Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je beagle primeren za začetnike

Je beagle primeren za začetnike

Ce kupis model beagle 3000 je narejen za zacetnike modela 4000 in 6000 pa ne. :p

Pojdi pogledati v zavetišče. Beagle je težek karakter, pes ki se rad potepa, ne posluša.
Imam posvojenko , bila je vzeta iz zavetišča zadnji dan pred evtanazijo, je črne barve, prelepa psička, dlako ima prelepo, ji sije kot da bi bila spolirana, hvaležna je za polno posodico in toplo ležišče (imamo jo v hiši), pridna, prijazna, ne uhaja, neproblematična, z njo nimam nobenega dela, ne uničuje pohištva, je nezahtevna. Prej sem imela pasemske pse, ampak ta psička presega po lepoti marsikaterega pasemskega psa. Njen karakter je pa čudovit, takega psa še nisem imela.

Beagle ni nič težak karakter, težak karakter so ljudje, ki si ga navlečejo, ker je pač luškan.
Itak, da tuli, ko je sam. Ker prvič ni primerno zaposlen in drugič ali še pomembneje, je to pes, ki naj bi živel v krdelu, se pravi ne sam.

Ej pa vezda so tečnobe, če pa tebe navohajo.

Pa pasme se nauči pisati.

A tuki lahko vsak pamet goni v tri pi**e, tudi če nima pojma.
Eh sej takim mormo tudi pustiti živeti, so pač moteni.

Sicer pa ljudje zakaj ne greste raje na kakšne pasje forume, ker tukaj na MONu ni kaj pametnega za izvedet.

avtorica, dobila si nekaj odgovorov, ki bolje, da ne bi bili napisani (ljudje, ki so že lastniki psov in se s tematiko začetnika očitno ne ukvarjajo) in nekaj dobrih nasvetov, jaz sem bom pa v prvi vrsti navezala na zgornji citat:

vi bi imeli psa: kdo bo vseh 10-15 let skrbel zanj? koliko časa imate zanj (vsaj nekaj ur dnevno)? imate denar za veterinarja, kastracijo/sterilizacijo, pasjo šolo (glede na vprašanja ti jo toplo priporočam), …?
se zavedaš, da bo težava v času dopsutov, da boste odslej morali vedno gledati na to, kje bo pes počakal, če greste na dopust oz. da boste dopust organizirali tako, da lahko gre pes z vami?
se zavedaš,l da je to odgovornost in ne igrača? da ga bo potrebno naučiti večino veščin in vaditi le-te ves čas?

beagle je pes, ki rabi veliko gibanja, posebno pozornost pri igranju …
maltežani so srčkani, ampak zahtevni … da niso zahtevni, se moraš potruditi – in to niso lutke za igranje modnih oblikovalcev …
koker španjel je od vseh pasem še najbolj primeren za začetnike … ima pa spet svoje značilnosti …

predvsem si odgovori ZAKAJ želiš/te psa … potem pa pojdi v zavetišče in kakšnega posvoji … ker jih je veliko tam, delo bo pa enako kot pri pasemskem … boš pa naredila eno dobro delo, ker je te pse težko oddati, čeprav jih je večina kar primernih za posvojitev …

Taki odgovori so mi najbolj všeč.
Jaz imam borzoja, pa nimam problemov. Pa pri pitbullki in nepaljskem mastifu tudi nisem imela problemov. Pa pri škotu tudi ne itd.

Hja… S predpostavko, da se bodoči posvojitelj zaveda, da psi iz zavetišč ne pomenijo večno hvaležnost, da so si zelo različni, da pri mešancih ne moremo predvidet karakterja in dednih lastnosti…

Jaz imam borzoja, pa nimam problemov. Pa pri pitbullki in nepaljskem mastifu tudi nisem imela problemov. Pa pri škotu tudi ne itd.

Hja… S predpostavko, da se bodoči posvojitelj zaveda, da psi iz zavetišč ne pomenijo večno hvaležnost, da so si zelo različni, da pri mešancih ne moremo predvidet karakterja in dednih lastnosti…

v čem je finta, da zdaj yo vsaki dve uri isti odgovor gor prilepi???

Pojma nimam. Ampak od takrat, ko so nekaj delali na med.over-ju se dogaja ali to ali pa po par dni sploh do postov ne morem…

Jaz bi na tvojem mestu kupila Yorkshirskega terrierja z rodovnikom. Ful družinski pes, nobenega vonja in odpadanja dlake, če ga postrižeš totalno nezahtevna dlaka, enkrat na mesec strižeš kremple, nujno na tri dni umivaj zobke. Mi smo jo imeli in ne bomo imeli več psov, ker to preveč f…… boleče ko nas je zapustila. Premisli, če si ga zares zelo želite, ker to je nenormalna obveza in kuža ni stvar ampak živa stvar, ki je lahko z vami cca 15 let + brez pomanjkanja časa, potrplenja, brezpogojne ljubezni, in DENARJA ne razmišljaj o nabavi psa.

