Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je najina veza res sprevržena?

Je najina veza res sprevržena?

Moj sin in njegova hčerka sta par približno leto dni. Jaz sem vdova, on sveže ločen. Sva sveže zaljubljena, rada bi se preselila skupaj, ker sva oba dovolj stara in ne bi želela izgubljati časa.

Tukaj nastane glavni problem. Najina otroka sta oba edinca in navajena sta, da se vse vrti okoli njiju. Ko sem enkrat imela debato s sinom in punco sta oba izpostavila, da ne vesta kako bi sprejela nove partnerje staršev.

Moja mama mi pravi, da naj vse skupaj prekinem, da otroka nikoli ne izvesta, ker je najina veza sprevržena.

Zakaj sprevrzena? Saj nista v sorodu. Prav lepa druzinica bi lahko bili, vsaj poskusita 🙂

tvoja mati je polna predsodkov, otroka pa sta verjetno sebična. zdaj pa razmisli, ali se boš zaradi drugih odpovedovala svojemu življenju

Odgovor na objavo uporabnika
Bea Heine, 08.11.2023 ob 00:30

Moj sin in njegova hčerka sta par približno leto dni. Jaz sem vdova, on sveže ločen. Sva sveže zaljubljena, rada bi se preselila skupaj, ker sva oba dovolj stara in ne bi želela izgubljati časa.

Tukaj nastane glavni problem. Najina otroka sta oba edinca in navajena sta, da se vse vrti okoli njiju. Ko sem enkrat imela debato s sinom in punco sta oba izpostavila, da ne vesta kako bi sprejela nove partnerje staršev.

Moja mama mi pravi, da naj vse skupaj prekinem, da otroka nikoli ne izvesta, ker je najina veza sprevržena.

Jaz sem vdova, on sveže ločen. Sva sveže zaljubljena, rada bi se preselila skupaj, ker sva oba dovolj stara in ne bi želela izgubljati časa.

Kaj naj bi bilo pri tem sprevrženo?

Se je ločil zaradi tebe? Pa tudi če, ni ne prvi in ne zadnji.

In kako te bo klicala njegova hči? Mama ali tašča? Kako bo njega klical njegov sin? Oče ali tast?

jajajajajaja, 08.11.2023 ob 09:37

In kako te bo klicala njegova hči? Mama ali tašča? Kako bo njega klical njegov sin? Oče ali tast?

zakaj bi 30 letna ženska kar naenkrat neko xy žensko, ki živi z njenim očetom klicala mama???

ali zakaj bi isto 30 letni moški kar enega moškega začel klicati oče? ker je njegov oče umrl, mama pa ima novega?

mislim, pa eni ste #uknjeni

Ja,kar poslušaj mamo in otroke…čez 20 let boš pa v domu jokala,zakaj nisi vsaj poskusila!

*tvoj sin

aja, jaz kličem taščo in tasta po imenu. taka je bila njuna želja, ko smo se spoznali. tudi ne poznam koga, ki bi klical partnerjeve starše v obraz tast/tašča. ko dobiš otroke, ponavadi dobijo časten naziv babi/dedi/nona-o/oma, večina ljudi pa se pred tem izogiba naslavljanju kot hudič križa 😀

Čebela_adela, 08.11.2023 ob 09:39

zakaj bi 30 letna ženska kar naenkrat neko xy žensko, ki živi z njenim očetom klicala mama???

ali zakaj bi isto 30 letni moški kar enega moškega začel klicati oče? ker je njegov oče umrl, mama pa ima novega?

mislim, pa eni ste #uknjeni

No, zdaj mi pa povej, ali je tebi normalno, da je tvoj tast partner tvoje mame? In tašča partnerka tvojega očeta?

Dajmo se kar vsi fukat med sabo. Tasti in tašče naj se malo menjajo kot v swinger klubu.

Mame ne poslušaj, ona nima zraven nič, ni ona v tvojih čevljih in nima nič pri tem. Koliko pa sta vajina otroka stara? Po moje je najbolj idealno, da živita ločeno in se pač videvata redno, toliko iz obzirnosti do otrok. Saj ne rabiš bit nuna, samo ekspresno se selit skupaj pa tudi ni ravno potrebno verjetno, malo distance ohrani zavoljo otrok. Če se bodo razumeli in spoznali in navadili, potem pa se mogoče preselita skupaj.

jajajajajaja, 08.11.2023 ob 09:42

No, zdaj mi pa povej, ali je tebi normalno, da je tvoj tast partner tvoje mame? In tašča partnerka tvojega očeta?

