Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo shujšal z dieto LCH oz. KETO

Je kdo shujšal z dieto LCH oz. KETO

Je to res tako učinkovita dieta? Je kdo poizkusil?

jaz 20 kg….ob redni telesni aktivnosti seveda…..

jaz 20 kg brez aktivnosti, zgolj kak sprehod

Zaupaš, kako? Tako, približno, kaj si jedla, čemu si se (čisto) odpovedala? Hvala! 🙂

Jaz 9 kg v 8 mesecih.

10 kg v 3 mesecih. sladkor iz konkretno previsokega v čisto normalo. počutje super.

beri:
grom
anita šupe
lchf love

7kg v 2mesecih brez kakršnekoli vadbe

nič sladkorja, nič sadja, nobenega riža, kruha in testenin
alkohola in gaziranih in sladkih pijač ne pijem

Nič sadja? Nobenega? Jemlješ dodatne vitamine?

[/quote]

Vitamini so tudi v zelenjavi. Recimo krompir ima več vitamina C kot pa citrusi.

[/quote]
Resno? Krompir ima cca 20mg vit. C, pomaranča pa 50mg. Torej?

[/quote]

Nobenega sadja. To je sam cuker. Nič dodatnih vitaminov.
https://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/v-kateri-hrani-so-vitamini/

Koža lepa, nobene napihnjenosti, nobenega nihanja lakote, nobene utrujenosti po obrokih, več energije, mirno spanje.

Resno? Krompir ima cca 20mg vit. C, pomaranča pa 50mg. Torej?
[/quote]
Ker je C vitamin na toplo obdelavo občutljiv, ga je v končni fazi manj v kuhanem krompirju kot v sveži pomaranči. Še vedno pa je 20-30 mg v krompirju (včasih je treba iti dlje v raziskovanju od wikipedie) dnevna doza za odraslo osebo. Poleg tega pa imaš še kup druge zelenjave, ki ima več C vitamin, in jo lahko ješ surovo. Če smo že tako pedantni.

O načinu prehrane si najprej vse dobro preberi da ugotoviš če je sploh zate. In ko se odločiš za nek način naj bo to dolgoročna odločitev….. Moja odločitev in spremenba prehrane mi je odnesla 40 kil, prinesla pa zdravje, gibčnost, manj bolečin, boljše spanje in končno ne razmišljam le o hrani

imel sem 95 kg, čist tko sem začela, ko sem o tej dieti brala. Verjela sem, da mi ne bo uspelo, brez kruha in testenin – ni šans. No je težko, a se človek navadi…navadiš se, da je tvoj sendvič tak, da vzameš šunko ali pršut, sir in papriko. Konec. ni kruha…ješ lahko zelenjavo, ki raste nad zemljo, najbolj je surovo….kaj imaš proti korenju? zeljni listi so čist ok….
pri kosilu jem vse vrste mesa, tudi golaž, vampe….a brez krompirja, kruha, karkoli
obstajajo testeni brez oh, v šparu jih imajo, tudi s tem sem si pomagala. Začela sem septembra, še danes se držim…
odvadiš se vsega…..
bombonov ne jem več, kavo si sladkam z natrenom, lahko pa ješ stepeno smetano, kar je fajn če ti mal manjka posladkov….
ampak, kot rečeno…ne pogrešaš OH, ne morem verjeti, kako lahko NE pogrešaš kruha….odvadiš se ga

aja še to….minus 20 kg

To je sprememba prehranjevalnih navad. Če se misliš samo toliko držati te prehrane, da shujšaš, potem pa jesti po starem boš vse nazaj dobila. Nauči se jesti zdravo, vse in manj, pa gibanje vključi, pa je zagotovljen uspeh za vedno.
Jaz jem sicer manj ogljikovih hidratov, nič bele moke,( vse polnotrznato) sladkorja skoraj nič, veliko zelenjave , nekaj sadja, tudi kakšen krompir kdaj, pa kg stojijo tam kjer želim. Tudi kakšen LCHF recept preizkusim, saj so nekateri zelo okusni. ( npr. pastirska pita).
Sem preizkusila že vse diete, shujšala, pa spet zredila. Nič ne pomaga, le pametno jesti vedno. Pa počasi hujšati, če že moraš…

Nisem mazohist in se ne maram mucit, zato jem cisto vse, a v manjsih kolicinah. Crtala sem edino vecerne sendvice, nekaj casa sem vecerjala solate, kake 2-3 tedne, potem vecerje nisem vec potrebovala.
3 mesece = -19kg

Odpovej se sladkorju,testeninam,krompirju,rižu,navadna olja,margarine…..
Jej
meso (vse),ribe,zelenjavo,ocvirke,jajca,kuhaj na olivnem olju ali masti,uporabljaj tudi maslo
Če je prevelika kriza cukra…pojej košček ali dva črne čokolade 81{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (ne pretiravaj) ali raje pest oreščkov (orehi, mandlji, lešniki)

To je na hitro,kar jaz počnem zadnje dva meseca brez kakšne ekstra telovadbe,razen vaj za hrbtenico,ki me občasno daje…

Uspeh
15 kg
Počutje
Odlično

Lp. G

[/quote]

Pa ti veš, da toplota uničuje C vitamin. Domenvam, da ne ješ surovega krompirja?
Pa LCHF, kolikor vem, da je proti OH, krompir je pa poln škroba.

