Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Je pot na Triglav res tako enostavna, da gre vsak tja?

Je pot na Triglav res tako enostavna, da gre vsak tja?

Pogosto vprašanje: Si že bil na Triglavu? Ne še, niti se zaenkrat ne čutim pripravljenega, čeprav občasno hodim v hribe, ampak se mi to ne zdi dovolj.

Potem pa vidim, slišim, da tja gre kao vsak, pa dvomim, da so vsi dobro telesno pripravljeni. Konec koncev tudi opremljeni.

Je torej pot na Triglav res tako na easy?
[attachment=0]triglav.jpg[/attachment]

Ne ni, je potrebno biti fizično pripravljen, če nič ne hodiš in si povsem zaležan, je odločitev za pot na Triglav zelo nevarna in neprimerna. Začni hoditi in boš hitro videl/a kje si…..

Lej vsak lahko pride gor. Eni v 8 urah drugi hodijo tri dni. Eni imajo tempo drugi na izi. Eni potem prihajajo k sebi cel teden, drugim nič ni.
Triglav ni nek bav bav je pa fino, da si realen in odgovoren tako za svojo varnost kot ostale.

Najbolj glupo se mi zdi to, da mora biti vsak pravi Slovenec vsaj enkrat na Triglavu. Kaj pa invalidi in ostali, ki si zaradi zdravstvenih težav tega ne morejo privoščiti? To pomeni, da niso pravi Slovenci?

Ali pa: Kdor ne skače ni Sloven’c. Kaj pa hromi, ki ne morejo skakati? Niso pravi Slovenci?

Spomladi ko je bil pohod okrog Ljubljane je šla tudi moja znanka, ki v lajfu ni prwhodila več kot 3 km v kosu, ta pohod pa mislim d a je cca 32 km. Ok sej ga je prhodila pačje rabila dobrih 8 ur ted teden dni bolniške. Jaz ki sem telesno v kondiciji pa 5.5 ure ter drug dan kot da ni bilo nič. Podobno je s Triglavom. Sej načeloma vsak pride. V kakșnwm času ter kakšno je potem okrevanje je pa razlika. Pa tudi poșkodb je več če si nepripravljen.

Ampak zakaj hudiča bi pa lazil gor? Ker je to in? Ker je fino, da so kolone gor? Da lazi gor čisto vsako budalo? Da rečejo, da so bili na Triglavu? Buhu. Pa da bodo še cel teden potem polomljeni??? Res čebulno.

Jaz imam rekord 2 uri in 5 minut iz Vrat in sem zelo ponosen na ta dosezek.

Enako. Imam kondicije še pa še, ampak me na Triglav niti mal ne vleče. Jaz pravim, kdor hoče naj gre, jaz ne. Še pritisk imam nizek, se mi dostkrat zavrti v glav, pa naj rinm na Triglav, ni šans. Mogoče me pa kdaj s helikopterjem odpeljejo gor in dol 😉

Ja, vsak lahko pride na Triglav. Če sem prišla jaz, ki sem totalno brez kondicije, potem res lahko vsak. Je pa dolga, vleče se, bolijo te noge, nazaj grede je bolje. Računaj dva dni. Prvi dan do Kredarice, drugi dan ob petih zjutraj do vrha in dol.

Jaz sem bila trikrat. Pa ne hodim v hribe, ker se mi zdi res brez veze. Triglav je pač destinacija, ki vleče. Gora pa je gori enaka. Če si bil na Triglavu, si videl vse. Mene ne vleče nikamor več. Tudi na Šmarno ne grem.

A ce imam Menierja, lahko tudi pridem gor?

Vsak MORA priti na TRiglav. Če se sam ne počuti dovolj korajžnega, mora poiskati družbo, ki mu bo povedala kaj in kako.
VSAJ ENKRAT.

Res praktično vsak, ki nima kakšnih gibalnih omejitev, lahko pride gor. Ampak ni pa to nek easy sprehod. In ni odgovorno brez kondicije, z neprimerno opremo, brez izkušenj v gorah tja lazit.

Triglav res ni nek bav-bav. Je pa kljub temu potrebno bit opremljen za v hribe – ne za na špancir po portoroški promenadi.
Lahko si pot razdeliš in prespiš v kakšni koči – zdaj mora bit super, ko je tu tako vroče.

Tud js bi prosu, da mi en kredibilen planinec razlozi (in ne lapat, ce nimate pojma). Ce clovk bere na straneh raznih planinskih drustev, gre za zahteven vzpon, debate so o varovalnih kompletih, en napacen korak in te vise nema, ker zgrmis v prepad itd. Tud fotke men ne zgledajo easy. Po drugi strani pa gre npr vsako leto 100 kmeckih zensk na Triglav, se pravi vecinoma starejsih gospa, ki pac ne laufajo maratonov, bolj se mastijo z domacimi salamami. Ergo, men tle neki ne gre skupi …

Zakaj? A potem tudi vsi prebivalci Pakistana, Indije, Kitajske, Butana in Nepala na Himalajo lazijo?

