Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je nekdo lahko srečen ker samo ljubi?

Je nekdo lahko srečen ker samo ljubi?

Ko imamo možnost, voljo in posluh, smo lahko zelo presenečeni, kako neskladna je lahko zunanja podoba z bistvom človeka, zato je vsaka preuranjena sodba neumestna.
Več, kakor outfit in make-up nam pove telesna govorica, ki jo težko ponarediš. Geste, gibi, pogled, drža, način komunikacije. Meni pri moških veliko pove tudi glas, intonacija, o vsebini, smiselnosti povedanega in tekočem govoru pa najbrž ni potrebno izgubljati tipk.

Srečala sem izjemno prijetne, zanimive, razgledane in tople ljudi, ki so na prvi pogled delovali kot sive miške, pa tudi veliko na zunaj urejenih, celo elegantnih in uglajenih ljudi, ki so se izkazali za plehke, zlobne, hladne in agresivne.

Najbolj me je presenetila delovna kolegica, ki redno tudi kolne in bi komu tudi kako primazala, je pa v resnici ena najinteligentnejših in ljubečih, zaupanja vrednih ljudi, kar sem jih srečala. Če bi moj otrok moral kdaj postati sirota, bi njo prosila, da ga posvoji, če vam to pove dovolj.

Po drugi strani pa izgled in drža, predvsem pa izraz na obrazu in v očeh veliko pove o značaju človeka, tudi o njegovih mentalnih sposobnostih. Nekdo z jasnim direktnim pogledom in vedrim obrazom potrjuje svojo prijetno notranjščino. Od mrkogledega in kislo stisnjenega obraza težko pričakuješ kaj drugega, kakor zagrenjenost, nedostopnost, celo grobost, vsekakor pa ne topline.

Samozavesten moški recimo je sproščen, veder, se ima v oblasti v vsaki situaciji in je umirjeno pozoren in čuječ. Zbran.
Napihnjenec, ki galami in krili z rokami, sega v besedo in vzganja evforijo, je brezvezen in brez posluha za vse, razen zase.

Nobenega ne more izboljšati izbrana obleka ali urejena frizura in nobenega ne morejo poslabšati skuštrani lasje in ponošena trenerka.

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 05.01.2025 ob 12:54

rok-1, 05.01.2025 ob 12:41

monovka, 05.01.2025 ob 12:32

Grenivka422, 05.01.2025 ob 12:10

Ok, še to bi dodala, zakaj vedno kritiziram Slovence? Bilo mi je dostikrat očitano tu gor.

Če gledamo statistiko vsaj od leta 2020 do danes, koliko klenih Slovencev je ubilo ustrelilo, zaklalo ali zažgalo svoje partnerice iz ljubosumja? Ogromno tega je bilo. Posredi je bila pijača in ljubosumje. Morda tudi revščina. Ti moški niso znali ali imeli možnost razviti ljubezem do te stopnje, o kateri je govora v temi. Slovence pa pač kritiziram, ker sem tu rojena, tu živim, tu spremljam vsakodnevno dogajanje okoli mene. Več težav je v državi, večja je črna kronika in oddaljenost med ljudmi. Veliko slabega je povzročilo tudi covid obdobje, ko so ljudje zbolevali zaradi psihe in bolečin duše. V teh razmerah je težko negovati čustva in biti srečen.

Sigurno je v vsaki državi stopnja kriminalitete iz leta v leto višja in ne nižja, beremo srhljive zgodbe iz sveta, imamo pa tudi grozne zgodbe iz Slovenije.

Bom napisala, da niso vsi Slovenci slabi, tako kot ne vsi Avstrijci, Novozelandci, Hrvati itd. V vsakem narodu se najdejo izjeme, ki povzročajo velike bolečine znotraj družine. Družinske idile skorajda ni več. Prehud tempo, Instagrami in krvoločna družba ogrožajo čisto in prvinsko ljubezen. Sem in tja se najdejo ljudje, ki razumejo odnose in pomen da imaš nekoga rad. So redki, ki dajejo vse od sebe in so pravi biser med nami.

