Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je bilo kateri žal, da je bil partner prisoten pri porodu?

Je bilo kateri žal, da je bil partner prisoten pri porodu?

V maju imam rok in partner si želi biti zraven pri porodu. Jaz pa kolebam in pravzaprav ne čutim želje, da bi bil poleg mene. Bojim se, da se vse skupaj predstavlja zelo romantično in se ne zaveda, da je porod pravzaprav precej umazana zadeva. Kljub temu, da sva skupaj že veliko let in se poznava, se trudim da ohranjava neko spolno privlačnost. Nikoli ne bi pred njim lulala, pred njim ne prdim, ne rigam – ok se zgodi da uide in tudi partner tega pred mano ne počne, ker priznam da bi me motilo. Zanima me kako “umazan” je v resnici porod? Ne znam si namreč predstavljati, da bi mi pred njim ušlo blato in verjetno je tudi veliko ostalih tekočin. Verjamem, da bi mi bilo v tistem trenutku vseeno, potem bi mi pa bilo žal da je to gledal. Je bilo kateri žal, da ga je imela zraven? In prosim, pustimo zdaj sentimentalnosti kako se rojeva sad najine ljubezni, kako je to nekaj najlepšega in podobno.
Če bi si želela koga zraven, bi raje videla da je to prijateljica iz otroštva, ki me je že videla v takšnih in drugačnih stanjih.

Naredi tako, kot ti čutiš, da je prav.

Jaz osebno ne bi želela imeti poleg nobenega drugega, kot moža. Rodila sem takrat, ko še ni bilo običajno, da so možje zraven. Samo ena porodna soba je omogočala prisotnost moža in če bi bila zasedena takrat, ko bi jaz rojevala, bi morala roditi sama.

Jaz samo to rečem, da je bil neprecenljiv zraven. Rodila sem tako hitro, da bi dejansko rodila sama, ker so pričakovali dolg porod, ker je bil prvi. Mož je šel po babico, in je rekla, oh, kaj pa. Ona še ne bo rodila. In ko je prišla, je bilo že tik pred zdajci. Skratka, super hvaležna, da je bil zraven.

Koliko pa je krvi in ostalega, pa ne vem. Mož je itak samo pri glavi in meni je bilo pomembno, da mi je hladil čelo. Pa da me je držal za roko, pa da je šel po babico.

Pri porodu ni čisto nič romantičnega in je umazan, vse lahko uide, od urina do blata. Ženske sicer pravijo, da so želele partnerja zraven, da jim je bojda bil v pomoč, jaz pa se sprašujem le kakšno? Meni je bil vsak, razen zdravstvenih delavcev, čisto odveč, nikogar drugega si nisem želela zraven. Meni bi bilo moteče, da me gleda v takem stanju, se najbrž sploh ne bi mogla sprostit. Če bi bila moški bi me gotovo minila spolna privlačnost do ženske, če bi to morala gledat. Če glih ni tvoj partner ginekolog ali babica ti nima kaj na svetu pomagat pri rojevanju, po moje te lahko samo živčno dela. Vsaj mene bi…

Meni je bilo res res fajn, da je bil ob meni. Samo stisk roke ob bolečini, a pomagalo je. Bil je ob rojstvu obeh otrok in niti približno ni nikoli omenil oz. pokazal, da bi zaradi poroda kaj upadla spolna privlačnost. Mogoče ta skupna izkušnja par celo bolj poveže.

Aja, pa pravi ena, če ne bi bilo moža zraven bi morala roditi sama… K je mož rodil namesto tebe? V vsakem primeru ženska rodi sama, meni bi bilo moteče, da me takrat še kdo za roko drži, pa gleda pri tem, pol bi se samo sekirala kako zgledam, sem privlačna, ipd…. Meni ni, nikakor… Itak nihče ne bo rodil namesto tebe…

Ne lulaš pred partnerjem? A njegovga smokija ti pa ni problema v usta dat?

Sam vprašam.

Pa tisto…” dihaj draga, dihaj..”

🙂

A če ne bi imele moških (ki ste jih mimogrede čist kastrirale) zraven pri porodu, dete ne bi prišlo ven?

Ponavadi je večje vprašanje tako imenovane spolne privlačnosti  po porodu, ko primanjkuje spanja, ter ostali problemi povezani z dojenčki.

