Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo med vam to že naredil?

Je kdo med vam to že naredil?

Potrebujem dva kompleta jedilniških garnitur kot so tiste gasilske mize in klopi. Zdaj pa gledam že nekaj časa po netu in zame so trenutne njihove cene dokaj visoke pa sem se (blondinka) domislila, da bi stopila v Merkur in kupila dve široki deski in štiri malo ožji ter sama naredila te komplete miz in klopi.
A je moja ideja čisto mimo?
A mislite, da bi se mi na oddelku v trgovini hudo smejali, če bi jih povprašala za nasvet kako se sploh lotiti tega projekta glede na to, da dobesedno nimam pojma v kaj se podajam, sem ženska in bi moja vprašanja najbrž itak zgledala najmanj neumna?
Npr. kakšen les sploh kupiti, kakšne debeline, kako je z nogicami, se to lahko kar kupi in privijači al kako?
Lahko kupim kakšne barvne spreje na mizno ploskev in kar posprejam al to ni tako zel oenostavno kot si sama predstavljam?

Lepo prosim za nasvet in vaša mnenja preden se odpravim na bojišče 🙂

Hvala.

Pojdi k svojemu vaškemu gasilskemu društvu in si jih sposodi za simbolični prostovoljni prispevek.

Jaz bi to imela za dlje časa.

Hvala za predlog.

prvo je vprašanje če tam tudi oni vedo kako se stvari streže
drugo pa seštej ceno vseh materialov, ki jih potrebuješ, brez dela pa boš videla kam boš prišla, pa dela ne upoštevaj,
morda pa kdo na bolhi prodaja še kaj uporabnega

Ideja je sicer čisto fajn, samo pazi, da te ne pride dražje, kot v štacuni.
Namreč imeti je treba tudi orodje, če ga imaš vsega že doma, ok, če je pa treba najprej
še kupiti oblič, pa žago, pa barve, pa kotne profile, pa…… se kar nabere.
Dil ne kupuj v Merkurju, so v kakšnem Hobilesu ceneje, ali na kakšni žagi (mogoče ti jih še
pooblajo)…drugače pa kar korajžno, jaz bi pogledala za kakšne skice in načrte na internet,
da ne odkrivaš tople vode…tega je ful

Gasilska miza in dve klopi pridejo tako v Obiju kot v Merkurju nekaj čez 50€. Ne vem če se ti splača se matrat in izdelat sama za to ceno.

Aha.

Možno, da kje prodajajo celo mehanizme za mize – malo pobrskaj po netu. Ampak povprašaj direkt pri izdelovalcih, ne v Merkurju, ker zna bit, da bi te material vseeno prišel dražje od narejenega kompleta.
Nekje sem celo videla, da so imeli desko za mizo položeno na bale sena 🙂

Mi smo včasih mize zimprovizirali kar s kozami in čez deska (če gre za otroke, bi bilo dobro koze nekako fiksirati na desko). Klop oz. desko za klop pa lahko položiš čez dva zaboja ali hobuka od barve ali kaj podobnega. Ali pa nabaviš čim cenejše plastične stole.

Pozdravljena,
če si res taka blondinka, ti odsvetujem, da bi se tega sama lotila. Saj zgleda še kar enostavno, ampak ko sešteješ vse potrebno orodje in material, poleg seveda porabljenega časa in razbitih prstov….da o psihičnem nasilju nad tvojimi najdražjimi ne govorimo….
Če že vztrajaš, ti svetujem, da se Merkurja ogneš, les je namreč tam drag v primerjavi s kakšnim Baumaxom.

http://www.kataloska-prodaja.si/Products/Zunanje_pohitvo/Leseno_pohitvo_in_klopi/Vrtno_pohitvo_komplet_miza_in_2_klopi_bor_zelena/1589237-30234.wf

Mogoče bi bilo bolje, da greš v OBI – če drugo ne, so cenejši kot Merkur.

Res hvala vsem za nasvete in predloge ter seveda mnenja 😉

Glede orodja in same izdelave, skoraj vse potrebno (po moje) imamo že doma, jaz bi potrebno le kupila in prinesla v prostor pa naj se dragi matra naprej.
Želela sem le informacijo, če je to izvedljivo pa seveda, da bi me prišlo ceneje kot da grem v trgovino in kupim.

Hvala še enkrat in lep dan še naprej 🙂

Videla v soboto v Obiju za 59 E miza in dve klopi. Ne vem če se ti splača delat doma.

za 60eur dobiš komplet. Če boš prišla ceneje skozi z lastno izdelavo, ti čestitam.

Že nekaj časa gledam te mize in predvsem je treba gledat velikost. Ja, dobiš v Merkurju za 60 evrov, ampak je dolžina samo 2 metra. Znajo biti tudi preozke. Konkretna miza konkretne dolžine in širine pa že stane. 2 pa sploh. Merkurju se ogni, v kakšnem Baumaxu ali Bauhausu pa bi lahko imeli vse potrebno. Če imaš spretnega moža, ne vidim ovire. V bistvu si mi dala dobro idejo.

ŽIVEXOVE TRGOVINE. SAMA ŠTACUNA JE SICER IZ VOLČJE DRAGE, A IMAJO POSLOVALNICE ŠIROM SLOVENIJE.

IMAJO DOKAJ UGODNO IN DOBRO ROBO

http://WWW.ZIVEX.SI

New Report

Close