Najdi forum

A je kdo prebral to knjigo?

Naslov izvirnika: “Chat, connect, crash” od Nan McCharty.

Ja , sem jo brala pred casom. Lahko poletno romanticno branje.
Je pa res da je mail krasna zadeva. Pravzaprav sem se na to knigo spomnila ravno ob odprtju tega foruma. Ker se tudi v knigi bralci dobivajo v forumih kjer klpetajo.

res je, prav simpatična knjiga,

Tisti, ki ste jo prebrali, ali kaj uporabljate emotikone in akronime?

Ja jih, vsaj v prijateljskih mailih. :o))

Tega :o)) pa ne poznam. Ali to mogoče pomeni zasmejati se? Jaz uporabljam tole 🙂

Mogoče pa bi jih lahko na forumu tudi uporabljali. Le nekdo bi moral cel spisel napisati, da bi jih vsi poznali.

Knjiga je dobra, predvsem za tiste, ki želijo spočiti možgane od življensko usodnih in preresnih knjig. Jaz osebno uporabljam 🙂 in :(.

ello!
tudi jaz sem pred kratkim po dolgem času prebrala eno knjigo (v gimnaziji pač večina folka neha brat knjige…) in k sreči sem v roke dobila to knjigo. Prebrala sem jo “v enem šusu”, čisto sem se vživela vanjo (pač sem internet obsedenec) in prav zato me je njen konec popolnoma šokiral. Ravno to mi je bilo pri knjigi najboljše in še nekaj časa zaradi zgodbe nisem mogla zaspati.

yeah, i’m crazy 🙂

Ko sem videla to knjigo na netu, da je med izbranimi , sem se odločila in jo šla kar kupit. Priznam, da sem to knjigo prebrala v enem samem kosu in blazno uživala ob njej. Mogoče lahko branje za nekoga a definitivno se vsak lahko najde v njej. Ker ga ni človeka, ki klepeta po netu, da ne bi imel prilike srečati se s takim človekom, ki ga je vlekel k sebi kot magnet. In kot oseba v knjigi smo tudi mi obstali v času in se predajali in se vlekli k sebi, da se to ne dogaja nam.
Knjigo sem namreč posodila naprej in definitivno so jo vsi prebrali v isti sapi. Označim jo kot nekaj izredno , izredno dobrega

a mi lahko poveš, kje si jo dobila.v naši knjižnjici je nimajo.
hvala in lp
m.

Ne vem, če jo že imajo v knjižnici. Meni jo je posodila sestrična. Mislim pa, da jo imajo v knjigarnah.

Tina!

Šla sem in jo kupila v Cankarjevi založbi pri Magistratu v Ljubljani. Sicer imajo probleme, ker knjiga sploh še ni na policah tako, da mi jo je prinesla od zadaj. Noro ampak resnično knjiga je mogoče ne lahko branje ampak zamisliš se nad seboj in se vprašaš: Če se je tebi tudi kaj takšnega pripetilo….in odgovor je vedno, da.

V Leclercu jo imajo!

V naši knjižnici jo že imajo, ampak je izposojena. Sem jo že rezerviral. Komaj čakam, da se je lotim, ko ste tukaj naredile tako reklamo. Da niste agentke kakšne založbe ?! :o)

Ah, verjetno ne, take me ponavadi ne prepričajo… :o)

Ma ne. Smo čisto navadne dekline, ki jim v teh poletnih mesecih prija tudi kakšen lahkoten roman.

Ja, jaz tudi nekaj takega rabim.

Hay!
Knjige še nisem prebrala in mogoče moje vprašanje nima nič v zvezi s to knjigo, vendar me vseeno zanima, kaj so to emotikoni in akronimi in kaj pomenijo. S prebiranjem forumov sem zaznala razne znake, vendar nisem posvečala pretirane pozornosti. Sedaj sem ugotovila, da nekaj pomenijo.
Lep dan!

Tole sem našla na www-ju!

http://www2.arnes.si/~kriskem1/vic_sme.txt

🙂

JAz sem tudi prebrala knjigo [email protected]. Moram priznati, da me je tako prevzela, da sem jo prebrala v dveh urah. Na šus. 🙂 Edino konec je žalosten, kajne. Ampak, se pa sprašujem, kaj bi semzgodilo, če se ne bi tako končalo?

Aja, tiste okrajšave so mi pa šle pošteno na živce. Kot da ne moreš napisat celega stavka, ali besedne zveze. Pol sem pa mogla stalno odzadaj v knjigo hodit gledat, da sem sploh videla, kaj pomeni tista kratica.
Uporablajm pa smeškote 🙂 😉 🙁 Ne narišem noska.

A za take, ki pišejo knjige, te pa gredo skozi lektorjeve roke, ne znajo postavljati pik in vejic, pa raznih izrazov ne poznaš, tudi misliš, da jim manjka strokovna izobrazba?
Ljudje ki prebiramo knjige in listamo po časopisih , nas predvsem zanima vsebina dela, ne pa kako in koliko vejic je pozabil v teksu. Ti pa si očitno ena takih, ki prebirajo knjige in razna besedila, ravno radi ločil. Vsebina pa te očitno ne zanima!!
Vzemi pamet v roke!!!!!!!!!!
L.p.
alex

Kaj? Samo o okrajšavah sem govorila, ne pa o vejicah in pikah. 🙂

Zaspanka, ti imej kar še naprej pamet v glavi! 😉

V redu knjiga, nov in zanimiv slog, ki ustvarja tisto posebno vzdušje, ki se pojavi pri pisanju in prebiranju take e-pošte… Dialogi duhoviti, zgodba, ki vleče. Konec me je pa presenetil. Se mi ne zdi značilen za ameriško pisanje te vrste.

Tisto skakanje po pojasnila na zadnje strani zaradi okrajšav je tudi nekaj posebnega. Emotikoni so po mojem mnenju nedvomno napredek v razvoju sredstev pisnega sporočanja in sporazumevanja. Sploh med ljudmi, ki se še ne poznajo oziroma pri začetnih stikih. Verjetno so odgovor na vse bolj tehnicistično okolje, ki nas obdaja. S katerim se obdajamo…

Zaspanka,
všeč mi je tvoj vzdevek, je kot nekakšno nadaljevanje mojega. Tudi jaz rad potegnem, če se da. 🙂 Glede ločil sem na tvoji strani in prav neverjetno je, kakšen vihar so nekateri dvignili okrog tega. Sicer pa mislim, da je razplet pokazal, da si imela prav. Mene so površnosti na začetku strašno motile, sem se pa na teh forumih privadil na vse sloge, tudi tiste brez ločil. 🙂

Me veseli, da si na moji strani. piši mi, lahko se še kaj zmeniva, tako. Prijateljev nikoli ne manjka, kajne 🙂 .

Noč je še dolga, še posebej za nas, ponočnjake in zaspanke. 🙂

New Report

Close