Je kdo delal pri njih? (Proaktiv plus in Ekosistemi plus)
ppp376, 31.03.2025 ob 23:02
čist simpl, 31.03.2025 ob 22:30
Nič se ni treba sprenevedat: če vaša firma kar naprej išče nov kader, je že za en drek služba. Tako kot je za en drek v gostinstvu, ki kar naprej išče kader. Pa ima tudi gostinstvo ogromno strank in veliko prometa, ampak zaposleni v njem nimajo od tega nič.
Povsem preprosto.
Ne vem, vprašajte tistega gospoda gor ki je pri nas delal, ”koliko imamo od tega”. Da vidim če ima karakter da pove. Meni je bolj nateg to da si na nekem šihtu za tistih 1500 in sluziš nekomu na vrhu. Ti pa nikamor ne prides, samo jamraš lahko kako je z državo vse narobe pa zdravstvo pa bla bla bla. No ja, čakaj na naslednjega politika ki ti bo obljubljal kako bos prosperiral. Jaz pa raje zasluzim, grem lahko na 10 samoplačniških pregledov na mesec pa se ne bo niti poznalo. Pa strom mi lahko tudi povečajo na 500 evrov na mesec pa mi ne bo nič težko. Ostali pa na bencinsko črpalko v čakalno vrsto da tankajo preden gre tank gor za 3 evre. Komedija. No, bo ze vsak kakor hoče. Samo ne na koncu jamrat, sam si izbral.
HAha ti si v glavo in duha en velik revež. Nateguješ folk s temi kitajskimi sesalci in misliš da držiš boga za jajca in delaš nekaj dobrega za človeštvo. Pravi dalajlama. Verjetno to svojo duhovno bedo kompenziraš s kakšnim Audijem na lizing.
ppp376, 31.03.2025 ob 22:18
Anonimna106, 31.03.2025 ob 21:27
ppp376, 31.03.2025 ob 20:44
Ojojoj, mi je kolega tole pokazal, kakšne nekateri trosite. Ponavadi se ne sprehajam po forumih, tole sem pa vseeno moral komentirati.
Jaz pri podjetju delam ze vrsto let in polovico stvari, ki ste jih napisali, niso res – najboljše stvari ste pa seveda izpustili. Ce bi tako dobro prodajali kot negativnost prodajate tukaj, bi bili bolj uspešni.
1. Kot prvo, cena ki jo navajate je popolnoma neresnična. Tukaj na forumu je cena našega produkta vsak mesec 500 evrov višja kot prejšnji mesec. Je to ta famozna inflacija?
2. Zanimivo da pri ceni vključujete obresti. Ko kupiš avto za 20 tisoč in te zena vpraša koliko je bil, predvidevam da rečeš 20 tisoč, ne pa 35 tisoč z obrestmi? Najboljše da rečeš kar 50 tisoč in vključiš še vso vzdrževanje. Bo zena super vesela nad tvojim nakupom.
3. Na firmi ni niti ene osebe, ki bi delala 3-4 termine dnevno. To bi bilo 70-80 terminov v mesecu, kar je daleč, daleč nad rekordom. Tako da ponovna laz. V povprečju se dela 2 termina na dan, termin pa traja okoli 2 uri.
Torej, ceno ste nalagali. Količino dela tudi. Kaj se imamo? Aha, seveda, potem ko ni več drugih argumentov moramo recti, da je nemoralno dati tako ceno za produkt. Pozabil pa si, da trg določa ceno, in glede na to da imamo več kot 25 tisoč prodanih aparatov, zgleda ni precenjen. Tudi ni predrag za trg. Samo ti nimaš denarja. Tudi to, da se koga karkoli sili, je absurdno. Kako pa naj izsilim da mi nekdo da par tisoč evrov? Tudi to, da delamo pri starejših, je laz. Večina terminov je pri družinah srednjih let – in tudi nam ni v interesu biti pri starejših, saj oni ne morejo vzeti na obroke, kar pomeni, da je nakup težji. Seveda so tudi kakšne starejše stranke, tudi iz trgovine te ne bodo vrgli ven ker si prestar. Niti približno pa ne ciljamo na njih, ker je za nas težje.
No, pa da omenim se zadnjo zadevo. Ce si res bil pri nas nekaj mesecev, potem si bil tudi na nekaj kickoff-ih. Daj malo povejo, koliko se zasluzi pri nas? To pa nisi omenil, a ne?
Dejstvo je da si polovico stvari nalagal, o dobrih stvareh nič povedal, kar pomeni da si samo neuspešen in zagrenjen, zato pa tudi tukaj trosiš take stvari.
No, da pa jaz povem nekaj resnic. Ja, pri nas se dela. Ja, pri nas je treba imeti rezultat, zakaj bi pa bil plačan enako kot nekdo drug ki naredi 10x več? Ne, pri nas ni lahko. Ko pa se izboljšaš in imaš rezultate, pa si plačan tako, da bi si lahko vsak mesec kupil naš produkt na cash, pa še bi konkretno ostalo. No, upam da nisem preveč povedal, ker vem da danes biti uspešen je taboo. Ali si reven ali pa nategun. Prav, pa živi tako.