Jaz sem rodila pred leti ko še ni bilo moderno, da so partnerji zraven. In si tudi ne predstavljam, da bi bil zraven. Ne razumem tistih, ki pravijo da same ne bi zmogle roditi. Meni bi šla prisotnost moža zraven na živce, tudi jaz si ne predstavljam da bi me gledal, da bi me spraševal kako sem in podobno (niti nisem bila v stanju govoriti), ne predstavljam si da bi me gledal med potiskanjem, po moje bi njegova prisotnost napredovanje poroda na nek način ustavila. In ne, ni niti malo romantično, stisk roke ne omili bolečine, ničesar je ne. Če že moraš imeti koga zraven je morda res boljše kakšna prijateljica, ki je že tudi sama rodila. Moški je zraven samo v napoto.

Sem že slišal od parih da je res kot bi gledal kako ti pogori najljubša oštarija. Zate bo pa fino, ga boš lahko skoz spominjala kaj ti je naredil 😀

Odgovor na objavo uporabnika
jsa, 15.01.2025 ob 18:56

Pa tisto…” dihaj draga, dihaj..”

🙂

A če ne bi imele moških (ki ste jih mimogrede čist kastrirale) zraven pri porodu, dete ne bi prišlo ven?

Potiskaj draga, potiskaj 🙂

Ko greste kakat vas tudi drži za roko in spodbuja, če ste zaprte?

Poznam par, ki se je zaradi njegove prisotnosti ločil, ker on ni mogel več seksati z njo, ko je vse videl. Večina moških je pa normalnih in jih to ne stravmira.

Bolj butastih odgovorov pa še nisem brala.

Vas partner nikoli ni videl bolne, utrujene? Ste vedno popolne, urejene, našminkane?

Kako bo po porodu s privlačnostjo, ko boste neprestane in izčrpane?

S partnerjem, pred katerim se moram pretvarjati, ne bi nikoli imela otrok.

Bil sem pri porodu 30 let nazaj. Skrbel sem nekaj ur za flašo oxidula, saj verjetno veste kaj je to, da bi kaj ušlo je nemogoče, saj grejo prej na klistir. Na mene ni popolnma nič negativno vplival porod. Če me zdajle vprašate česa se spomnim, ja tiste flaše prav malo, drugega pa popolnoma nič. Se pa spomnim treutka, ko sem otroka odnesel iz porodnišnice kot bi bilo včeraj 🙂

Anonimno 2704, 15.01.2025 ob 19:14

Bolj butastih odgovorov pa še nisem brala.

Vas partner nikoli ni videl bolne, utrujene? Ste vedno popolne, urejene, našminkane?

Kako bo po porodu s privlačnostjo, ko boste neprestane in izčrpane?

S partnerjem, pred katerim se moram pretvarjati, ne bi nikoli imela otrok.

E, to!

Ok, zdaj bodoci ata ni nujno, da je pri porodu, ampak razlog je pa res bedast.

Kako ste sploh lahko z nekom, s katerim ne morete biti sprosceni kot sami s sabo in to isto zahtevate tudi od partnerja?

Kaj pa, ce se tebi ali njemu kaj zgodi, nic strasnega in hudega, recimo samo grdo vrasla dlaka, ko je po operaciji rana odprta, grda, smrdeca in partner te mora vsak dan previt in veckrat dnevno sprat rano. To je veliko grse od poroda, pa se grda brazgotina ostane. Kako bi seksale po cem takem? Ja, btw, moskim se to obicajno naredi na zadnjici.

Avtorica, ne razumem tvojega razmerja. Sta tako sterilna in čistuna. A je to pravo razmerje. Slabo se vama piše, ko bosta dobila otroka, ko bosta na smrt utrujena, ko ne bo spanja noč za nočjo, in to par let. A boš takrat še imela moč, da boš taka sterilnica.

Ok, pa saj moza pripravis nato kako zgleda porod, da nikomur ni pol neprijetno.. Lahko pa ti je najvecja opora v zelo tezkem trenutku tvojega zivljenja… Pac tako super kak je sel otrok v trebuh, ne bo fajn ko bo sel iz njega.. In ja, za drzat za roko, da se ti pomaga premikat, da ti da za pit, da te opominja zapiraj oci ko predihavas da ti zilic ne popoka… Ti sama bos komaj dihala, nes sposobna niti kozarca v roke vzet, kaj se razmislat o malenkostih kot npr o oceh…

Pac jaz v 30 letih nisem dozivela hujse bolecine kot sta oba poroda(iztisk) … In to prezivet sama je res tezko… Nazalost pa tricetrt ljudi pride na zelo umazan nacin na svet in tudi otrok bo se rodil umazan, bos mela otroka zato kaj manj rada? Taka je pac narava nimas kaj..

teden pred rokom jej rahlo hrano. ne basi se s cukrom krihom itd. pol bos pa se klistir dobla in se ne bos usrala. za lulat pa itak reces in gres ce je cas al pa v kahlo in takrat stop partner ven. da se polulas .

prav ti bo prisel bos vidla.tud drgac bojo s tabo delal. drugac bos pozabljena in od boga in od ljudi.