Obstaja ena super pesem od skupine Đavoli Dugo toplo ljeto (refren):

“Dobro znam kako ti možeš dat, dati sve, možeš uzet, uzet sve, kadar ljubiš, ljubiš me …”

Priporočam ti, da odmisliš politiko, filozofijo, razne vire pogruntacij drugih ljudi in se ozreš v življenje samo. In predvsem vase.

Da se vprašaš, kakšna si, kaj so tvoje sanje, kaj lahko narediš, da uresničiš SVOJE poslanstvo.

Politika, vera in filozofija so nadomestki za praznino, ki je ne znamo zapolniti sami. Ničesar ti ne dajejo, nasprotno. Jemljejo ti tisti del tebe, ki prazen čaka, da ga napolniš s svojimi zamislimi, izkušnjami, spoznanji in željami. Instant rešitev za hitro zapolnitev razpoložljivega dela naše osebnosti.

Najtežje je dograjevati samega sebe, je pa tudi največ vredno. Vse, kar ti servirajo drugi, je samo distrakcija in pot proč od sebe.

Pusti tisto, kar te ne osrečuje in išči tisto, kar te mika. Menda te ne mika jamranje, ugotavljanje napak in poglabljanje v nepravilnosti, ali?

Ljubi, sanjaj, načrtuj, upravljaj SVOJE življenje. Drugi pa naj svoje. Ne dovoli si, da ti drugi govorijo, kam naj sama s sabo.

Spet zelo dobro povedano. A na zgornji post te strani (@ Grenivka) – Veš kaj najbolj vidiš in zaznavaš kot vse-prisotno in maksi-pomembno? Tisto kar gledaš oz na kar se koncentriraš. Velja za vsakogar in to je razlog zakaj sem večinoma zelo pozitiven – ker se pač na to koncentriram. Nikoli ne boš mogla urediti da ne bi bilo slabih stvari, lahko pa jim ne posvečaš energije. In v Slo ni nič drugače kot kjerkoli drugje.

Kamor energijo daš – tam jo imaš.

P.S. Si me pa presenetila, da veš za Đavole… sem mislil da to včasih poslušam samo jaz, že zadnjih skoraj 40 let…

Za rok:

Morda bo držalo. Če se na nekaj močno fokusiraš, ostalega lepega pozitivnega ne vidiš. Si to mislil?

Đavoli so bili the best!!! 🙂 Ivona…

omenjaš še agape. Lahko kaj več poveš?

Ja, to sem mislil – vendar v še malo širšem kontekstu. Ne samo močno fokusiranje na nekaj konkretnega – ampak praktično na karkoli. Dobesedno kot sem napisal – kar gledaš (in ti je pomembno) – to vidiš. V smislu da to bolj opaziš in ti izgleda da je vse okolje polno tega, tudi če realno ni.

Ko si noseča – kar naenkrat vidiš ogromno nosečnic, otroških vozičkov, dojenčkov, vrtcev.

Ko npr kupuješ nov avto in izbereš model – jih kar naenkrat opaziš ogromno enakih.

Ko npr gradiš hišo – prav kmalu povsod vidiš samo gradbišča, trgovine z gradbenim materialom, opeke, izolacijo, ipd.

To sem mislil, ko sem komentiral tvoje pisanje o slabih slovencih.

Đavoli… ne samo Ivona! Imaš še mnogo tega… Kucaj opet, pa Lucija, Ostani uz mene, Zvuci ulice… itd. Spisek je dolg. Prava stvar za dolge večere.

O AGAPE imaš pa zelo veliko napisanega. Na kratko gre za ljubezen… do vsega. Izhaja iz stare grške filozofije oz njihovega razumevanja različnih vrst ljubezni; od strasti, do ljubezni do vsega. 8 vrst.

