Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Je bil kdo v takšnem položaju(ne zmoremo odplačevat lizinga)

Je bil kdo v takšnem položaju(ne zmoremo odplačevat lizinga)

Znašli smo se v položaju,ko ne zmoremo več odplačevati obrokov za lizing avtomobila.imamo ga 2 leti,sedaj pa smo padli v krizo,in enostavno ne gre več.Kako to poteka,avto vrneš,ali se da kako dogovorit,kakšni so kaj dodatni stroški?hvala vsem za informacije.

ja pejte na lizing in se zmenite, da avto vrnete in mogoče vzamete manjšega, rabljenega in cenejšega ?

Pogodbo si podpisala, prebrskaj predale in si jo preberi!

Čim prej pokličite na lizing hišo in se zmenite za kak sestanek, da se dogovorite, kako naprej. Ne čakajte, da vam sami pridejo zaplenit avto. Ponavadi to naredijo po treh neplačanih obrokih.

Vse stroške, ki bodo nastali ob predčasni prekinitvi pogodbe, boste morali vi pokriti. Sicer pa ti to vse najbrž da piše v najemni pogodbi.

Nekaj primerov dodatnih stroškov: stošek cenilca, strošek morebitnih popravil, če je avto kaj poškodovan, če v avtu kaj manjka (recimo rezervno kolo, ogledalo,…ne moreš vejreti, kakšne avte nekateri vračajo), morebitni sodni stroški in stroški izterjave, predvsem pa razlika med neodplačanim dolgom in doseženo prodajno ceno avtomobila.

Ja, zgodilo se je sosedom, 2 x. So jim prišli zaplenit avto, grdo za videt za sosede, če ne za druzga. Grozno ponižujoče. Poskrbi,da do tega ne bo prišlo … Pojdi v avtohišo in se zmeni kar se zmeniti da.

Nikakor avta ne vračajte, ampak ga prodajte sami. Lizinška hiša avto (lahko) proda po smešno nizki ceni (pred kratkim recimo mazdo 5 za šest jurjev evrov, kar je bilo cca tri jurje ceneje od naslednje ponudbe na netu – in lej, jaz bi imela tak avto, ampak ko sem si predstavljala, da bo zato eno družina mogla namesto mene dat še tri jurje več … me je kar zmrazilo, takega avta se mora res držat slaba karma, ne vem), vas pa seveda bremeni za preostanek vsote – brez skrbi.

Torej pozanimajte se, kako je s predčasnim poplačilom, avto pa prodajte sami – vendar se moraš zavedati, da bo skoraj sigurno še kaj za doplačat. Upam, da boste v redu izpeljali.

smo bili v isti situaciji in smo prekinl pogodbo, 1200€ stroškov je potegnilo za sabo brez možnosti plačila na obroke. Lp

Lahko prekineš pogodbo, avto vrneš in kar si dolžna za nazaj odplačaš in potem si brez avta in še če jim nisi všeč te lahko dajo na črno listo in pri njih ne moreš nikoli več vzeti avto na leasing.

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Tole z “avto vrneš” je slišati tako nedolžno in nenevarno, v resnici pa te lahko potem udarijo še ful stroški …

Ena takšna tema:

http://med.over.net/forum5/read.php?178,5438806,6228662#msg-6228662

> predvsem pa razlika med neodplačanim dolgom in doseženo prodajno ceno avtomobila.

To je bistveno! Tudi, če avto vrneš, te lahko precej udari po žepu, ker ga oni naprej prodajo (običajno) po občutno nižji ceni od tržne. So bile selo zadeve po časopisih, ko so take avte za smešno ceno kupovali zaposleni v lizing hiši, njihovi znanci, itd., dolžnikom pa je ostal še kar velik kos dolga. Če je možno, se zmeni, da ga prodaš sama, ampak vedeti moraš, da je pravno gledano lastnik lizing hiša in verjetno ti tega ne bodo dovolili. Prav zaradi takih težav vsem svetujem, naj vzamejo klasičen kredit za avto, če že nočejo biti toliko fiskalno odgovorni, da privarčujejo vnaprej za celotno kupnino.

Smo se zmenili v lizing hiši, da smo ga sami prodali.

Torej se je že začelo…naslednji posti bodo verjetno v zvezi z nezmožnostjo odplačevanja kredita za hišo ali stanovanje.

Probaj na fafing, če na lizing ne gre več 😉

Jah avto daš nazaj, ti dajo, kar ti pripada z vsemi odbitki, ki pripadajo njim.

Pa še to, v dveh letih bi že sami našparali za solidno kripo, ki bi bila vaša.

Pred tremi leti sem kupila avto, ki je bil še v lizing postopku. Plačala sem z gotovino posredniški hiši, ki je potem lizing poplačala (prej je bil že 3 leta), dobila potrdilo o poplačilu in registrirala avto na sebe.

Poskusi se dogovorit za prodajo, magari preko poredniške hiše, čeprav verjetno pride dražje.

Ti, a rabiš kako ledvico? Pa ne morjo sosedi videt, da si ne moremo privoščit takega avta, no.

New Report

Close