Je barvanje las res nujno?
Z moškega vidika – če se ti dobro počutiš z njimi, se nikar ne barvaj.
Ne, ni treba nujno barvati. Gre bolj za vaše (žensko) lastno počutje, kot za kaj drugega – ker če se žensko sama s sabo dobro počuti, ne bo (skoraj) noben moški ugovarjal sami barvi las.
Vidim pa precej žensk, ki sivino znajo krasno nositi in sploh niso videti stare/zanemarjene ali kaj podobnega – hkrati pa tudi ženske, ki jim to sploh ne gre.
nisi še tastara, izgleadš pa stara, čeprav se ti tolažiš, da ne…
Sivi lasje žal precej postarajo.
Sem 45, siva od 20ega in se barvam. in nihče in nobena me ne bo prepričala, da je siva naravns in lepa, ne pri 20ih, ne pri 30ih in ne pri 40ih.
Sorry….
Je velika razlika – bit pobarvana brez soivcev in bit nepobarvana, s sivci, pa še pri mladih letih…..
[/quote]
Meni pa ni treba skrivati mojih let. Zakaj bi jih?
Mi je pa zanimivo, da barvanje las tako hudo vpliva na pismenost nekaterih mon.
Hočeš povedat, da je povrepčna ženska veliko bolj neumna kot moški?
Ker moški se večinoma ne barvajo s kemijo, ne škodijo zdravju s štiklami in tako naprej?
Hja, tu moram priznati, da so moški bistveno pametnejši od marsikatere ženske.
[/quote]
Moški pa uživajo umetne dodatke, sploh za mlade to precej velja, tudi proteini v prahu niso čisto nedolžni … tako da glede pameti ne bi ocenjevala po tem, koliko je kdo trapast.
Jaz sem zase seštela takole: ali bom zaradi barvanja doživela deset let manj, vendar bom kolikor toliko zadovoljna s svojo zunanjo podobo, ali pa bom živela deset zamorjenih, nesamozavestnih let več … Strupov pa itak fašemo toliko v telo, da se zaradi enega barvanja ni za sekirat. Upam, da ne kadiš …
Žal je zato, ker je to krivično in žalostno, da narava take uganja.
Ampak jih uganja, žal.
[/quote]
Kapializem je naravne procese razglasil za nemodne, pardno nezaželjene in ljudi spravil v živčno nervozo.
Isto finto uporabljajo religije že tisočletja: Najprej te udarijo s kladivom, nato ti prodajajo obliž.
Če si siv moraš izgledati vsaj takole:
[attachment=0]Grey.jpg[/attachment]
Z moškega vidika – če se ti dobro počutiš z njimi, se nikar ne barvaj.
Ne, ni treba nujno barvati. Gre bolj za vaše (žensko) lastno počutje, kot za kaj drugega – ker če se žensko sama s sabo dobro počuti, ne bo (skoraj) noben moški ugovarjal sami barvi las.
Vidim pa precej žensk, ki sivino znajo krasno nositi in sploh niso videti stare/zanemarjene ali kaj podobnega – hkrati pa tudi ženske, ki jim to sploh ne gre.
[/quote]
Hvala. Me veseli, da se je oglasil tudi en moški :).
Moški pa uživajo umetne dodatke, sploh za mlade to precej velja, tudi proteini v prahu niso čisto nedolžni … tako da glede pameti ne bi ocenjevala po tem, koliko je kdo trapast.
Jaz sem zase seštela takole: ali bom zaradi barvanja doživela deset let manj, vendar bom kolikor toliko zadovoljna s svojo zunanjo podobo, ali pa bom živela deset zamorjenih, nesamozavestnih let več … Strupov pa itak fašemo toliko v telo, da se zaradi enega barvanja ni za sekirat. Upam, da ne kadiš …
[/quote]
Verjameš ali ne, ampak od mojih moških kolegov se noben ne baše z umetnimi proteini pa so vsi športno zelo aktivni. Res paje, da ne visijo po fitnesih, ampak v naravi.
Logično, da ne kadim.
Ti bi bila zamorjena, nesamzavestna, če se ne bi barvala? Zakaj pa to?
nisi še tastara, izgleadš pa stara, čeprav se ti tolažiš, da ne…
Sivi lasje žal precej postarajo.
Sem 45, siva od 20ega in se barvam. in nihče in nobena me ne bo prepričala, da je siva naravns in lepa, ne pri 20ih, ne pri 30ih in ne pri 40ih.
Sorry….
Je velika razlika – bit pobarvana brez soivcev in bit nepobarvana, s sivci, pa še pri mladih letih…..