Tule je nekaj o tem:

. https://www.mohorjeva.org/izdelek/agape-ljubezen/

. https://en.wikipedia.org/wiki/Agape

Še nekaj branja
Vsi obrazi ljubezni
https://sensa.metropolitan.si/osebna-rast/stiri-vrste-ljubezni/

Sem preletela agape. Ne vem če je to v mojem kontekstu. Tega se skoraj nihče ne drži. Ne vem…

Po mojem mnenju je v Sensi  opisano kot “sado mazo” ljubezensko trpljenje, malo čudno, kar ne paše pod Božanska ljubezen, božanska ljubezen ne boli. Agape pa kot berem LOČUJE. Ne bi to zmogla. Koga imaš tako rad, da ga izpustiš? Morda to pride v poštev za poročene, ki varajo?😀

No jaz imam čisto svojo verzijo ljubezni. Kot Đavoli, kada daješ, daješ sve …

Dobro vprašanje: “ Koga imaš tako rad, da ga izpustiš?”

Ljubezen ima v osnovi svobodo, dva sta skupaj, ker želita biti. Ko tega ni, je sicer neka oblika odnosa, a težko verjetno, da bi se med njima ljubezen poglabljala. No, ko ravno omenjaš Jana Plestenjaka-Kaj nama ostane (V naju še verjamem) in ko eden od njiju ne verjame več-ali ni najbolje razpreti dlani, da odleti, svobodno odide, čeprav srce krvavi? Ali če ima druge plane, ki se mu zde več kot ena partnerska ljubezen.

niti314, 05.01.2025 ob 19:25

Dobro vprašanje: “ Koga imaš tako rad, da ga izpustiš?”

Ljubezen ima v osnovi svobodo, dva sta skupaj, ker želita biti. Ko tega ni, je sicer neka oblika odnosa, a težko verjetno, da bi se med njima ljubezen poglabljala. No, ko ravno omenjaš Jana Plestenjaka-Kaj nama ostane (V naju še verjamem) in ko eden od njiju ne verjame več-ali ni najbolje razpreti dlani, da odleti, svobodno odide, čeprav srce krvavi? Ali če ima druge plane, ki se mu zde več kot ena partnerska ljubezen.

Saj sploh ni problem odhajati in tavati v nedogled brez cilja. Težje je ostati in se boriti, dati priložnost, se imeti rad. Če pa nekdo noče, Bog pomagej,  široka mu je pot. Človek dozori samo takrat, ko se predaja in ljubi, se sooča, če pa se brani, dela kontra, sam sebi zapleta pot.

Beseda svoboda pa je tudi širok pojem. Dostikrat svobodo ljudje zamenjajo za beg pred odgovornostjo ali beg pred ljubeznijo.

V tej temi je tudi ogromno lepih napotkov, nasvetov, izkušenj, da sem vsem res hvaležna da so se odzvali in delili svoje občutke. Tudi sama sem izvedela nekaj novega. Vsak človek rabi pozitivne optimistične besede, da dobi zalet, zagon za naprej. A ni to nekaj lepega?

Sploh  ni slaba tema tale, za razliko od gnojnice ostalih, ki se izrodijo v obmetavanje 2 ekstremov…

Mislim, da smo vsi imeli takšne in drugačne izkušnje. In so nas tudi zaznamovale. In če jih ne predelaš, boš zašel ponavadi v isto sranje nazaj oz počel iste stvari.

Smo pa tudi bombardirani z vseh strani, stalno neko pranje možganov. In preveč damo na to, kaj drugi delajo, mislijo, …. zato imamo tudi zmedena pričakovanja glede partnerstva in skupnega življenja.

