekakor pa dam prav tvojemu možu, da je to kaprica razvajenke. Bogi njen mož. Jaz ne bi šla. In bi ji povedala tko kot čutim – da poleg mene paše tudi moj mož in da ne zapletam odnosov, bi ji rekla, da z veseljem prideta k njej na obisk kdaj drugič.

Hja, folk postaja cuden. Nam se je to zgodilo, ko sem se zivela pri starsih. Moja sestricna se je porocila in povabila le mene, mojih dveh pa ne. Stara sem bila pa recimo 18 let. In to zato, ker je nekdo drug iz zlahte rekel, da ne.
Jaz potem nisem sla, ker sem zbolela. Se danes pa mi je zal, da sem ji po poroki nesla darilo, ki sta ga kupila moja starsa, ki na poroko nista bila povabljena. Bizarno ja.

Če se poznate in ste skupni prijatelji, kolegi, je to skrajno čudno povabilo. Možnosti:
– ali je ona čudna kot oseba (normalna oseba ve, da ko si enkrat poročen, da sta dva eno),
– ali ji je tvoj mož kdaj “zatežil” ali je imela z njim kakšen konflikt za katerega ne veš.
Jaz bi tudi prosila za konkretnejši razlog. Če je njej vseeno, da ti da tako čudno vabilo na poroko, bi bilo meni vseeno kaj si ona misli, če jo prosim za razlog.

Če bi šlo za sodelavko, bi bilo to razumljivo. Če je prijateljica družinska prijateljica, pa ne. V prvem primeru bi šla na poroko, v drugem pa ne.

Na dekliščino bi bilo logično, da te povabi samo, ampak na poroko?

No, jaz na poroko brez moža ne bi šla!!! Prijateljica, ki ne sprejema mojega moža, ni moja prijateljica.

Morda pa je samo nesporazum, morda je mislila, da ko te je povabila, da prideta oba z možem. Tudi jaz kdaj povabim sestro, pa ne pričakujem da bo sama prišla, ampak z partnerjem.

Misliš verjetno: z možem?

ne veš vsega

mož je povabljen na afterparty, ti pa na klasični del

torej da ne povabiš od nekoga partnerja ali otroka je višek egoizma, arogance in ozkosrčnosti. Iz spoštovanja do tega, ki ga imamo radi toleriramo tudi njemu bližnje pa tudi če nam niso simpatični. Vsekakor ne bi šla oz bi ji naprej rekla, da se verjetno heca če meni da lahko družino/partnerstvo tako “loči”. Tudi od tebe bi bilo nespoštljivo da ga pustiš doma kot staro coto. Vsekakor ji povej svoje gledišče..da ne bo nejasnosti.. . Srečno!

Kakor vzameš. Meni se zdi to, da nočeš na poroko prijateljice zato, ker mož ne gre, tudi višek egoizma, arogance in ozkosrčnosti. Če bi morali drugi iz spoštovanja do nas tolerirati naše bližnje, se ti ne zdi, da bi tudi mi iz spoštovanja do drugih morali upoštevati in spoštovati njihove želje glede tega, koga si želijo na lastni poroki in koga ne? Meni na kraj pameti ne bi padlo, da bi koga spraševala in zahtevala pojasnila o tem, zakaj je nekoga kam povabil in zakaj ne. To je njegova “zabava”, ki jo on plača, njegov dan in torej njegova pravica do izbire gostov. Meni se zdi tole “če on ne sme, pa tudi jaz ne grem” izjemno otročje.

Ce je tebi to prijateljica, nisi normalna.

Če noče povabiti tvojega moža jo vprašaj zakaj?Valda moreš vedet(razčistit)zakaj si ti povabljena on pa ne.
Če ti ne odgovori pa ne it in pika.

Raje kot njo se vprašaj, kakšnega človeka si izbrala za partnerja/ moža. Lahko da je zelo zoprn in da si tvoja prijateljica z njim pač noče pokvariti “svojega” dneva. Pri nas v sorodstvu je en tak primerek, ko ženska posiljuje s svojim možem, ki je bolj ali manj vsem zoprn in ga prenašamo samo zaradi nje.

pojaviš se na poroki z možem in otroci pa naj tam sceno dela….

Smešno. Da povabi nekoga na poroko brez moža ali žene. Saj gre vendar za poroko. Razen, če se bo ona poročila sama s sabo in ne bo imela moža. Ta nima vseh kolesc v glavi.
Jaz prav gotovo ne bi šla! Pa tudi spraševala je ne bi, zakaj.

No, jaz bi pa šla in v čestitko dala le pol bankovca za 100 evrov.

New Report

Close