Je bil že kdo v Rimskih toplicah? Kakšne so vaše izkušnje?
Z mojim bi rada šla za tri noči nekam v terme, moj želi it v Rimske terme, ker je slišal od prijatleja, da so fajn – ampak seveda več ni znal poizvedet….
Rada imam terme, kjer imajo hotel v isti stavbi oziroma pregrajeno tako, da lahko greš iz hotela v bazen brez da bi šel ven (ker če si moker, se hitro prehladiš, še posebno če si oblečen samo v halje…). Po možnosti bi rada samopostrežbeni način prehrane, pa da je savna vključena v ceno…. ALi pa kakšen romantični paket.
Je že kdo bil v teh Rimskih termah? Če sem pravilno razumela, so bazeni v hotelskem kompleksu Rimski dvor?
midva sva bila tam trikrat. TOPLO TOPLO priporočam. sedaj imava bon za ene druge toplice, pa nama je kar malo žal. rimske so nama namreč res najlepše. to niso samo toplice kot toplice, ampak toplice s pridihom zgodovine. na njihovi spletni strani imaš kar veliko slik v galeriji, oglejta si jih 😉
vsi obroki so samopostrežni, izbira pa je zelo zelo velika.
bazeni so seveda v sklopu hotela, tako da če ne želiš it ven, ti ni treba 😉
jaz fuuuul priporočam! čeprav so v rimskih družine močno dobrodošle, kot vsi gostje, iz nekega neznanega razloga v vseh teh treh bivanjih, ko sva bila midva tam, ni bilo skoraj nobenih otrok. zelo redko. bolj so pari različnih starosti. tako da ni bilo nikoli nekega pretiranega trušča. vsaj takrat, ko sva midva bila tam.
midva imava rimske v fenomenalnem spominu. res. definitivno jih lahko postAVIŠ NA MESTO ŠT.1 V SLOVENIJI po ambientu, ustrežljivosti itd.
če te še kaj zanima, kar vprašaj 😉
malo odvisno tudi od tega kaj želiš. najcenejši je zdraviliški. vse sobe so pa lepe. midva sva bila 2x v zdraviliškem in 1x v rimskem dvoru. v rimskem nama je bilo bolj všeč zato, ker sva imela pohodni tuš. ko sva ga tam videla, nisem več rabila dragega prepričevat, da bo tudi v najini hiški 😉 ko bo din din bo definitivno padel sofijin;-)
tukaj si lahko ogledaš slike sob v posameznih hotelih 😉 http://www.rimske-terme.si/default.asp?mID=sl&pID=namestitve
drugače pa, nama je tudi to všeč, da imajo kar nekaj sprehajalnih poti okoli, lahko v živo vidiš kakšni orjaki so te sekvoje, ki rastejo v njihovem parku. rimske so res nekaj posebnega. dragulj. midva sva v njih bivala nazadnje pred tremi meseci, ko so bile že v stečaju, pa je bil nivo/kvaliteta ponudbe in ustrežljivost kljub temu primerljiva. na najino presenečenje.
na spletu si pa lahko ogledaš tudi pakete njihove. imajo ponudbo tudi na kuponkotu, jaz sem nazadnje kupila pri m holidays, je prišlo res ugodno. te še kaj zanima? 🙂
aja, sem pa videla, da so imeli tudi turce po hotelu za vedoželjne 😉
meni je sam občutek v bazenu nekaj posebnega že zaradi ureditve bazena…
http://www.rimske-terme.si/default.asp?mID=sl&pID=bazen
fotke
😉
nedvomno rimski dvor!
in vsi citati katere je moc zaslediti po celem hotelu
in vino veritas..pa v sobah mas take ljubezenske napise
oooo na tisto kopalnico sem pa tudi jaz nora!!!! mozaik zelen…ohh..k se spomnem na tist, tako kopalnico lahko le sanjam! pa tist kozmeticni set ko zraven dobis.
majo ponudbo, vsaj mesec nazaj so meli, da placa en bivata dva in to luksuzna soba z jacuzzijem pa savno. niti ne tako drago 3dni! 🙂
http://www.rimske-terme.si/default.asp?mID=sl&pID=Placa_1_bivata_2
3 nocitve za dve osebi le 240eur! wow
ali pa tole. placas 2 dni bivas 5!le190 eur na osebo
http://www.rimske-terme.si/default.asp?mID=sl&pID=placas_2_bivas_5_dni
Ja, tudi za zunanje-tako kot savne. Mene to moti, ker je včasih prevelika gneča, pa tudi nekulturni ljudje, ki ne poznajo pravil obnašanja v bazenih in savnah so med takimi-ko si pridejo naprimer odmočit odvečno kožo na podplatih, kose pridejo dobesedno umit in stuširat, da se prišpara-lokalci, poznam nekaj takih primerov. To velja za vse toplice po Slovenijij, kjer spuščajo noter nepenzionske obiskovalce skupaj s penzionskimi, tudi Primus na Ptuju naprimer, kjer je v sklopunhotela že tako majhen komeks, potem pa še padalci lokalci pridejo, čeprav je čez cesto bolj javni bazen in savna. V tujini je to drugače urejeno, posebni notranji bazen in posebne ure savnanja za lokalce in zunanje.
Vendar topliški turizem pri nas mora očitno tako funkcionirati, če hoče preživet. Se pozna upad v zimskih mesecih v primwrjavi s preteklimi leti in to, da preživi večinoma od avtobus upokojenskega tujega turizma-organizirane skupine tujih naprimer avstrijskih upojencev, pa seveda prenatrpanost med šolskimi jesensko-zimskimi počitnicami, ko dajejo ponudbe 2 otrok gratis do 12 let s starši v sobah. Takrat se izogni toplicam, če si pameten, ker je občutna prenatrpanost glede na kapacitete vodnih notranjih površin in zmanjkovanja dobre hrane, tista z eno polivko čez vse vrste mesa v kupih v grelnih posodah pa ostaja. Vse je odvisno od vodje kuhinje, glavnega kuharja. Temu primerna pa je tudi hrana v tistih toplicah, ki so pisane na kožo tem uporabnikom in kamor hodi tudi večina slovenskih družin med počitnicami.
Tudi midva sva že bila v Rimskem dvoru. Sobe so prelepe, čeprav so me osebno zmotila drsna vrta v kopalnico skozi katera se vse sliši in tudi vidi, ker ne tesnijo lepo. Mogoče ni v vseh sobah isto.
Imaš pa možnost direktnega dostopa do bazena in savn, brez tega, da zapustiš hotel, ker so vsi trije hoteli med sabo povezani. Savne in bazen so res lepi in novi, z rimskim pridihom. Mogoče je pomanjkljivost če imaš otroke, da ni igral, toboganov, otroškega bazena itd… Če jih nimaš, pa je prednost, ker ni veliko otrok, ki bi zganjali živ-žav. Pa midva sva imela to smolo, da sva bila tam za praznike in je bila takšna gužva, da bazen in savne niso zadostovali številu hotelskih gostov.
Zajtrk in večerja sta samopostrežna, za kosilo nevem. Hrane je ogromno, na izbiro je res vse od a do ž. Sem pa pri sladicah opazila, da niso vse čisto sveže, ker so se biskviti malenkost izsušili. Drugače pa je vse sveže in zelo, zelo okusno. Tudi za vegetarijance, vegane, zaprisežence zdrave in bio prehrane se vedno najde kaj.
Vse ostalo je fenomenalno, čistoča in kakovost na splošno sta res na nivoju.
Mojemu je še posebej všeč, da ni potrebno vedno mimo glavne recepcije, kadar želiš na bazen v fitness itd..