Tukaj na tem forumu bi pomislil, da obstajajo samo še seks transakcije. Pač praznjenje v takšne in drugačne luknje. Partnerstvo ni nič več vredno. Ženska se lahko malo dolgočasi v partnerstvu pa nastavlja še malo ob strani, podobno moški. Rad seksam ampak v partnerstvu pa nisem nikoli varal. Mislim, zakaj potem sploh je partnerstvo? Vlagava v skupno, ne da imava 1+1)=2 ampak da je 1+1 > 2. Zato veliko žensk že tako odpade, ker so bile vzgojene v princeske okoli katerih se mora vse vrtet, čene jokajo kako se jim nihče ne posveča.

Pa tudi da bi bil tolk nemočen da ne moreš reč ne enmu praznjenju, to se mi zdi primitivno. K en pes k ga zbegajo goneče kuzle da gre direkt čez cesto in pod avto… prav, pač če funkcioniraš na nivoju potrebnega cucka in ti paše in najdeš strinjajoče odrasle, daj. Menim, da če bi žensko varal, da to pomeni da sem nekomu, s katerim sem zmenjen delati na nečem precej večjem in boljšem od samo seksa za shot dopamina (samski, ni problema seveda), lagal. In potem z mojo potezo dal eni random ženski zadovoljstvo da me je zvabila od partnerke. Ker znate bit žleht, predvsem med sabo 😉

fotr1, 08.01.2025 ob 12:26

Sploh  ni slaba tema tale, za razliko od gnojnice ostalih, ki se izrodijo v obmetavanje 2 ekstremov…

Mislim, da smo vsi imeli takšne in drugačne izkušnje. In so nas tudi zaznamovale. In če jih ne predelaš, boš zašel ponavadi v isto sranje nazaj oz počel iste stvari.

Smo pa tudi bombardirani z vseh strani, stalno neko pranje možganov. In preveč damo na to, kaj drugi delajo, mislijo, …. zato imamo tudi zmedena pričakovanja glede partnerstva in skupnega življenja.

Tukaj na tem forumu bi pomislil, da obstajajo samo še seks transakcije. Pač praznjenje v takšne in drugačne luknje. Partnerstvo ni nič več vredno. Ženska se lahko malo dolgočasi v partnerstvu pa nastavlja še malo ob strani, podobno moški. Rad seksam ampak v partnerstvu pa nisem nikoli varal. Mislim, zakaj potem sploh je partnerstvo? Vlagava v skupno, ne da imava 1+1)=2 ampak da je 1+1 > 2. Zato veliko žensk že tako odpade, ker so bile vzgojene v princeske okoli katerih se mora vse vrtet, čene jokajo kako se jim nihče ne posveča.

Pa tudi da bi bil tolk nemočen da ne moreš reč ne enmu praznjenju, to se mi zdi primitivno. K en pes k ga zbegajo goneče kuzle da gre direkt čez cesto in pod avto… prav, pač če funkcioniraš na nivoju potrebnega cucka in ti paše in najdeš strinjajoče odrasle, daj. Menim, da če bi žensko varal, da to pomeni da sem nekomu, s katerim sem zmenjen delati na nečem precej večjem in boljšem od samo seksa za shot dopamina (samski, ni problema seveda), lagal. In potem z mojo potezo dal eni random ženski zadovoljstvo da me je zvabila od partnerke. Ker znate bit žleht, predvsem med sabo 😉

A si ti bral moje misli?

To je to, pa čeprav ne govori ravno o osnovni postavki te teme, kar je če je samo ljubiti dovolj. A z opisanega stališča se da zaključitit tudi to, da včasih pa je dovolj.

Zares te grize le lastna slaba vest. Včasih celo bolj, kot očitek prevaranega partnerja. Zato, ker pravzaprav prevaraš in izdaš samega sebe najprej, šele nato partnerja.
Tisti, ki mu je prva misel, da se ne bi razvedelo, je ali brez vesti, ali pa brez načel. Skratka, nima tako počiščeno pri sebi, da bi se lahko imenoval zanesljivega.
Podobno, kot razmišljamo pri vsaki  eskapadi-eno je, če sam veš, da nečesa ne smeš, drugo pa je, če se bojiš le, da se bo izvedelo in te bodo doletele posledice.

