Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Je bil primer patria sproduciran za blatenje janševe vlade

Je bil primer patria sproduciran za blatenje janševe vlade

izivaš???

kaj ti pove podatek, da se je leta 2006 prijavilo 170 družin, na letošnji ratpis pa 2071?

sedaj si pa izračunaj koliko je dobila posamezna družina, razdeli so 2 miljona€ na 2071 družin, ja lubi bog kaj si naj pa kupijo za 1000€.

ejejej res pomoč da ji ni para, drugič natančno preberi, pa svinčnik v roke pa si izračunaj, pa boš videl kaj je tole barantanje z glasovi, ki nikomur ne koristi. Slep si pa res, pol pa hočeš še nas zaslepit.

zato ker nisem slepa, pa gluha tud ne!!

Erjavec je tako nedolžen, da še sebi verjame. Podpira ga pa današnja vlada, prav tako Bajuka, Zidarja in Zavrla, Podobnika, Rupla in še bi se našlo. Revščina v Sloveniji pa zaradi takih narašča.

Vrnejo naj nakradeno!!!!!!!

Denar trošijo, ane?

en mal mem

a na moje vprašanje zgoraj pa nimaš odgovora, al kako ???:)

Kukulele, sem danes prebrala kar si napisal. Se strinjam, to so dejstva, nad katerimi se je potrebno zamisliti. Ja, jaz nobenemu ne zavidam, če danes lepše živi. Hvala bogu. Vsem bi moralo biti bolje. Vendar žal, kot kažejo podatki, nas je večina in čedalje več takšnih, ki temu ni tako. Torej gre na slabše, namesto obratno.

Da odgovorim na oba vprašanja.

Ja, izzivam.

1000 eurov je kar veliko denarja in se da kaj kupit. Kaj, pa ne sprašuj mene, temveč tistega, ki to dobi. Sklepam, da je bilo tebi šenkano ali pa živiš na račun nekoga drugega, ker ti 1000 evrov nič ne pomeni.

hja kot oblika socialne pomoči že, ja, malo že pomaga, za nakup stanovanja pa nič, niti pol kvadrata ne.

res mi ni bilo težko, sem živela v pravem času in sem z lahko to prišla do službe in malo težje do hiše, ampak je nekako šlo z malo odrekanja in veliko dela. Kaj pa danes, danes so mladi na plečah stršev do 30 leta ali pa še dlje, seveda če starši lahko pomagajo, drugače lahko le sanjajo o svojem lastnem stanovanju in potem pride država in jim pomaga z 1000€ pomoči, za usrat res. Plače jim naj zrihta, da si bodo ti mladi ljudje brez pomoči, ki to ni, kupovali stanovanja in se osamosvajali.

pa ne mi spet o trgu delovne sile, namesto da bi zašćitila slovenske delavce, odpira nova delovna mesta za tujce in izdaja zanje več dovoljenj,ter tako izniči naš trg delovne sile, pomaga pa kapitalistom do večjih dobičkov. Žalostno!

no ninej pa sva tam..
..o tem čem ves čas govorim…
..sedaj naj vlada zrihta plače.. kaki naivneži.. a se sploh kaj spoznate na ekonomijo…kako boš plačal delavca, ki dela, ne vem stol, 1000€ če jih prodate 100 po 100€..za delovni proces jih rabiš 10 pa material, vzdrževanje…
ti bi kar na pamet..
..zato pa je pomembno znanje in dodana vrednost.. in ne neke klamfe, lopta..

..verjemi mi dajte tem mladim kredite, ki jih bodo čez 30 let odplačevali za en pir, prodajte jih družbena/občinska stanovanja po par 1000€ pa se bodo kmal z BMW-ji vozli naokrog….
..njihovi otroci bodo pa gagal, ko bojo to odplačeval…ker zanjih ne bo več kreditov, stanovanj ne bo več,…

..ti kaj klika v mozgu..