[/quote]
To je tvoje velecenjeno mnenje, jaz pa sem stara toliko , kolikor se počutim in s tem moja barva las nima nobene veze. Upam, da razumeš moj zapis in se ne rabiš opravičevat. Meni je kvaliteta življenja bolj pomembna , kot pa mnenje nekoga na drugi strani žice, ki ga nikoli ne bom videla, srečala.
Povsod veljajo dvojna pravila.
In tudi tukaj veljajo.
Ženske prej pademo v puberteto, prej dozorimo in prej se postaramo, vključno z biološko uro.
In, govorim nasplošno, vedno so seveda izjeme, a večina starejših žensk se za enako dober videz kot je videz večine starejših moških (spet, so tudi tu izjeme), mora veliko več potrudit od nasprotnega spola; klimakterij, ki prinaša spremembe hormonov, osteoporoza, mišična masa, ki je že v osnovi (NASPLOŠNO) manjša, več maščobe, več celulitisa, več potrebnega dela na sebi..za podobno dober fit izgled pri 60+ itd.
Lahko se repenčimo kolikor hočemo, a tako to je, za večino seveda.. 🙂
[/quote]
Tole je pa en kup traparij no. Tudi zrel moški, če hoče zgledat, ne more samo zjutraj vstat in it od doma. In vsi tipi niso seksi z nekajdnevno brado, marsikateri je videti naravnost zanemarjen. Biti mora postrižen, počesan, stuširan, v čistih in nezmečkanih oblačilih, z umitimi zobmi … tako kot ženska. Kaj od tega lahko izpusti moški? In kaj mora po tvojem dodati ženska, da izgleda dobro?
Glede razmerja med mišicami in maščevjem verjetno obstaja dober naravni razlog, zakaj je tako, upada pa mišična masa seveda tudi moškim, enako kostna gostota, tudi razmerje hormonov se pri njih z leti spreminja … Edino celulit jim je bil do tega tisočletja več ali manj prihranjen, pa glede na vse več debelih ljudi tudi to ni več domena ženskega spola, ampak vidiš tudi že najstnike (fante) s pomarančno kožo.
Tudi za telesno kondicijo se morata truditi oba spola, premalo gibanja je za oba neugodno. Se ti zdi, da tip ohranja mišice z ležanjem na kavču in pretikanjem kanalov na TV?
Torej moški s sivimi lasmi, so zapuščeni in zanemarjeni?
[/quote]
Ja prejšni teden sem videla enega takega ima daljše lase že od kar se jaz spomnim. Samo da so sedaj čisto sivi, ja in zgleda zapuščen in tudi 10 let starejši kot v resnici je.
Drugače pa enim ženskam res pačejo sivi, samo jaz vse ki jim pašejo so imeli prej črne in so na kratko postrižene ter z urejeno frizuro. Aja pa staršst tam 60+ in 70+
Verjameš ali ne, ampak od mojih moških kolegov se noben ne baše z umetnimi proteini pa so vsi športno zelo aktivni. Res paje, da ne visijo po fitnesih, ampak v naravi.
Logično, da ne kadim.
Ti bi bila zamorjena, nesamzavestna, če se ne bi barvala? Zakaj pa to?
[/quote]
Ja, jaz se zaenkrat še ne morem sprijazniti s sivino. Enostavno ne. Sem pa že napisala, da imam tak obraz, da ne bi šlo skozi.
Praški in dodatki so pri mladih skoraj obvezni … za tvoje kolege seveda ne morem trdit, ker jih ne poznam, hodim pa na rekreativne tekme in vidim vse sorte.
Imam daljše lase in veliko sivih, preveč za svoja leta, čisto preveč. In še dobro, da kakšne ženska pusti sive lase, čeprav ima temno podlago, da vidiš, sam, kako je to grdo. Mene je to streznilo. Sem jo gledala kar nekaj časa, in res, obup. Sem se šla takoj pobarvat in od tedaj se barvam redno, skoraj na 3 tedne :)) itak narastek.
Res pa je, da če je cela bela, to je pa kul, pa kratke tud še gre, če starejše… samo temni in šopi sivih vmes na daljših laseh,… to je pa res grdo.
Kapializem je naravne procese razglasil za nemodne, pardno nezaželjene in ljudi spravil v živčno nervozo.
Isto finto uporabljajo religije že tisočletja: Najprej te udarijo s kladivom, nato ti prodajajo obliž.
Če si siv moraš izgledati vsaj takole:
Grey.jpg
[/quote]
To sta mlada človeka, pobarvana na sivo.
