Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je delimano (in podobna) posoda v redu?

Je delimano (in podobna) posoda v redu?

Tisti, ki imAte posode s tako prevleko, je kuhanje in kvalitetea posode v redu?

To je drek, ne posoda. Zapravila 100 evrov, po enem letu je vse v smeteh, jaz sem pa spet pri teflonu.

Ne, ni, imam doma tri te posode , keramične in so res zanič, keramika se hitro obrabi. Če rabiš keramično ponev, je dosti boljša ena, ki je spodaj rdeča iz Merkatorja, super se peče v njej, pa tudi pol ceneje je od Delimana.

Hm,,,, nisem pristaš ideologije Studio Moderne, toda posoda Delimano ob pravilni uporabi deluje odlično.

Uporabljam jih že okoli tri leta, pa so še vedno takšne, da v pogreto ponev vržem jajce in se ne prime.

Po uporabi je potrebno posodo:
– z nežno krpo obrisat (sam jo ročno obrišem, pod skoraj vrelo vodo), gre vse dol
– nato jo z negrobo stranjo vilede (rumena) še omijem s Cetom, prilom in splaknem
– nato jo osušim in nanjo kanem kapljico olivnega odlja in razmažem.
– pospravim in je pripravljena za nadaljno uporabo

Če boš tako posodo samo 1x zdrgnil z grobo zadevo, se bo stanje drastično slabšalo.

Jaz sem kupila keramično. Za prvič jajca na oko naredit je bila super, druge je bila slaba, potem se je pa kar vse gor prijelo, izdatno velike količine olja niso pomagale. Kar pa ravno ni point a ne. Kupiš novo drago ponev potem pa usuješ gor olja kot za fritezo….

Po enem tednu sem jo vrgla stran.

Enako. Prvič super, potem pa z vsako nadaljnjo uporabo drastično slabše. Na koncu sem jajce praskala dol.

Za zgornjo: Posoda ni vredna, da se toliko ubadaš z njo. Posoda je zame posoda. Če mi življenje otežuje, namesto da bi mi ga olajšala, nima v moji kuhinji kaj iskat.

Ne kupuj. Predrago in ni vredno. Jaz nisem zadovoljna sploh.

Pri keramični posodi moreš bit zelo pazljiv. Vsepovsod piše da je keramična a to ni nujno. nekateri keramiki zraven dodajajo druge materiale in posledično se potem gor stvari sprijemajo. Recimo če kupiš keramično posodo od Lamarta vidiš da se sveti, moj ko je prvič pogledal to ponev mi je rekel, da to ni keramika, kaj sem to kupla. keramika se ne sveti, torej so nekaj primešali. Imam keramični vok od Cucinario ali nekak tak (prodajajo v Šparu) in je res dober. Lahko v njem pustim hrano 2 dni not, pa se bo umil kot suzica. Torej ne govorit da je keramika slaba ker ni. keramika je super, samo treba je kupit posodo ki je res čima manj drugih primesi k keramiki zraven. Delimano sem jaz dobila od njih zastonj v eni nagradni igri vendar ga ne uporabljam dosti ker tista prva serija ni bila narejena za indukcijo. Ga imam samo za kamping in tam mi je OK, mi pa Cucinario zmaga nad vsem.

Tudi meni vok in večja ponev super delujeta, ker se notri stvari ne cvrejo in ne prijemajo. Manjša ponev in ponev za palačinke je pa katastrofa. Imam pa vse od Delimana.

Imam 2 pekača in 2 posodi Delimano in nisem ravno zadovoljna (problem so pekači, ki se hitro obrabijo). Sem bolj zadovoljna z mojimi Lagostina posodami, 15 let so stare in še vedno kot nove.

New Report

Close