No vidš, tako sm jih pa jaz slišala že od neki južnih bratov (Hrvatov, Srbov…), so rekl: mi južnjaci idemo na Triglav a vi Slovenci ne 😀

Pa saj današnji vozički imajo dobre amortizerje, če najdejo pravi ritem, lahko komot odskočijo.

No vidš, tako sm jih pa jaz slišala že od neki južnih bratov (Hrvatov, Srbov…), so rekl: mi južnjaci idemo na Triglav a vi Slovenci ne 😀
[/quote]

Hej, ena južna, vprašanje zate. Kak odnos pa imajo Južnjaki do slovenskih gora? So med njimi kaki zagrizeni hribolazci ali jih bolj zanima nogomet ipd.?

2x na Triglavu.
Prvič z zelo dobro kondicijo vzpon iz Ribčevega Laza preko Uskovnice in Velega polja na Kredarico in Triglav.
Dol pa čez Dolič in Dolino Triglavskih jezer – 1 dan in pol. Zelo lepo, sploh ta Dolina. Triglav sam pa bz, pasja procesija, pri stolpu je pa podjeten tip pir prodajal, sam še čevapov niso pekl.
Drugič gor iz Vrat po Bambergovi plezalni poti, na Triglav, Kredarico in dol čez Prag spet v Vrata.
Dobra družba, šlo nam je dobro, edino megla nas je malo ovirala.
Na Triglav pa več ne grem. Je lepših poti po lepših gorah dovolj naokoli.

[/quote]

Hej, ena južna, vprašanje zate. Kak odnos pa imajo Južnjaki do slovenskih gora? So med njimi kaki zagrizeni hribolazci ali jih bolj zanima nogomet ipd.?
[/quote]

Kaj se pa teb zdi?
Veš, tud južnjaki, tako kot Slovenci, se ukvarjajo z raznoraznimi športnimi aktivnostmi: tako hoja v razne hribe, kot smučanje, razna gorska kolesarjenja…..ni da ni. In ja, jih večina tud kakšn nogomet pogleda, a je to kaj slabga? Tud jaz pogledam marskero tekmo, sploh pa Real Madrid :)))

Takole je:

Do Kredarice lahko pride vsak, ki nima gibalnih omejitev, ima primerno opremo in je vsaj povprečno fizično pripravljen. Do tja namreč vodi več poti, in si zato vsak lahko izbere tisto, ki ustreza njegovi pripravljenosti, vmes morda prespi v kakšni koči in tako naprej.

Vzpon od Kredarice do vrha Triglava pa NI nezahteven, ker so na teh poti zajle in klini (je treba malo poplezati), poleg tega je izpostavljena. Ljudem z vrtoglavico, strahom pred višino, itd. se ta del zagotovo ne bo zdel enostaven.

Sicer je pot do vrha danes mnogo bolje opremljena (z zajlami) kot je bila nekoč, in zato tudi varnejša ter dostopna večim ljudem.

Dodatek: Ni pa popolnoma trivialna.

Predvsem je nevarna za ljudi, ki se je lotijo, ko so že dodobra utrujeni. Moder planinec se zaveda svojih omejitev in raje prespi na Kredarici ter se naslednji dan spočit odpravi na vrh Triglava, kot pa da utrujen izziva srečo in na vsak način rine na vrh že prvi dan.

[/quote]

Kaj se pa teb zdi?
Veš, tud južnjaki, tako kot Slovenci, se ukvarjajo z raznoraznimi športnimi aktivnostmi: tako hoja v razne hribe, kot smučanje, razna gorska kolesarjenja…..ni da ni. In ja, jih večina tud kakšn nogomet pogleda, a je to kaj slabga? Tud jaz pogledam marskero tekmo, sploh pa Real Madrid :)))
[/quote]

Madonca punca,ti si univerzalna in očitno je,da se znajdeš. Koliko si stara,predvidevam da okoli 26.

Kaj se pa teb zdi?
[/quote]

Madonca punca,ti si univerzalna in očitno je,da se znajdeš. Koliko si stara,predvidevam da okoli 26.
[/quote]

Jah lej, to je pa vrjetn vpliv bolj fantovske družbe 😉
Starost pa, mal manj kot predvidevaš 😉

Kmečke ženske so sposobne ženske. Niso zaležane in lene kot nekatere druge. Za zaležene lenuhe pa Triglav ni,

New Report

Close