Nekaj besed za bodoče iskalce zaposlitve, ki tukaj berejo. Samo en nasvet: prepričaj se na svoje lastne oči, ne zaupaj online jamračom, saj za vsako stvari lahko najdeš polno negativizma. Znamka avta ki jo voziš, znamka telefona ki ga imaš, za vse te stvari bos tudi našel polhno slabih komentarjev. Ignoriraj, saj imas svoje mnenje. Da ne govorim, da je polhno komentarjev itak tudi fake, od konkurence, itd..
Lep dan vsem!
Blablabla , zakaj potem skoz iščete? Trg je omejen, vedno manjši ,ker ste ga že toliko obdelali, vi pa non stop iščete, zakaj? Ker vam po enem mesecu odidejo. Koga farbate,saj vemo kako delo poteka. Tudi jaz sem imela bivšega sodelavca ki je potem probal srečo pri vas, en mesec nas je vse klicaril, težil za predstavitev na domu, po enem mesecu se je odločil da ostane človek, da ohrani dostojanstvo in nehal delati pri vas in šel v redno službo . Vam je pa ključna baza strank, te reveže pa nategnete s plačilom po prometu. Fuj.
Različne panoge imajo pac različni ”turnover”. Nekdo ki se je 10 let izobraževal za zdravstvo bo potem v veliko primerih v tem delal celo življenje, ker je toliko in toliko casa vložil v to. Potem imaš pa pac panoge, kjer se več ljudi menja, ker se sprobajo, nekateri se vidijo v temu nekateri ne, in to je to. Tudi v gostinstvu se ogromno kadra menja, pa ne pomeni da je zdaj vsak kafic nek nateg.
Potem so tudi različna delovna mesta. Nekatera delovna mesta so omejena, kjer je potrebno samo nekaj kandidatov, nekatera pa niso. Mi tudi če bi našli 50 novih ljudi bi se vedno iskali, ker preprosto več kot nas je, več se proda. Precej logično.
Govoriš o zasičenem trgu (seveda kar nekaj na pamet), a v 15-ih letih nas 7/8 gospodinjstev sploh se videlo ni.
Je pa se nekaj zanimivo. Da ne omenjam kako neumna je ta logika ”vedno iscejo tako da je nekaj narobe z njimi”. To je kot da bi podjetje kandidatu reklo ”ze 10 sluzb je v 5 letih zamenjal, kaj pa je z njim narobe da je brezposelen kljub temu da je brezposelnost rekordno nizka”. Me zanima kaksna bi bila reakcija ce bi vam nekdo to rekel.
No, kakorkoli ze… 15 let na trgu, 50 miljonov prometa (seveda vse vidno na compynwall/bizi, kredibilne stvari namesto forumov), 25 tisoc uporabnikov. Ce bi bilo vse tako grozno, potem nebi imeli niti toliko strank, niti toliko kolegov ko to deljo ze leta in leta. Res je pa da ni za vse, in za vas pac ni. Mislim, da bi bilo samo smiselno, da clovek rece ”to ni zame in ne verjamem v produkt”, ne pa da je vse nateg. Ce nekoga avti ne zanimajo tudi ne more rect da je ferrari nateg. Pac zate ni, ti nic ne pomeni, tebi ni toliko vreden, nekomu drugemu pa je – ker ce nobenemu nebi bilo, bi firma ze zdavni propadla.
Lp
Ini so zase že usoezni, do ljudi , zaposlenih pa zelo nefer. Te ameriške korporacije delajo vse na isti način, ljud plačajo po efektu, ti zatrjujejo da imaš svobodo, hkrati nadzirajo vsak tvoj korak, kako se predstavljaš navzven. Jaz bi raje sekrete pucala kot delala v takem okolju , da bi ljudi nategoval z 50% precenjenimi izdelki. Nič kar se prodaja na ta način, ni za kupit. Mi imami Karcher, za naše potrebe je odličen
Pozdravljeni,
jaz sem zaposlen pri tem podjetju. Oba podjetja sta ubistvu isto in je isto delo in isti sedež ampak stavsamo na papirju 2 firmi iz poslovnih razlogov. Kar naprej pa išemo nove zaposlene zato, ker se seveda firma širi in rabimo zaposlene, a seveda ni to za vsakega in ali zaposlenim ne ustreza ali pa nam oni ne ustrezajo.
Katja14, 28.03.2025 ob 07:00
Zdravo,
sodelavka ima problem, ker je vzela sesalec sedaj bi ga pa vrnila ker konc kocou je res predrag , ampak se nihče ne javi in nihče ne odpiše. Kdo ve kaj lahko naredi sedaj?
Zdravo!
Če je sodelavka kupila sesalec pri prodaji na domu (torej izven poslovnih prostorov), potem ima po slovenski zakonodaji pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh brez navedbe razloga, saj gre za pogodbo, sklenjeno na daljavo oz. izven poslovnih prostorov.
enako sem priporocala sosedi – ki jim je priporoceno po posti (s poveatnico) in hkrati tudi na mail poslala pisni odstop od pogodbe in je uspela.