“…danes so mladi na plečih staršev do 30 leta ali pa še dlje …., za usrat res.”

Ja, ninej se strinjam s teboj. Za usrat, res. Premaknejo naj rit, saj niso invalidi. Ali pa že.

uh meni že dolgo klika.

če delodajalec ne more plačat delavca dostojno, naj dela sam ali pa zapre štacuno, ne more pa nekdo kovati bajne dobičke na račun slabo plačanih delavcev.

jo premikajo, vsaj večina in kaj sedaj, če kupi stanovanje nima za jest, vrtec, obleke, če ga ne kupi ima za ostalo, ampak živi pa doma. Ja res za usrat in tvoja vlada jim ponuja 1000€. (z najemom je pa isto)

ninej
ne kaže ravno…
..to je res, da se kujejo bogataši na tem, da se delavca čimmanj plača, vendar ni vsepovsod tako, branže kot so lesna, čevljarska pa tekstilna so pač pod pritiskom vzhoda, kjer ne morejo delvca plačat če ne prodajo izdelka al ti to NI jasno..
..in tam nimajo vrtca, ne živijo dostojnega življenja..
..skratka pa smo spet tam, sami kompe starih komijev, kjer ljudje 50 let niso imel kaj za jest, zdej pa producirajo masovno..
..ampak o komijih vse OK..
,,kje ste zdej levi borci za pravice ljudi /segregacijo / nestrpnost v teh državah.. tam jih ni par 1000, tam so MILJONI ljudi..
je pa treba ustat iz naslonjača in svojo glavo nest na prodaj..
tam nisto tako “nestrpni” kot pri nas, neeeee….
tam te lepo v hotel posadijo, in z veseljem poslušajo tvoje umotvore..

se še ne ve.

ninej, prav lepo paše takšno lagodno življenje, tem 30 letnim starcem, ki živijo na plečih staršev. Če ne bi bilo tako, bi dvignili rit in spremenili stanje. Tako je to.

ejejej, pa dejte se že enkrat zment, kdaj je človek star ali bolje malo manj mlad, enkrat je pri 30 drugič pa še pri 55 ni.

pa saj se to že dolgo ve, ( no ja morda bodo sedaj ko se prevozi dražijo začeli proizvodnje seliti nazaj)naj jih zapro in delovce preusmerijo, pa dobro a si ti sploh že prebral kakšen moj post, če ne je cajt, ker se mi ne da vsake toliko časa razlagat. Greš na iskalnik in odtipkaj moje ime, pa bo.

ma kaj me brigajo druge države, razen če tja potujem, živim tu in mene najprej briga kako je tu, ja. Če pa bom imela kaj več bom pa pomagala kolikor bo v moji moči tistim, ki se bo meni zdelo da so potrebni pomoči.

hja veš da, ravno tebe bodo poslušal in bo ljudem veliko bolje zaradi tvojega udejstvovanja. To so globalni problemi in dokler velesilam paše da je tako bo tako, pa se naj mali človek postavi na konico bucke.

“ma kaj me brigajo druge države, razen če tja potujem, živim tu in mene najprej briga kako je tu, ja. Če pa bom imela kaj več bom pa pomagala kolikor bo v moji moči tistim, ki se bo meni zdelo da so potrebni pomoči.”

očitno si res en zapečkar, ki ne vidi dlje od domačega naslonjača..
..za vse tvoje tegobe je pa JJ kriv..ker v 4. letih teb ni dal 100.000€ v žep..hehehe

“hja veš da, ravno tebe bodo poslušal in bo ljudem veliko bolje zaradi tvojega udejstvovanja. To so globalni problemi in dokler velesilam paše da je tako bo tako, pa se naj mali človek postavi na konico bucke.”

ma ne mene, vas, levake, ki ste tolk na tem področju dejavni, in imate DOMA tolk pripomb na strpnost,delovne pogoje, rome itd.
a to vas ne boli, le oni niso ljudje….
..ja saj res
“ma kaj me brigajo druge države, razen če tja potujem”
..to vse pove..