Jaz sem bil zraven. Lepo je ko vidiš svojega otroka takoj ob rojstvu. Nisem pa podrobno gledal ‘tja’ ker sem videl da ni preveč lepo tko da nimam slabe izkušnje.

Moj mož je bil zraven pri vseh treh porodih, ker je sam tako hotel. Ker ni glih od včeraj, je tudi vedel kaj vse pričakovati. Predvsem je hotel biti tam, da vidi prihod svojega otroka. Ja, med porodom mi je ušel kakšen prdec ipd., sem se celo babici opravičila, zdaj vem, da je to neumno. On pa je zelo jasno in glasno tam povedal naj se že neham opravičevati za take stvari, ker to ni pomembno in naj se skoncentriram na porod. To je podpora, ki sem jo potrebovala in jo dobim tudi na drugih področjih. Življenje ni potica, vidi me veselo, žalostno, objokano, jezno, ni da ni. Ne mislim se pretvarjati.

tako je!, 15.01.2025 ob 19:33

E, to!

Ok, zdaj bodoci ata ni nujno, da je pri porodu, ampak razlog je pa res bedast.

Kako ste sploh lahko z nekom, s katerim ne morete biti sprosceni kot sami s sabo in to isto zahtevate tudi od partnerja?

Kaj pa, ce se tebi ali njemu kaj zgodi, nic strasnega in hudega, recimo samo grdo vrasla dlaka, ko je po operaciji rana odprta, grda, smrdeca in partner te mora vsak dan previt in veckrat dnevno sprat rano. To je veliko grse od poroda, pa se grda brazgotina ostane. Kako bi seksale po cem takem? Ja, btw, moskim se to obicajno naredi na zadnjici.

@tako
je bravo vama obema za zapis, če slučajno ne bo citiralo.

To avtorica pa daj še malo izobrazi… Porod ni lepotno stanje kot da bi šla v kozmetični salon na nego obraza in potem ko rodiš si princeska naprej, takoj ko se zgodi iztis otroka…

Tale posnetek si poglejte in kako je ta moški spoštljiv in kako pomaga, tudi po tem doma…

https://www.instagram.com/reel/DDftWykv1t0/?igsh=MWRwMzRlMWxvcHNidw==

in se ja dobro je da je nekdo zraven, kot ti je že ena napisala, če je potrebno po babico .. če pa se bos prej kaj pripravila na porod, da boš tudi ti bolje informirana, pa boš lahko videla kako ti lahko moški pomaga, da te masira in omili bolečino …itd.

Pripravita se na porod skupaj je zelo koristno tudi zate da veš kaj te čaka in tudi bolj mirna boš, bolj sproščena, ker boš vnaprej seznanjena kako kdaj odreagira ti in tudi porod bo hitrejši… Priprava te naj raje skrbi, ne pa take kozlarije…ki so na ravni otroka… In verjemi da te bo v tisti bolečini vse kaj drugega skrbelo kot pa biti lepa in privlačna

Moj je bil pri vseh 3 porodih. Drugače si niti nisem predstavljala. Pa sem se in po lulala in pokakala. Jebiga.

Še vedno me ima rad, še vedno sem mu privlačna. Še preveč.

Skupaj sva že 31 let.

Če mož ne bi želel bit zraven ga silila ne bi, ampak vseeno mi pa tudi ne bi bilo.

Moj je bil 2x z mano, prvič se je vleklo ure in ure, pa še operacija je sledila, se niti ne spomnim vsega. V drugo je skoraj zamudil, tako da je bil prisoten samo pri finišu. Ampak lepo mi je bilo ker je bil zraven, sva delila najbolj intimen trenutek v najinem življenju.

Kakšna prijateljica neki no, če bi bila jaz na njegovem mestu bi zamerila, če bi vzela na porod prijateljico ne očeta tega otroka.

Pri meni bi imeli z mojmu več dela kot pa z mano. Tako, da je bil kar lepo doma. Ga pač poznam in vem kakšen je. Paničen in ves zaskrbljen. Pa magari bi vse vedel kaj pričakovat, v reali je pol drugače, meni bi šel na živce in bi sigurno tam popi…. nanj. Nekak ne bi zgledal to. Verjamem pa, da so nekateri zraven v pomoč, moj ni.

Včasih so možje počakali zunaj, ko je potekal porod. Potem so prišli pogledat rojeno dete. Nobeden kompliciral…

New Report

Close