Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo v kuhinji zamenjal vratca?

Je kdo v kuhinji zamenjal vratca?

Kako to zgleda? Ali stranice ostanejo iste ali se da tudi to kako zamenjati? Moja kuhinja je trenutno bela, zdaj bi pa kombinirali les in vanilijo visoki sijaj. Rada bi, da so stranice v tem temnem lesu. Se da pri prenovi kuhinje to tudi zamenjati? Kaj pa ostale omarice – jaz bi ene pustila – tam bi res zamenjala samo vrata, nekje bi del kuhinje odstranila, na drugem koncu pa bi jo podaljšala . Je to možno? Mi svetujete koga in koliko taka prenova cenovno pride? Prosim za kako izkušnjo.

Vse se da zamenjati, ampak to pomeni, da moraš celo kuhinjo razstaviti in spet sestaviti. Če so stranice lepljene, ne bo šlo. Da pa se zamenjati posamezen kuhinjski element v celoti. Če zamenjaš stranice + vratca, ti od stare omarice ostane samo hrbet, to pa ni smiselno, ker te pride toliko kot nova omarica. Na dolgi rok se taka prenova ne splača, ker bo stara kuhinja še vedno stara kuhinja, le na prvi pogled bo mogoče malo bolj lična. Danes se da dobiti solidno novo kuhinjo za zelo spodobno ceno, pa bo gotovo veliko bolj funkcionalna kot predelana stara.

Vse kar naštevaš, se seveda da!

Kaj tudi ti nimaš dedca, ki bi zrihtal kšne prjatle, s katerimi se srečuje ob pivu?? Ki mu jih babe ves čas očitate?? Pa se en spozna na mizarstvo, drug na keramiko, tretji na elektriko, deseti na centralno kurjavo…..

Če si čisto sama in imaš keš – obrni se na lokalnega mizarja…ali na najbližjo trgovino s pohištvom (Dipo, Rutar…)

Imej čim več izmerjeno – pa ti bodo svetovali!

Tudi sama sem imela to idejo, vendar se ni izšlo, prišlo je bistveno dražje od nove,
torej smo raje kupili novo,
poglej samo ceno vrat, pantov…. in seštej
drugače pa , želim ti vse dobro pri urejanju kuhinje!!

Tako na hitro bi rekla, da se ti ne splača. Zamenjati nekatere stranice pomeni omarico praktično razstaviti, zamenjati del in jo potem na novo sestaviti. Danes so omarice večinoma lepljene, kar predstavlja dodatno oviro. In velikokrat je omarica po takem razstavljanju v tako slabem stanju, da je treba izdelati novo. Drugo so luknje od “pantov” na stranicah omare. Če bodo novi drugačni, boš imela gor še ene luknje, stare pa bodo vidne. Iveral visoki sijaj je skoraj za polovico dražji od navadnega, tako da pri taki kuhinji vratca predstavljajo kar velik strošek. Potem praviš, da bi nekaj odvzela, nekaj dodala,… Po mojem bi te res stalo več kot nova. Da pa se narediti, če že vztrajaš.

Pa še to. Sedaj sem razmišljala, da verjetno ne bi šlo, razen, če ne želiš , da je ponekod še vedno vidna bela barva. Vratca namreč niso točno ena do drugih in prednji rob stranic omar je vsaj delno viden. Upam, da razumeš, kaj mislim. In ti robovi bi pač ostali beli, tam, kje ne bi zamenjali stranic omare. Varianta je, da se na nove stranice, ki bi bile v barvi temnega lesa s prednje strani nalepi bel ABS trak, ampak če mene vprašaš, ne bi bilo lepo videti. Sploh ne v kombinaciji z vanilija visokim sijajem.
Moj mož je sicer mizar, vendar smo najverjetneje predaleč od vas, ki predvidevam, da ste v Lj.

To smo naredili mi, prišlo je bistveno ceneje, je pa prejšnje stranice mizar odšravfal dol in fiksiral nove, pod zgornjimi elementi je dodal novo plato v barvi lesa in zaključke, cokel…izgleda super. Lahko vam pustim telefon našega mizarja ali pa pošljem slike moje kuhinje na mail. Je pa odvisno a je to stara kuhinja 30 let ali 10.

Lep pozdrav

Res bi prosila za kontakt in slike kuhinje na mail:

gorenjka1@gmail.com

Če pustite kontakt vam pošljem mizarja na ogled.

Sem že dala kontakt en post višje.

meni je mizar (okolica Ormoža) nekaj vrat zamenjal, nekaj je naredil novih elementov, zgleda nova kuhinja, pa še poceni je bil

če te zanima, ti pošljem njegovo številko

Prosim – naslov zgoraj.

iz kje pa si?

Tud mi bomo zamenjali vratca.A kdo pozna dobrega mizarja iz Gorenjske?Hvala za odgovore..

New Report

Close