za kakšne moje togobe je kriv JJ??? Ne potrebujem nikogar, da mi nekaj da česar ne zaslužim. Še najmanj pa mislim čakati na JJ.

zapečkar, a bejš no, hvala za oceno.

tudi tebi bi koristilo malo več strpnosti, poskusi.

ja kaj me brigajo druge države, če imamo doma tolk problemov pa jih še tu ne znamo rešit.

aja zate torej romi, istospolnousmrjrni in slovenski delavci niso ljudje in ne potrebujejo pomoči, svojih pravic itd.

veš kaj, če želiš pomagat ne rabiš pomagat v tujih državah, je že doma čisto blizu tebe sigurno kdo, ki je potreben tvoje pomoči.

pa še nekaj, ko se bom želela pogovarjat o svetovni politiki in svetovnem problemu revščine se prav gotovo ne bom na tem forumu, za začetek pa lahko ti pokličeš na kakšno operativno telefonsko številko in daruješ kakšen € za kakšnega lačnega otroka v kakšni osiromašeni državi, poskusi se bolje počutiš. Ali pa če odneseš kar kakšno vrečko hrane na Karitas ali RK, oni že vedo kam bodo dali, brez skrbi.

kaj ti pove vse in kaj je zate vse, ne delaj se frajer, ker nisi in ti še veliko manjka do spoštovanja človekovih pravic in samega življenja.

že po tvojem pisamju se vidi, da si popolnoma acentrična osebnost.

ninej
preprosto ne vem kaj se greš,
jamraš čez to vlado, kaj vse ni postorila kakšne napake vse ima, in da ji več ne boš dala glasov potem pa vse spet zanikaš ali se izmotavaš..
ja kdo pa je potem kriv.. zjasni se..če si že nezadovoljna..

nima tolk časa, da bi ti popal tvoje poste..

morda sem res malo žleht, ampak glej, ko je pa beseda o amerih pa se vsi brigate za “druge države”..al pa o splavu, drogah pa kažete na nizozemc..
..skratka vedno poiščem paralelo in očitno ti o metaforah ali prispodobah ravno nisi v “špici” oz jih nočeš razumeti ker ti niso v prid..

“ja kaj me brigajo druge države, če imamo doma tolk problemov pa jih še tu ne znamo rešit.

aja zate torej romi, istospolnousmrjrni in slovenski delavci niso ljudje in ne potrebujejo pomoči, svojih pravic itd.”

evo dva kontradiktorna stavka..
ko se je vlada lotila teh težav..kakšna štala je nastala s temi romi, pa ritolizniki..pa ste stopli zraven ste kej reševali, ne.. podpihovali…

jst se nimam za takega strpneža niti socialca, kot se vi kažete in oponirate, zato se meni ni treba nikjer dokazovat, niti na nizozemskem niti v zambeziju, niti v S Koreji..
vi ste pa polni strpnosti, sociale idr. šita, s katerim si lahko rit obrišeš, če ni prenesen v realni svet
jaz spoštujem človekove pravice toliko kot nekdo spoštuje moje..
..zagovarjam obljube/ugodnosti kot tudi dolžnosti..

žal pa eni poznajo samo en del palice…

če bi sodil po tvoji definiciji si tudi ti, saj oponiraš moji ideji in ker se z njo ne strinjaš si nestrpna oz. povedano drugače zakaj ste strpni nestrpni do nestrpnih.. ste potem tudi vi NESTRPNI

>>>>

kakšne tvoje ideje, si jih morda kje zapisal????

ninej
preprosto ne vem kaj se greš,
jamraš čez to vlado, kaj vse ni postorila kakšne napake vse ima, in da ji več ne boš dala glasov potem pa vse spet zanikaš ali se izmotavaš..
ja kdo pa je potem kriv.. zjasni se..če si že nezadovoljna..

