Je normalno sovražiti sestro?
Nisem več tako mlada, že otroci so odrasli, a kar se mi zdaj dogaja si ne znam razložiti. Sovražim svojo starejšo sestro. Vedno bolj. Nikoli se nisva imeli preveč radi, bili sva le vljudni druga do druge, zdaj pa niti tega ne zmorem več. Ko jo vidim me zgrabi zelo neprijeten občutek, tudi samo misel nanjo me zmrazi, izogibam se je kolikor se le da. Ker za to sovraštvo ni nekega posebnega razloga, se sprašujem ali je to normalno. Ali ima kdo od vas podobne izkušnje in kako jih rešuje?
Seka, 27.08.2024 ob 00:42
Nisem več tako mlada, že otroci so odrasli, a kar se mi zdaj dogaja si ne znam razložiti. Sovražim svojo starejšo sestro. Vedno bolj. Nikoli se nisva imeli preveč radi, bili sva le vljudni druga do druge, zdaj pa niti tega ne zmorem več. Ko jo vidim me zgrabi zelo neprijeten občutek, tudi samo misel nanjo me zmrazi, izogibam se je kolikor se le da. Ker za to sovraštvo ni nekega posebnega razloga, se sprašujem ali je to normalno. Ali ima kdo od vas podobne izkušnje in kako jih rešuje?
Je, jaz npr. sovražim vse okrog sebe
Ne razumem. Ti je sestra kdaj storila kaj hudega? Si ji nevoščljiva? Je lepša od tebe, ima boljšega moža, ima bolj izobražene otroke, je finančno stabilnejša od tebe? Ne razumem te, sama nikogar ne sovražim, celo take, ki so mi kdaj škodili. Tvoji občutki so nenormalni. Prosi za pomoč kakšnega psihologa.
To pa absolutno ni normalno.
Sama nimam sestre, imam pa dva brata in HB, da ju imam. To so edini ljudje, ki jim lahko zaupam, ki me ne izdajo, ki me imajo radi. Si ne predstavljam, da bi sovražila brata in še to brez razloga. Mi je to grozno že pomisliti. Še toliko bolj sta dragocena zdaj, ko smo izgubili starše.
Nekaj ni v redu s tabo. Premisli kaj.