Je kdo tu, ki redno prakticira jogo?
Že nekaj let prakticiram t.i. “Pet tibetancev”. Težav s hrbtenico nimam več, splošno počutje veliko boljše.
Knjigo s tem naslovom lahko dobiš v knjižnici ali knjigarni, na spletu je veliko dobrih posnetkov in navodil. Lahko si pogledaš in vidiš, če je zate ali ne. Pri jogi je pravilo, da si s tem, ko sledimo “modi”, prej škodimo kot koristimo. Poslušaj sebe, ne drugih, veliko dobrega v vseh pogledih lahko narediš zase in to ti tudi želim.
Tudi jaz sem pred leti, nekje 15 let nazaj, začela s tibetanci…bilo mi je čudno, premalo..Ampak takrat sem bila mlada in nisem še razmišljala kot danes.
danes na jogo-čeprav je ne vadim, gledam drugače. Zdi se mi, da res da telesu in duši nekaj drugega kot ostale vadbe.
Se jo moram lotit. Ravno začela s tibetanci spet in sem na 5 ponovitvah.
nov začetek283, 07.09.2021 ob 09:43
Joga me je že od nekdaj privlačila, všeč mi je, kako se telo giblje, hitre in eksplozivne vadbe sem preživela. Se mi zdijo vsi ljudje, ki vadijo jogo tako umirjeni.
Pozna kdo kakšno dobro knjigo, video, kako začeti z jogo?
Kaj vam je joga dala, kaj ste se naučili, spremenili?
Moja kolegica je bila po ločitvi čisto na tleh. Se je vpisal av jogo, prerojena oseba, zdej jo dela tudi sam avsako jutro doma, postavo pa ima zdaj tako, da padeš na rit. Stara je čez 40, pa ima res lepšo postavo kot večina dvajsetletnic! Točno danes grem jaz prvič n ajogo, sem se vpisala in sem komaj čakala na ta september in novo sezono. Malo sem sicer v gužvi s časom, ampak nujno rabim, ker me vsa birokracija, uradi, šola otrok, služba, vse me zadnje čase dela tako živčno, res upam, da bo tudi meni joga tako pomagala, kot njej. Lepe postave se pa tudi ne bom branila.
Jaz sem si na telefon naložila te brezplačne aplikacije za vadbo joge. So mi všeč, ker so krajše verzije, greš na naslednjo stopnjo če želiš. Hrbtenica je boljša. V vadbenih skupinah se ne bi počutila najboljše, predvsem ker imam 25 kg viška in so določene vaje smešne oz pri pretežkih ljudeh smešno izgleda. Pac nisem še na tej stopnji. Sem pa pridobila na gibčnosti, tudi ravnotežje imam super. Vaje izvajam vsak dan cc 3 mesece, če ne druga vsaj te 20 minutne za raztezanje mišic.
Ta tema je pa moj znak, da moram tudi jaz začeti z jogo. Res že od začetka poletja premišljujem, da bi začela pa sem odlašala, zdaj pa res!
Jaz sicer raje ne bi trenirala sama doma, sem prevelik štor in vem, da bom polovico poz in gibov izvedla napačno. Če mi lahko kdo priporoči kakšen res lušten joga studio s simpatičnimi učitelji, bi bila zelo hvaležna! Najraje nekje blizu centra LJ … Pa da ni predrago, saj veste
Joga mi ni bila ravno blizu. So nekako ljudje, ki hodijo tja, bolj v oblakih.
Samo zdaj pa vidim, da morda ni tako slabo in da vadijo tudi bolj ‘normalni’.
Je postala kar popularna.
Če kdo ve za kakšno skulirano skupino, da niso sami vegetarijanci in ekstremisti v duhovnosti, naj napiše.
Pa da je manjsa skupina mi je ljubse.
Carnic, 07.09.2021 ob 10:27
Jaz sem si na telefon naložila te brezplačne aplikacije za vadbo joge. So mi všeč, ker so krajše verzije, greš na naslednjo stopnjo če želiš. Hrbtenica je boljša. V vadbenih skupinah se ne bi počutila najboljše, predvsem ker imam 25 kg viška in so določene vaje smešne oz pri pretežkih ljudeh smešno izgleda. Pac nisem še na tej stopnji. Sem pa pridobila na gibčnosti, tudi ravnotežje imam super. Vaje izvajam vsak dan cc 3 mesece, če ne druga vsaj te 20 minutne za raztezanje mišic.
Na tovrstnih vadbah so res same suhice. S svojimi +20 se mi zdi, kot da ne sodim zraven.
Jogo sem zacela delat zevpred ali a tudi nekaj let iskala pravi studio, intimno vzdusje in profi ucitelje. Lani sem jih nasla in ostajam. Res ti priporocam, imajo tolk razlicnih programov, da sigurno najdes kaj zase! Cena tudi ok! https://www.potjoge.si/
Pa dalec, da bi bili sami vegiji in ekstremisti v duhovnosti
Jaz vadim že od svojega 15. leta. Takrat (25 let nazaj) še ni bila tako popularna, tako da sem bila res samouk. Imela sem knjigo (v tistih časih najbrž edino, prevedeno v slovenščino na to temo) s preprostim naslovom: Joga.
Je pa res, da ti kot začetnici bolj priporočam, da se pridružiš kakšni skupini vadbe, saj se boš le tako naučila pravilnega izvajanja asan. Potem, ko ti bodo osnove jasne, pa imaš na youtubu kup brezplačnih in plačljivih vsebin (npr. Yoga with Adriene je zelo kvalitetna in ponuja dosti brezplačnih zadev), delala pa boš lahko tudi kar tako, po lastnem navdihu.
Je pa joga res super, tako za um, kot telo. Jaz npr pri + 40 še vedno naredim špago in stojo na glavi, super so tudi vaje za ravnotežje in koncentracijo.
Kot zacetnici ti odsvetujem vadbe preko youtooba. Ce hoces res kaj narediti zase in se izognit poskodbam, si najdi joga studio, ki ponuja lak zacetniski program, flow ali hatho. Zgoraj imas nekaj omenjenih.
Ko bos vsaj leto dni delala z uciteljem, ki te bo naucil pravilnih nastavitev, morda lahko delas po YT, sicer pa je joga studio vedno boljsa odlocitev. Ni tako drago, konec koncev gre za invvesticijo vase!
Uciteljicajoge, 07.09.2021 ob 13:43
Kot zacetnici ti odsvetujem vadbe preko youtooba. Ce hoces res kaj narediti zase in se izognit poskodbam, si najdi joga studio, ki ponuja lak zacetniski program, flow ali hatho. Zgoraj imas nekaj omenjenih.
Ko bos vsaj leto dni delala z uciteljem, ki te bo naucil pravilnih nastavitev, morda lahko delas po YT, sicer pa je joga studio vedno boljsa odlocitev. Ni tako drago, konec koncev gre za invvesticijo vase!
S tem (pisanjem učiteljice) se pa strinjam!
Začetniških napak je ogromno in vsaj začeti je dobro z učiteljem, ki te vidi in te lahko popravi.