Upam, da sem kaj pomagala, Katja.

Jaz predlagam kar nemško dogo. Ali pa evrazijca.

Pozdravljeni. Sem lastnica beagla.Ja ti psi potrebujejo veliko pozornosti,veliko sprehodov.Nas je star ze 1leto in je pravi raziskovalec.In imamo ga zunaj na ograjenem vrtu.So zelo zivahni polni energije.Psa beagla priporocam,ljudem ki imajo cas za sprehode,ki stanujejo v hisi z velikim vrtom.Zagotovo ni primeren za stanovanje,ker slej ko prej bo pravo razdejanje.Ker radi grizejo vse kar jim pride pred gobcek.

Kaj pa Russel Terier? Pride v poštev? Beagle ni za začetnike.

Ja, JRT je proti beaglu pravi cuker :p Nasploh vsi terierji, prav angelski so…

Nogoče kdo ve, čw kdo prodaja psa beagle. Prosim, če bi mi sporočil.

Predlagam, da pokličeš na Kinološko zvezo Slovenije, kjer imajo pregled nad predvidenimi legli s kontakti vzrediteljev. Mi smo tako naredili že leta nazaj, ko smo kupili našega beagla. Lahko pa kar pogledaš na ta link Kinološke zveze in pokličeš vzreditelja direktno: http://www.kinoloska.si/predvidena-legla/

Predlagam, da pokličeš na Kinološko zvezo Slovenije, kjer imajo pregled nad predvidenimi legli s kontakti vzrediteljev. Mi smo tako naredili že leta nazaj, ko smo kupili našega beagla. Lahko pa kar pogledaš na ta link Kinološke zveze in pokličeš vzreditelja direktno: http://www.kinoloska.si/predvidena-legla/%5B/quote%5D

Hvala, vse sem pregledala, klicala vzreditelje, vendar nihče nima za prodajo psa beagle.
Saj bi kupili tudi starejšega, če že ni novega legla.
Če kdo ve, naj mi napiše za koga, ki bi psa te pasme oddal.

Joj, vse samo beagla ne!
So popolni lovci, ki vlečejo kot bedaki in poleg tega se je treba pripraviti na vsakdanje sesanje, če ga misliš imeti v stanovanju, pa kljub negi imajo meni neprijeten vonj.

Predlagam, da pokličeš na Kinološko zvezo Slovenije, kjer imajo pregled nad predvidenimi legli s kontakti vzrediteljev. Mi smo tako naredili že leta nazaj, ko smo kupili našega beagla. Lahko pa kar pogledaš na ta link Kinološke zveze in pokličeš vzreditelja direktno: http://www.kinoloska.si/predvidena-legla/%5B/quote%5D

Hvala, vse sem pregledala, klicala vzreditelje, vendar nihče nima za prodajo psa beagle.
Saj bi kupili tudi starejšega, če že ni novega legla.
Če kdo ve, naj mi napiše za koga, ki bi psa te pasme oddal.[/quote]

Psi so živa bitja in jih razen preprodajalcev ljudje nimajo na zalogi. Konec koncev ne vem, kako bi ti psa kar takoj, saj nisi sploh naredila še ničesar, kar je pred nakupom potrebno. Pri kolikih vzrediteljih si že bila, spoznala njihove pse ter pogoje, v katerih živijo? Če nisi, je zdaj pravi čas. Dogovori se, pojdi k čimvečim, potem se odloči, kateri je najbolj pravi in se dogovori za mladiča iz prihodnjega legla. Tako se namreč to počne.

Aja, seveda se potem še pozanimaš o starših bodočega mladiča, pa o ostalih prednikih, pa o morebitnih prejšnjih mladičih – se pravi okoli karakterja, bolezni, težav, ki jih morda imajo itd. Do naslednjega legla imaš kaj delat, še zmanjkovalo ti bo časa.

pes, ki vleče, je macek večji … mora imeti okoli vratu verigo, ovratnico, ki se zategne.
Pa ne se bati za psa, če ga za hip zategnete, da ne more dihati … bo ugotovl po par zategih, da nima kaj vleči.

Lovski pes z izrazitim lovskim nagonom in tudi zelo trmast pes. Mogoče bi bil za vas bolj primeren kakšen pudelj, basenji, francoski buldog, hrt. Ne izbirajte si psa po zunanjosti.

Hrt… Whippet mogoče, ostalo je že veliko vprašanje. Borzoja vsekakor ne priporočam :p

New Report

Close