Je pa ta isti dan tudi zapakirala sesalec in jim va odnesla na naslov, jim dala v roko tudi potdilo in dokument v podpis, da je sesalec vrnila v brezhibnem stanju.
Seveda je uspela.
Brezplacni pravni nasvet, 20.05.2025 ob 16:23
Zdravo!
Če je sodelavka kupila sesalec pri prodaji na domu (torej izven poslovnih prostorov), potem ima po slovenski zakonodaji pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh brez navedbe razloga, saj gre za pogodbo, sklenjeno na daljavo oz. izven poslovnih prostorov.
enako sem priporocala sosedi – ki jim je priporoceno po posti (s poveatnico) in hkrati tudi na mail poslala pisni odstop od pogodbe in je uspela.
Je pa ta isti dan tudi zapakirala sesalec in jim va odnesla na naslov, jim dala v roko tudi potdilo in dokument v podpis, da je sesalec vrnila v brezhibnem stanju.
Seveda je uspela.
Ce se ji nijce ne javi – pa naj lepo vee skupaj prijavi temle spodaj. Prwdvidevam, da no hitro reseno
- Tržni inšpektorat RS: https://www.gov.si/drzavni-organi/organi-v-sestavi/trzni-inspektorat/
Sem naredil uslugo kolegici od kolegice, da nam je prišla predstavit tale famozni Vivenso od Pro-aqua. Predstavitev je bila tragi komična od začetka do konca, zmagajo pa chem-trailsi Mogoče nasvet za prodajne “svetovalce”, ko prepoznate ljudi s tehničnim ozadjem, pobegnite kolikor vas noge nesejo…
V galvnem zadeva je ogromna, z veliko dodatki, posledično neuporabna, ker komu se da to vlačit po stanovanju/hiši? Zelo glasna (pri filtraciji zraka), grozno moteče pri gledanju televizije (tukaj ne vem ali jih tolk operejo, da naj to nebi bilo glasno ali pa so na pol gluhi). Cena: začetna 3800€ po oh in sploh popustih 2200€. Na vprašanje kaj dela boljše kot moja baterijska sesalca za suho in vodno pomivanje, ki sta kompaktna, enostavna za uporabo in skupaj ne presežeta 700€ z vsemi dodatki, nisem dobil odgovora… če vprašam drugače, zakaj bi dal dodatnih 1500€ za nekaj kar je veliko, štorasto in neuporabno?
Famozni chem-trailsi, ki jih poskušajo prikazat kot neko veliko svinjarijo zaradi katere bomo malo da ne vsi pomrli… Prevod v netehnični jezik -> ta sesalec rabite, da boste filtrirali vodno paro, ki nastaja kot posledica pri izgorevaju reaktivnih motorjev (temperatura tam gor je -50C°, zato vodne kapljice zamznejo in nastane oblak, ki ga vidite kot sled za letalom).
Še za tiste, ki si ta sesalec res zelo želite, na njihovi nemški spletni strani se prodaja za 899€.
Kar se pa samega dela “svetovalca” tiče, je tistemu ki je v digitalni dobi v interesu nadlegovat ljudi na domu verjetno to sanjska služba. In ja v digitalni dobi je to nadlegovanje. Čas je edina stavr, ki je ni mogoče kupiti ali dobiti nazaj.
Čas je da tudi jaz nekaj povem na to temo, mogoče komu prišparam zadrego in srd.
Sam imam izkušnjo za časa študija s podobnim podjetjem, ušel sem jim na tretjem odmoru uvajanja. Hiter in velik zaslužek, je vrajt. Uvajanja so namenjena kako manipulirat s “stranko” s spretnim sestavljanjem in razstavljanjem sesalca. Njihov cilj ni redno zaposlen človek. Strategija je sledeča: najprej začneš predstavitev sesalcev za 4.000€ pri ožjih sorodnikih, potem širiš krog okoli sorodnikov in prijateljev – predvsem s tistimi, ki se te bodo usmilili pri nakupu, hodiš predvsem do starejših, ki potrebujejo družbo in bližino mladih ljudi, slej ko prej bo nekdo kupil iz usmiljenja. Ko izčrpaš krog prijateljev in sorodnikov doživiš doživiš hladen tuš trga in njegovih dejanskih potreb. Potem te podjetje odslovi v maniri uporabi – odvrzi. Tak je način dela piramidnih shem, uporabijo te za koristnega idiota, ki čustveno manipulira z domačimi in znanci, ko izčrpaš krog kontaktov je čas za odhod. Njihov prodajni produkt torej niso sesalci, temveč finta čustev in velikega denarja. Tako cel čas vrtijo oglase za nove zaposlitve, saj se tudi oni realno zavedajo, da lahko take produkte prodajaš samo med domačimi in prijatelji. Po vrhu vsega pa si lahko nakoplješ jezo in izgubiš zaupanje med prijatelji.