Je otrok, ki ščuva drugega, ravno tako kriv?
kdo je kriv, 23.06.2021 ob 11:14
Pozdravljeni, na forum se obračam, ker imam dilemo in me zanima, če se še kdo strinja z mano. Moj sin (star je 10 let) je pred nekaj dnevi sošolki skril nahrbtnik in ji vzel frutabelo. Sošolka je povedala svoji mamici, ta je klicala mene. Punčka je bila zelo žalostna, moj sin pa trdi, da je bila samo igra, ki jo je začela tretja sošolka, ki ga je naščuvala, da ji prinese frutabelo. Moj sin se je na koncu odločil, da ji frutabele ne da in je vse skupaj z nahrbtnikom vrnil.
Ne znam povedati, kako me jezi dejanje mojega sina! Že nekaj časa opažam, da hitro “pade pod vpliv” drugih in jim sledi in skupaj z možem in sinom smo imeli resen pogovor, da se takih stvari ne dela in naj ne počne stvari, ki mu jih drugi narekujejo. Ta punčka, ki je ščuvala sicer deluje zelo pridna kar se tiče šole, ampak podoben incident smo z njo že imeli. Zanima me samo, kakšno je vaše mnenje – če bi šlo za neko materialno škodo ali kaj podobnega, bi bilo pravično, da odgovornost prevzame tudi tisti, ki ščuva?
Tvoj otrok je satelit (manj inteligentno bitje, ki je vodeno s strani osebe z enako nizkim moralnim kompasom a višjo inteligenco). Stran od teh malih sociopatinj.