govorim zase, kako znaš obračati, lepo, vprašala sem te za MOJE togobe tele lej, ki si mi jih podtaknil:

>>>

tole sem ti pa odgovorila:
>>>

ne nihče ne želi nekaj kar mu ne pripada in kar si ni zaslužil.

sem se že mnogokrat, izjasnila mislim, greš lahko brat moje poste, ampak ti to dobro veš, samo nevem zakaj je bilo potrebno zamenjati nick, no ja morda pa vem.:)))

>>>

hja točno to in kaj kmalu se lahko zgodi da te doleti tudi druga stran ane simpl.:)))

kje pa vidiš tule kontradiktornost, a??

>>>

najprej me zanimajo problemi doma, romi, istospolno usmerjeni so tudi Slovenci in delavci Slovenski prav gotovo, aja očitno naj bi po tvojem razmišljanju imeli le dožnosti, pravic nobenih. Hja podobno razmišljanje ima naša vlada.

daj če že misliš z menoj politizirati, se drži politike in problemov ki jih ustvarja, no lahko tudi pohvale, bo šlo!:)))

ninej, 30 letni otroci, ki živijo pri svojih starših in na račun svojih staršev so stari otroci izkoriščevalci. Premaknejo naj rit iz gnezda. Razumi, če hočeš ali pa ne.

Ninej, zelo lepo pišeš, všeč mi je tvoje razmišljanje. Škoda, ker se daješ s primitivneži tle gor. Nisi opazila, da se takoj čutijo ogrožene in zdravijo svoje komplekse tako, da bi neki razčiščevali s tabo in to na njm ljubi nivo. Me res ne čudi, da jim je ta vlada všeč, ker so isti. Na koga mislim se pa lepo vidi po zgornjih postih. Lep dan…

zdej sem pa res zmeden:

“tole sem ti pa odgovorila:
>>> “

torej JJ NI kriv za tvoje tegobe, in si že boš sama pomagala.. ja kaj te pa potem moti za vraga…
..ali šimfaš kar tako po defaultu- za kratek čas..
..bodi človek imej jajca in povej kaj te teži..

sploh ne odgovoriš na to vprašanje..

kdo zna potem politizirat..??

.. a si manjkala pri sloveščini pri vprašalnih stavkih al kaj??

jst enostavno pravim, da je politika zdajšnje vlade zame sprejemljiva..
..ti praviš, da ne..da dela napake, veliko..
in jaz sklepam, da iz tega ti zaključuješ, da si ti nekako oškodovana..
ker je JJ na čelu vlade je seveda on dežurni krivec..??

prosim, povej drugačno-levo -logiko..??

kontradiktornost vidim v tem da, levičarji prirejate pravila, govoriš, da te skrbijo le lokalni problemi-slo, pa si se pridno javljala v teme o kapitalistih amerih..
..tole ni ravno pošteno kajne oz.a se držiš svojih načel, ki jih tle prodajaš

“aja očitno naj bi po tvojem razmišljanju imeli le dožnosti, pravic nobenih.”
no še enkrat se nauči brati..
“jaz spoštujem človekove pravice toliko kot nekdo spoštuje moje..
..zagovarjam obljube/ugodnosti kot tudi dolžnosti..

žal pa eni poznajo samo en del palice…” (med njimi romi)

korektna pa si v navedbah, ni kaj…

skratka, zame si ena zdolgočasena levičarska duša, ki je iz naveličanosti volila drugo opcijo, pričakovala ne vem kaj, sedaj pa razočarana bljuvaš svojo jezo in razočaranje po vladi, JJ , pa še to si ne upaš direktno zapisati…

se mi ne da, imaš ogromno mojih postov na vse mogoče teme in si jih preberi, morda najdeš odgovor na svoja vprašanja.

na tistega ki ga ne boš našel in mi ga boš zastavil, bom pa poskušala odgovorit.

res ima piškamiška kar prav, ne bom se spustila na tvoj nivo komunikacije.

New Report

Close