Da so primitivci med seboj žleht, je pa lastnost obeh spolov.

rok-1, 08.01.2025 ob 13:46

A si ti bral moje misli?

To je to, pa čeprav ne govori ravno o osnovni postavki te teme, kar je če je samo ljubiti dovolj. A z opisanega stališča se da zaključitit tudi to, da včasih pa je dovolj.

Nobenih misli ne berem, samo moj lajf, izkušnje, principi pač. Slednje ima malo ljudi, kolikor vidim.

Na naslov teme – ne da se samo ljubit. Treba je tudi seksat. 😀

monovka, 08.01.2025 ob 13:51

Zares te grize le lastna slaba vest. Včasih celo bolj, kot očitek prevaranega partnerja. Zato, ker pravzaprav prevaraš in izdaš samega sebe najprej, šele nato partnerja.
Tisti, ki mu je prva misel, da se ne bi razvedelo, je ali brez vesti, ali pa brez načel. Skratka, nima tako počiščeno pri sebi, da bi se lahko imenoval zanesljivega.
Podobno, kot razmišljamo pri vsaki  eskapadi-eno je, če sam veš, da nečesa ne smeš, drugo pa je, če se bojiš le, da se bo izvedelo in te bodo doletele posledice.

Da so primitivci med seboj žleht, je pa lastnost obeh spolov.

Slaba vest… strah, da bi se razvedelo…. zarad enga seksa? Ene črtice? Ne. Po moje zato, ker če bi jaz izvedel da me je prevarala, je 110% konec. Ne glede na to, kaj sva prej ustvarila. Enostavno je ne bi mogel niti gledat več. Ker bi videl samo še kurbo.

fotr1, 08.01.2025 ob 16:02

Slaba vest… strah, da bi se razvedelo…. zarad enga seksa? Ene črtice? Ne. Po moje zato, ker če bi jaz izvedel da me je prevarala, je 110% konec. Ne glede na to, kaj sva prej ustvarila. Enostavno je ne bi mogel niti gledat več. Ker bi videl samo še kurbo.

Ja, je splošno znano, da večina “možatih” moških ne prenese, da ne bi bili večno eni in edini. So med njimi celo taki, ki se svoje žene odpovejo celo na osnovi presoje “prijateljev” ali natolcevanja oziroma namigovanja na njeno morebitno nezvestobo.

“Možate” sem namensko dala v navednice. Verjamem, da pojasnilo ni preveč potrebno, je pa povezano s ponosom, samozavestjo, odnosom in še celo paleto dejavnikov okolja na psiho moškega.

Kakšno je pa kaj tvoje stališče o eni črtici, ki si jo privošči moški?

monovka, 08.01.2025 ob 16:34

Ja, je splošno znano, da večina “možatih” moških ne prenese, da ne bi bili večno eni in edini. So med njimi celo taki, ki se svoje žene odpovejo celo na osnovi presoje “prijateljev” ali natolcevanja oziroma namigovanja na njeno morebitno nezvestobo.

“Možate” sem namensko dala v navednice. Verjamem, da pojasnilo ni preveč potrebno, je pa povezano s ponosom, samozavestjo, odnosom in še celo paleto dejavnikov okolja na psiho moškega.

Kakšno je pa kaj tvoje stališče o eni črtici, ki si jo privošči moški?

Ni problema če nisem en in edini, ampak potem končajva pa pojdi iskat karkoli že iščeš. Kurbice naj se pač gonijo, razmerje pa pustijo pri miru ker ga niso sposobne.