Dajmo se kar vsi fukat med sabo. Tasti in tašče naj se malo menjajo kot v swinger klubu.

to je pa res njuna stvar, in ne moja.

jaz se v spolno življenje drugih odraslih ljudi ne vtikujem, če nisem vpletena

Nima sicer dost veze, ampak nekateri pa tudi pri najbolj idiotskih stvareh komplicirate. Saj pa vsak človek ima ime, pa ga po imenu kličeš. A si star tri leta pa imaš v besednajku samo “mami” in “ati”, potem ti pa zmanjka besed ali kako? Ko se s kakšnim znancem pogovarjaš, a mu praviš “ati” ali ima ime?

Mene kličeta tast in tašča šefica.

Imam znanca, star je 34, njegova mama je vdova in si je našla novega, niti ne živita skupaj, samo obiskujeta se.

In tega znanca blazno moti, da ima mama nekoga spet. Največji hec je pa, da ima od tega znanca žena (par let starejša) pa tudi otroka iz prejšnjega zakona (imata pa skupajj še enega) in živijo skupaj. Ta otrok pr 8 letih se je lahko navadi na njega, on se pa pr 34 letih ne more navadit na partnerja od mamice, pa niti ne živi z njim.

Aja, sem spregledala, da sta vajina otroka med sabo par. Ja, malo smešno je, ampak resnih zadržkov pa ne vidim nobenih, saj nista niti vidva niti onadva dejansko v sorodu. Mislim, vsi ste dokaj odrasli, torej ni dejanskega problema.

Edini manjši problem vidim, če se onadva razideta, potem se bosta pa morala še kdaj videvat zaradi vaju. Ampak lej, zreli ljudje se znajo tudi normalno razit in majo naprej normalne odnose. Glede na to, da sta dost stara za imet fanta in punco, če jime kaj ne bo pasalo, se lahko še vedno odselita na svoje, v najem, karkoli, skupaj ali ločeno. Nista več nebogljena otroka, da bi ti zdaj svoje življenje prekomerno prilagajala njima.

Otroci so odrasli, imajo svoje življenje in verjetno jih tako ne vidiš drugega kot za vikend.

Polepšaj si dneve in zadnja leta, ki jih še imaš.

Ne ni. Uzivaj. Kaj te briga za druge.

Večji problem je, če katera od teh dveh zvez propade, kako boste urejali družinska druženja.

Sam osebno se nikoli nebi v tako zvezo spustil.

Tisti ki ti odgovarjajo, da se prepusti in uzivaj so neodgovorni. Malo razmislita kako bo, če katera od teh zvez propade.

Odgovor nedoraslega osebka. In kaj, če se z nekom razideš, si emocionalno na ravni najstnika, da ga potem ne smeš videt celo življenje?

In zakaj bi morale zveze propasti? Zato, ker so vaše propadle? Nekateri ljudje so srečni drug z drugim. Verjamete?

Za bea Heine, nič ni sprevrzena. Sta pa otroka velika egoista, da staršem ne privoščita sreče. Jaz se na to ne bi ozirala, ljubezen je redka dragocenost…

Oz. bi lahko rekla otrokoma, ok… boš pa do smrti z mano, če si po tvoje ne smem najti svoje sreče…

Ne rečem, da bi bili mali otroci pa še  to se miksajo- ampak, da ti pa odrasli otroci ne privoščijo več sreče in zadovoljstva še s kom…je pa tako egoistično, no…namesto, da bi bili veseli, da ima mama, oče nekoga, s katerim mu je lepo in tak dalje…fora je pa, da sami pa imajo pestro ljubezensko življenje…samo mama …ne -to pa ne, je bila samo od ateja- kakor svetnica ali kaj !  / že pokojnega ali pa ločenega / kakšne nazadnjaške miselnosti so to in od kje se to vzame, no…!

@žblj457

Ni tolk po moje, da ne privoscijo, za denar se jim gre, za dediscino jih skrbi.

odgovor nedoraslega, 08.11.2023 ob 18:09

Odgovor nedoraslega osebka. In kaj, če se z nekom razideš, si emocionalno na ravni najstnika, da ga potem ne smeš videt celo življenje?

Meni pač taka veza nebi sedla in ima lahko kasneje posledice za ožjo in širšo družino, če se kaj izjalovi.

Tu se ne gre za moj predsodek. Ma zaradi mene , če so skupaj ali ne, gledam pač širše kaj vse lahko gre narobe kasneje.

Taki kot si ti, ko sam za svojo korist gledate, vam je pa itak vseeno kaj bo v prihodnosti, vazno je da ste trenutno srečni.

Je pa tema odlična za psihologe, da se izjasnijo kako oni gledajo na take odnose. Predvsem na to, če gre kasneje kaj narobe.

New Report

Close