Jaz sem sam tok vesela, da nimam otrok
Saj si tudi lahko. V vseh pogledih. Na starost je itak vsak sam, naj ima otroke ali ne. Odrasle otroke zanima samo dedovanje, starši so jim strahotno v breme. Nikar ne nasedaj floskulam o hvaležnosti in podobne pleve, ki jih običajno trosijo cerkvenjaki. Tudi oni so zgolj krvavi pod kožo. Mladostniki se jih sramujejo, ker so 400 let za leseno žlico, starši namreč, otroci pa kot vsi nebogljeni mladiči jih krvavo potrebujejo za preživetje in to 24 ur, 7 dni, daleč tja v dobo, ko bi morali biti že samostojni, pa nočejo biti, ne da jim starši tega ne dovolijo.
Me skrbi, priznam. Ne le zaradi morebitne vojne. Sem pa po drugi strani srečna, da jih imam. Smo povezani in se imamo radi. Ne zdi se mi, da bi moj otrok gledal le na dediščino. Nekaj je že dobil in je hvaležen. Njegova družina rada pride k nama z možem, skupaj kam gremo za kakšen dan, radi naju presenetijo s kakšno pozornostjo. V času pubertete sem bila pa res najbolj nemogoča mama 🙂 V času bolezni sem tudi sama precej pomagala svoji mami, je bilo včasih težko, a daleč od tega, da bi komaj čakala na dediščino.
Jaz sem pa tako vesela, da imam otroke. Imam tri in za vsakega posebej sem hvalezna, da ga imam. Pises, da trpimo? Ne vem, jaz ne trpim, moji otroci tudi ne. Ja, pride kak dan, ko nismo veseli, a na splosno smo srecni, veselimo se zivljenja. Imamo tako lepo in lagodno zivljenje kot se nobeden pred nami. Otrok nimam zato, da bi me rihtali na starost. Imam jih zato, ker je tako lepo doziveti obcutek, da iz tvojih genov in genov partnerja, ki ga ljubis zraste cisto novo bitje. Tako sem hvalezna, da je moje telo hranilo otroka, hvalezna za vse tri porode. Hvalezna za dojke, ki so kasneje hranile te dojencke, gledati kako se razvijajo, v kaj rastejo je nepredstavljivo. Hvalezna za vsako noc, ki smo jo prespali innza vsako, ki je nismo, ker sem zmogla ta mala bitjeca varovati, jim nuditi ljubezen, toplino. Noben denar, nobena potovanja, noben luksuz ne more preseci teh trenutkov, tega da sem lahko mama.
omg, 20.11.2024 ob 19:11
Saj sem tudi jaz rada mama, samo tole zgoraj je pa tako osladno, da bohpomagaj, no.
Fetišisti ji bodo hvaležni, če jo bodo brali. Sama pa se je tudi nekako vzburila, seveda v srčno-reproduktivnem smislu, da lahko rojeva svojemu moškemu njegove otroke. Zares lepo zanjo.
mama444, 20.11.2024 ob 18:06
Jaz sem pa tako vesela, da imam otroke. Imam tri in za vsakega posebej sem hvalezna, da ga imam. Pises, da trpimo? Ne vem, jaz ne trpim, moji otroci tudi ne. Ja, pride kak dan, ko nismo veseli, a na splosno smo srecni, veselimo se zivljenja. Imamo tako lepo in lagodno zivljenje kot se nobeden pred nami. Otrok nimam zato, da bi me rihtali na starost. Imam jih zato, ker je tako lepo doziveti obcutek, da iz tvojih genov in genov partnerja, ki ga ljubis zraste cisto novo bitje. Tako sem hvalezna, da je moje telo hranilo otroka, hvalezna za vse tri porode. Hvalezna za dojke, ki so kasneje hranile te dojencke, gledati kako se razvijajo, v kaj rastejo je nepredstavljivo. Hvalezna za vsako noc, ki smo jo prespali innza vsako, ki je nismo, ker sem zmogla ta mala bitjeca varovati, jim nuditi ljubezen, toplino. Noben denar, nobena potovanja, noben luksuz ne more preseci teh trenutkov, tega da sem lahko mama.
Mama444 zelo lepo si to napisala in opisala bistvo materinstva, starševstva.