Ostali, ki se hvalite s hujšanjem brez gibanja, a to vi resno? Vam res ni mar zdravja?

Ta dieta je odlična za uničit ledvice.
Filate se z beljakovinami, zraven se pa hvalite, da nič ne gibate. Dokaz, da ne škoduje samo ledvicam, ampak tudi možganom.

Ti nimaš blage veze in pojma o pojmu, o čem govoriš! Ne pri keto in ne pri LCHF ni NOBENEGA “filanja” z beljakovinami, a ma nobenega!

Ti nimaš blage veze in pojma o pojmu, o čem govoriš! Ne pri keto in ne pri LCHF ni NOBENEGA “filanja” z beljakovinami, a ma nobenega!
[/quote]

Hm, a ni LCHF dieta skoraj brez OH? Torej, kaj ostane? Maščobe in beljakovine. Super za uničit ledvice in za zamastiti žile in jetra.
Sploh pa če ne migaš, kar se jih tule veliko hvali, da so shujšali brez gibanja. Izjemno pametno. Čim več masti in beljakovin, ležat na kavču, izjemno zdravo.

Dieta sploh ne temelji na visokem vnosu beljakovin, ampak maščob. Jaz skoraj ne jem mesa.

Če kdaj jem kak teden iz različnih razlogov normalno hrano, se ne zredim.

Hm, a ni LCHF dieta skoraj brez OH? Torej, kaj ostane? Maščobe in beljakovine. Super za uničit ledvice in za zamastiti žile in jetra.
Sploh pa če ne migaš, kar se jih tule veliko hvali, da so shujšali brez gibanja. Izjemno pametno. Čim več masti in beljakovin, ležat na kavču, izjemno zdravo.
[/quote]
Obstajajo raziskave dieti v prid, uradne,iz priznanih univerz po svetu. Sem jih sama osebno iskala in brala, kdor študira na kakem naravoslovnem faksu, dela kak doktorat, ima dostop.

Ni pa dolgoročnih raziskav. Tega še niti ne more bit.

Če človekne crkava dan za dnem v fitnesu, še nikjer ne piše da cel dan leži. ENi imamo vrt, sadovnjake, gmajno – delamo tam. Eni nimamo za fitnese in migamo sami. ENi nimajo časa zato, da bi extra kvihtali in se šli aerobiko, so aktivni drugače.

Ja, keto in lchf temeljita na malo OH. Če so OH tako zdravi – zakaj sladkorna divja in postaja enormna pandemija po vsem razvitem svetu? Zakaj divja holesterol pri vseh, ki se sicer bašejo z beceli in goltajo statine, holesterol je pa še vedno ulalaaaaa pod nebom, razen dobrega, ki je v kevdru? Zakaj bolniki s tipom I, ki so pri doziranem uživanju OH na vrtoglavih dozah inzulina preko črpalk, po 6 mes keto diete črpalke ne potrebujejo več, mnogi niti inzulina ne? Če so OH tako zdravi, zakaj kljub natančnid ieti holesterol ne pade? Ne pade tlak? Ne pade sladkor?

Ogromno sem prebrala, preden sem šla na keto. Eno leto sem zaradi “fibromialgije” živela na medrolu in raznih NSA, pa pogosto niso zalegli, je bilo treba še navadne analgetike zraven, ne tako redko tudi doreto. Pri 40tih me je bolelo VSE. Ampak res vse. Rame, križ, kolki, roke za znoret, najhujša muka rit si obrisat. Ščetko v roki držat – povsod, kjer je bilo treba prste skrčit… obup! Kile pa kar gor in gor…. V bsitvu sem rekla, da slabše kot je, ne more bit, da bom probala 6 tednov. Jebela, po 3 tednih me roke niso več bolele. Ok, kile pač – saj je šlo nekaj dol, ampak nič tako divje. Takrat sem prvič pomislila, da zan bit nekaj na tem. Prebrala še nekaj stvari o omega 6 in rastlinski oljih, ne samo slovenskih, tudi tuje članke. Po dobrih 3 mes sem na minus 15 kg, po 2 mes (prej samo lchf) keto diete ne jemljem nobenih analgetikov, medrola pa tudi ne. Da o kaki doreti sploh ne govorim. Ne rabim! Gibam se z lahkoto, lahko grem 50 x na dan po stopnicah- prej sem vsak korak 10 x pretehtala, vsak premik premislila, ker je zverinsko bolelo! Zdaj ne boli in jaz s keto nadaljujem. Aja, o ogromnih količinah mesa: dnevno pojem 200 gr mesa. V celem dnevu, v 3 obrokih. V celem dnevu, v 3 obrokih pojem 55 gr maščob in 15 gr oreščkov. Pa ob tem med 450 in 550 gr zelenjave. Za moje pojme res hudo nezdravo…. Ne govort o nečem, o čemer pojma nimate!

New Report

Close