Jaz sem povabljena na poroko, moj mož in pa ne
Ja poroka danes stane…če si še malo fin in se hočeš pokazati stane še toliko več. In vsak gost stane toliko in toliko evrov, da se ga nafotra in napije….Pač danes so moderne take poroke.
Naredi se neumno in pojdita oba 🙂 saj mož in žena naj bi bila kot eno, ne? 🙂 na cerkveno poroko tako ali tako lahko pride kdor želi, seveda brez povabila.
Pozdravljena,
no jaz sem doživela. da se je poročil moj bratranec in na svojo poroko povabil mene, mojega partneja in najino hči in je “pozabil” na partnerjevega sina od prej, ki je v tistem času živel z nami. Nisem mogla verjeti, da je lahko nekdo tako zabit, no izraz je mil proti temu kar si mislim. Naj skrajšam, na poroko nismo šli, sem pa bratrancu in teti povedala kaj si o njih mislim. Dejstvo je, da ima vsak pravico na svojo poroko povabiti koga hoče, ampak take stvari so pa meni višek predrznosti. Torej partner in otroci so moja družina in smo eno. Če komu kaj ne paše naj me sploh ne vabi ali pa naj povabi vse 4. Draga avtorica. jaz na tako poroko ne bi šla in bi tudi jasno in glasno povedala svoji “prijateljici” zakaj me ne bo in ta oseba bi postala bivša prijateljica. Će ima človek take prijatelje, potem tudi sovražnikov ne potrebuje…
Lp,
Tea
Tako vabilo je nevljudno in pika. In ce se odzoves nanj, kaze samo na to, da toleriras tak odklon. To se ne dela. Ti nisi samo ti, ampak si ti+moz+otroci. In ce nekdo povabi tebe, se s tem odloci povabiti tudi tvojo druzino. Vsaj moza, ce ze npr.zaradi prostorske stiske otrok ne. Tista fora s pol bankovca za 100 eur je super!
Ce bi jaz prejela tako vabilo, bi bila globoko uzaljena in ne bi niti odgovarjala nanj. Ko bi me poklicala, bi rekla, da tisti dan ne morem. Ji ne bi pa niti cestitala za poroko in jo odrezala. Tako se pac ne obnasa!
Ja ne morem verjet, kako so nekatere prisesane na svoje može, ni čudno da polovico žensk ne zna biti sama, če so tako prisesane. Dam pa glavo stran, da pol teh možekov tule če se le ponudi priložnost v baru z moškimi prijatelji in drugimi ženskami, hitro pozabijo da so “eno” z ženo.
A ali nimaš pravice povabiti kogar koli želiš? Ga že ne želi gledati tam, ali pa so tu stroški in ker ji ni ljub, bo raje njega skenslala kot pa kogar drugega.
Če ti je tako bed iti brez moža, pač ne pojdi.
Joj ta dva sta tudi ena loleka, :] ma sploh ne vem, zakaj se take osebe odločijo za zakon, če smatrata, da se po porokah in ostalih družinskih, ter prijateljskih zabavah, dogodkih mora pojaviti/vlačiti prijateljica brez svojega moža ali prijatelj brez svoje žene, samo zato ker jim enostavno paše oziroma jim je pisano na kožo tako neprimerno obnašanje do oseb, ki so jim baje do srca?! Kako jima bo šele zanimivo v zakonu, če se tako obnašata do ostalih??!! :/
Bolje bi bilo, če se sploh ne bi blamirala, ker obstaja vedno lepši način, recimo tišina, v tem primeru ne povabiti določenih oseb, kot pa to da se skrivata za velikimi in praznimi besedami tipa »povabljene osebe blizu srca«.
Ja ne morem verjet, kako so nekatere prisesane na svoje može, ni čudno da polovico žensk ne zna biti sama, če so tako prisesane. by reshudproblem,ja
Na koga si ti prisesan/prisesana da ne skačeš naokrog nag/naga do službe in nazaj oziroma zakaj ne greš v gatah samo ali v spalni srajci, se ti zdi primerno neprimerno se obnašati do okolice, ej veš kaj bi vse jaz naredila izključno za svojo rit, pa se mi glede na razno razne okolščine, napisana in nenapisana pravila enostavno ne zdi prav… :]
Clovek v nekaterih primerih res ne ve kaj bi naredil??Moj bratranec se je (po sili) poročil z starejšo žensko, z minimalno mero bontona in obnašanja..Vpitje, zmerjanje, grde besede…Že njuna poroka je bila višek akcijske komedije tako da si ne predstavljam svoje poroke na takšnem nivoju. Kaj potem storiš, če bi rada da bratranec pride na mojo, vendar brez nje? se mi zdi da je poroka res tisti poseben dan, ki se ga za zmeraj spominjaš in najbrš ni prav lepo da ti ga en pokvari?Če pa obeh nebi povabila, in bi bila povabljena njegova starša pa je spet mal narobe ane?
Živijo!
Tudi jaz imam eno tako čudno presenetljivo izkušnjo s svojo najboljšo kolegico…
Kmalu se poroči, povabila pa me je le na pogostitev poroke (na večerjo) to je pa tudi vse. Ko sem prejela vabilo me je dobesedno prav na rit vrgl in sem mislila da je na vabilu napaka, ko sem videla da sem povabljena samo na pogostitev, na celotno poroko pa ne!!. Poroka naj bi bila očitno v strogo ožjem krogu sorodnikov. Očitno jaz nisem njen ožji krog, pa čeprav sva bile dolga leta kot rit in srajca,sošolke, najboljše kolegice in še in še!
No s tem da nisem povabljena sem se pač sprijaznila. Sporočila sem ji da se pogostitve ne morem udeležiti iz določenih razlogov… vam pa neznam povedati kako močno sem si jo želela videti tudi na civilnem delu, skratka na celotni poroki…kar srce me boli. Zame ona ni več tista ta prava prijateljica.
Tako pač je, tako se je odločila, edino kar lahko pripomnem je to, da jaz tega ne bom naredila njej, da bi takole ločila najboljšo prijateljico od svojih sorodnikov. Na mojo poroko bodo povabljeni prav vsi in to v celem kompletu! Povem vam še to, da sem si ji res želela organizirati kakšno dekliščino, ampak po tem mi je vse padlo dol in sem se pač umaknila. Žal mi je da nisem del tega dogodka.