Kaj misliš, kakšno je moje stališče do moških? Glede na to da sem rekel, da se tega ne grem?

fotr1, 08.01.2025 ob 16:59

Ni problema če nisem en in edini, ampak potem končajva pa pojdi iskat karkoli že iščeš. Kurbice naj se pač gonijo, razmerje pa pustijo pri miru ker ga niso sposobne.

Kaj misliš, kakšno je moje stališče do moških? Glede na to da sem rekel, da se tega ne grem?

Želela sem videti povdarek na enakih merilih za oba spola.

Ja, nihče ne mara prevare, se pa razlikujemo v poimenovanju pojava in tudi v reakcijah.

Obsojaš (ali striktno zavračaš) lahko tudi brez, da se žensko označi za kurbo (in moškega kurbirja), ko pa že omenjaš pretekle skupne dosežke, pa se ljudje razlikujemo po hierarhiji vrednot.

Marsikomu en seks ne odtehta vseh drugih osebnostnih vrlin partnerja.

Za fotr:

Upam, da se res ne zgleduješ po tem forumu in da ga ne jemlješ resno glede partnerskih odnosov 🙂. Večina tem je izmišljena in provokacija. Je pa res, da je odraz ali resen pokazatelj, kako nekateri razmišljajo. Včasih me zmrazi, da so takšne zlobe tudi v reali.

monovka, 08.01.2025 ob 18:11

Želela sem videti povdarek na enakih merilih za oba spola.

Ja, nihče ne mara prevare, se pa razlikujemo v poimenovanju pojava in tudi v reakcijah.

Obsojaš (ali striktno zavračaš) lahko tudi brez, da se žensko označi za kurbo (in moškega kurbirja), ko pa že omenjaš pretekle skupne dosežke, pa se ljudje razlikujemo po hierarhiji vrednot.

Marsikomu en seks ne odtehta vseh drugih osebnostnih vrlin partnerja.

Ja, enake vatle za vse zagovarjam. Ne vem, kaj hočeš povedat, meni je nesmiselno se it neko partnerstvo, če že veš da boš seksal še malo naokoli. In to je kurbanje (spolno nevtralno).

Ne razumem tega s preteklostjo oz povezave preteklih skupnih dosežkov in hierarhije vrednot. Slednjo ima vsak, ampak prioritete pa različne.

Pa tudi kaj misliš s tem, da marsikomu en seks ne odtehta vseh drugih vrlin partnerja? Hočeš reč da je občasno varanje OK, če pri drugače vredu partnerju glih ne dobiš ko želiš?

Grenivka422, 08.01.2025 ob 19:14

Za fotr:

Upam, da se res ne zgleduješ po tem forumu in da ga ne jemlješ resno glede partnerskih odnosov 🙂. Večina tem je izmišljena in provokacija. Je pa res, da je odraz ali resen pokazatelj, kako nekateri razmišljajo. Včasih me zmrazi, da so takšne zlobe tudi v reali.

Jaaa, se zavedam, to je anonimen forum in je treba precej filtrirat pa ne vsega jemat dobesedno. Glede partnerskih odnosov pa mam svoje mnenje in predstavo, kako naj bi bilo. Seveda okvirno, ni to matematika 😀

Mislim pa da imam neko precej “romantizirano” predstavo, zato ne pričakujem točno nečesa. Spoznat se in pogovorit, potem pa vidiš, lahko je samo vlaganje kurca v vagino, ali pa začetek česa več.

Ja, anonimnost tukaj daje pogum marsikomu. No, navidezna anonimnost, na netu drugega ni. Ne veš, a eni provocirajo al trolajo, ampak je pa res par totalnih degenov k se samo vprašaš če majo norišnice res free wifi.

Pa BTW, mislim da je ta forum anonimen in free z razlogom. Vsaj en dober dataset za umetno inteligenco je. Tudi teme ki se odpirajo, nakazujejo na neko AI ki prečesava vse tole in anonimno potem odpira podobne teme.

New Report

Close