Je kaj res?
Kaj si mislite o temle članku? Meni se zdi do določene mere kar privlečen za lase. Saj privarčevati se da, ampak takole? Morda pa bi lahko šlo za prilagojen članek iz anglosaksonskih dežel, kjer kaj takega mogoče deluje?
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/sedem-nasvetov-za-poceni-poroko.html
Moje pripombe:
1. organizirajte se: res je
2. razmislite, koga boste povabili: res je
3. Izbira datuma poroke: nisem zasledila, da bi bile poroke npr. novembra pri nas cenejše. Tudi to, da bi kdo poročal v petek ali nedeljo, težko verjamem. Pri nas bi bilo to kvečjemu dražje. 😉
4. prihranite pri vabilih: res je, ampak samo s formatom vabil težko. Z lastnim delom pa zagotovo.
5. skrbno izberite prstana: drži
6. ne zapravite premoženja za cvetje: sezonsko cvetje verjetno pomaga. Ampak da bi pa cvetličarna komu računala dostavo cvetja, pa še nisem slišala. Vam je?
7. prihranite pri fotografijah: do neke mere. Fotograf, ki računa na ure? Ne poznam.
:)))
LP,
Lenka
6. ne zapravite premoženja za cvetje: sezonsko cvetje verjetno pomaga. Ampak da bi pa cvetličarna komu računala dostavo cvetja, pa še nisem slišala. Vam je? Logično, da cvetličarna računa dostavo cvetja, sploh če je poroka lokacijsko precej oddaljena od cvetličarne. Malce pobrskaj po forumih, boš našla marsikaj napisanega prav na to temo.
7. prihranite pri fotografijah: do neke mere. Fotograf, ki računa na ure? Tako kot glasbeniki računajo na uro, tudi precej fotografov računa na uro. Sej to je logično, a ni? Razlika je al imaš ti fotografa na voljo 2 uri ali pa 6 ur.
brez veze
preveden članek.
1. večina porok poteka brez poročnega organizatorja, če kaj vem… ta moda še ni prišla do nas
2. hja… tudi ne vem, da bi bila tako strašna moda, povabit 200 ljudi…
3. datum: poroke so možne v sredo ali soboto… petek/nedelja… mislim, da je na sosednjem forumu ena padla v depresijo, ko je ugotovila, da se v petek, ko so astrološki pogoji najbolj ugodni, ne bo mogla poročit. neke izjeme so menda možne, ampak mislim, da jih hudo neradi delajo
4. format prihrani stroške? ???
itd…
Logično mi je, da fotograf računa manj, če npr. slika le poročni obred, in več, če npr. slika še zabavo, seveda. Ampak pri nas se temu tako reče. Mislim, da noben fotograf ne reče, da za 1 uro računa x evrov, za dve uri pa x+y evrov. In če slika cerkveno poroko z mašo, tudi verjetno noben več ne zaračuna, kot če slika cerkveno poroko brez maše, ki je krajša.
Pri cvetju pa jaz še nisem zasledila, da bi komu dostavo posebej zaračunali. No, če ima cvetličarno izbrano na Primorskem, poroko pa v Ljutomerju, potem že verjetno.
No, lahko, da se motim. 🙂
Vsekakor je tole namenjeno zabavi in lahko debati, tako da za sekirat se pretirano ni. :)))
LP,
Lenka
Seveda fotografi računajo na ure. Običajno je neko minimalno število ur prisotnosti in potem se doplača vsako naslednjo uro… V kolikor potrebuje par samo nekaj ur fotografiranja…
Sicer pa se da poročiti tudi v petek ali nedeljo. In ja, datum je pomoje pomemben, ker v glavni sezoni je težje dobiti proste gostilne ipd. in je potem lahko stvar dražja. Če se poročiš oktobra, je večja verjetnost, da boš imela več izbire na voljo in zato boš lahko tudi izbrala najcenejšo varianto…
Sicer pa je članek verjetno res preveden in se jaz osebno določenih točk raje ne bi držala 🙂