Tole je pa en kup traparij no. Tudi zrel moški, če hoče zgledat, ne more samo zjutraj vstat in it od doma. In vsi tipi niso seksi z nekajdnevno brado, marsikateri je videti naravnost zanemarjen. Biti mora postrižen, počesan, stuširan, v čistih in nezmečkanih oblačilih, z umitimi zobmi … tako kot ženska. Kaj od tega lahko izpusti moški? In kaj mora po tvojem dodati ženska, da izgleda dobro?
Glede razmerja med mišicami in maščevjem verjetno obstaja dober naravni razlog, zakaj je tako, upada pa mišična masa seveda tudi moškim, enako kostna gostota, tudi razmerje hormonov se pri njih z leti spreminja … Edino celulit jim je bil do tega tisočletja več ali manj prihranjen, pa glede na vse več debelih ljudi tudi to ni več domena ženskega spola, ampak vidiš tudi že najstnike (fante) s pomarančno kožo.
Tudi za telesno kondicijo se morata truditi oba spola, premalo gibanja je za oba neugodno. Se ti zdi, da tip ohranja mišice z ležanjem na kavču in pretikanjem kanalov na TV?
[/quote]
Vsaj nekaj stvari je moškemu prihranjenih: barvanje las, depilacija mednožja, depilacija nog, depilacija podpazduhe, puljenje obrvi, pudranje obraza, šminkanje oz. nanašanje fasade na fris, geliranje nohtov, nošnja tangic in visokih pet, pa večinoma tudi raznega erotičnega perila.
ŽENSKE VSE TO POČNEMO ZA MOŠKE, NE ZASE. Katera trdi drugače, seveda laže.
Jaz sem se prej skooz barvala. V vse mogoče in nemogoče barve. 🙂
Zdaj sem vedno bolj siva in sem nehala z barvanjem. Raje imam sicer oranžno, rdečo, violično, ampak vseeno.
Leta mi bodo šli. Pa če zgledam kot 20-letnica pri 40, ali pa ne. Vsak siv las je ena zgodba. Vsak siv las je znak zrelosti. Kaj hočem prikriti z barvo? In zakaj? Da bi drugi mislili, da… kaj?
Če ti je všeč barvasto, barvaj. Sicer pa se mi zdi popolnoma brezveze.
In ker sem vedno govorila, ko je kdo čist paničen začel, da sivi, rekla, kaj se brezveze sekira, sem zdaj v naravni barvi. 🙂 Lepota in mladost prihajata od znotraj. Lahko še toliko barvaš, če nimaš mladosti v srcu, boš zgledal kot starka.
Meni je smešno nekaj. Recimo, ko na monu odprem temo o izobraževanju, kako se kaj izobrazti, o podiplomskem študiju, tema, kjer je potrebna razgledanost, znanje – skoraj nobenega odziva.
Tule pa tak odziv. Tako, da sedaj mi je jasno zakaj ob temah, kjer je potrebno znanje, razgledanost ni odziva. Je iz te teme več kot jasno :).
Kako bo ženska, ki se čuti zanemarjena, lena, zagrenjena, če ni pobarvana in ki druge označuje za grde, lene, zanemarjene, če niso pobarvane, imela čas za izobraževanje? Itak, da ga nima.
Vsaj nekaj stvari je moškemu prihranjenih: barvanje las, depilacija mednožja, depilacija nog, depilacija podpazduhe, puljenje obrvi, pudranje obraza, šminkanje oz. nanašanje fasade na fris, geliranje nohtov, nošnja tangic in visokih pet, pa večinoma tudi raznega erotičnega perila.
ŽENSKE VSE TO POČNEMO ZA MOŠKE, NE ZASE. Katera trdi drugače, seveda laže.
[/quote]
A lahko prosim še enkrat prebereš moj skromni prispevek? Ženski vsega tega, kar si ti napisala, zjutraj ni treba storiti, da vseeno zgleda dobro. Ne vem, od kod si tangice potegnila, saj menda oblečeš kaj čez ali kako?
Obrvi – jaz si jih ne pulim, mi jih ni treba. Partnerju pa moram tu in tam že kako čudno poblaznelo obrv izpulit. To pride z leti. Počasi mu jih bom morala striči tudi v ušesih. Pudranje in fasaderstvo pride v poštev za zvečer, sicer ne. Nohte imam natur.
Čevlje morata zjutraj obuti oba, eden take, drugi drugačne. Skratka, daj preberi prosim te vprašanje oziroma po čem sprašujem.