Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kje v Kranju kaka trgovina z zanimivimi darili? Npr. za 50 let?

Je kje v Kranju kaka trgovina z zanimivimi darili? Npr. za 50 let?

Hvala. Kdo lahko pove še kako idejo – moški 50 let?

Včasih je bila v Merkatorju. Ne vem, če je še.

Mogoče Desetnica v starem delu mesta? Tam se najde marsikaj.

V trgovini Ognjišče, se najde marsikaj. 😉

A veš, kaj? Tale darila, ki imajo oznako “za 50 let”, pa neki verzi temu primerni, so več ali manj popolnoma neuporabna. Predstavljaj si, da je povabljencev 10 in ti vsak prinese nekaj takega.
Kaj boš s tem? Imel na omari, na vsaki polici….?

Moje mnenje je, da če si povabljena na 50-letnico nekoga, potem tega menda dobro poznaš.
Razmisli malo, kaj je slavljencu všeč, kaj ima rad, mogoče si kdaj slišala, kakšno malenkost si želi imeti ( malenkost zate, njemu pa bi bilo mogoče veliko pomenilo),…

Meni bi recimo veliko pomenilo, če mi kdo podari kaj takega, kar sem si že dolgo želela, seveda ne gre pretiravati, saj od nikogar ne bi hotela dragih daril. Se spomnim, ko sem enkrat (eno obdobje, ko so mi bili zelo všeč bronhi bonboni), ko smo bili na obisku pri moževih starših in njegovih sorojencih (svojih itak nimam) in smo se pogovarjali glih o taki temi – rojstnodnevna darila – in sem takrat dejala, da bi jaz bila najbolj vesela, če bi od koga dobila eno majhno (tako za igranje otrok) vedro bronhi bonbonov.
Ko so se moževi sorodniki najavili, da mi pridejo voščit za roj, dan, so prinesli neko žgano pijačo in čokolado, pa sama alkohola sploh ne pijem, čokolade pa itak ne maram. Vse to jim je seveda že od nekdaj jasno…. Sama bi bila bolj vesela, če bi prišli brez vsega, samo stisk roke z lepimi željami bi bil dovolj. S tisto darilno vrečko pa so mi samo pokazali, da jih eno figo briga, kaj imam jaz rada, da se niti toliko niso potrudili, da bi stopili v eno trgovino in me razveselili s stvarjo, ki bi me osrečila. Ah, temu se reče obdarovanje po liniji najmanjšega odpora.Sama pa vedno poskušam ustreči s kako malenkostjo, za katero vem, da jo ima obdarovanec rad.

…ampak, kaj ti hočem povedati…podari slavljencu nekaj, za kar veš, da ima noro rad ali pa veš, da nekaj potrebuje (kako orodje). Če se ti zdi, da je darilo premajhno pa primakni še kakšen darilni bon in mislim, da boš zadela v polno.

Sem hotela napisat nekaj podobnega. Vsa ta spominska navlaka za okrogle obletnice je že tako zlajnana, da človeka ne moreš niti presenetiti niti razveseliti. Kupi mu nekaj, kar bi mu tudi sicer poklonila za npr. 49 let, če bi te povabil na zabavo.

Tudi jaz se strinjam s tem.

Moja prijateljica je napisala, da želi kolo. In so zbrali za eno lepo, mestno kolo. Brez enih oslarij zraven. Pa je lahko kdo dal zraven samo 20 eur, drugi pa več. Zbiral je en tip in potem tudi kupil. Če bi bilo premalo, je bila pripravljena plačat razliko.

Super ideja in vem, da je bilo to tudi povabljencem v olajšanje, ker jih je rešila muk izbiranja primernega darila. Bravo.

V Mercator centru na Primskovem je Hiša daril

Vaš link

New Report

Close