Je rumena rutica tudi spomin?
Izgubili smo našo rutico, našo rumeno rutico. Sicer je bila podpisana, pa vendar je nikjer danes nisva našla, pogrešamo pa jo od včeraj. Zdaj je nima več. Bila je večni problem (1 mesec), ker je med poukom ni nosil, vsakič me je spremljal obtožujoči pogled naše popoldanske učiteljice, ker mali ni nosil rutico. Ok, morda bi jo lahko kje nabavila, čeprav se mi sanja ne kje (morda na Zav. Triglav).
Kar naenkrat pa me je nekaj presunilo. Tudi če bi dobila novo rutico, to ne bi bila tista, ki jo je dobil prvi dan šole. Kar hudo mi je, gotovo bi jo spravila v škatlo, kjer je toliko njegovih stvari, ki se nabirajo že 6 let.
Sem čudna, ali pa ste tudi vi spravili rutico za spomin?
Mi jo moramo načeloma nositi vsak dan v šolo celo šolsko leto. Tako je bilo do včeraj,ko se je izgubila . Upam, da jo danes najdemo, drugače bo treba nabaviti novo. Seveda jo bomo spravili za spomin (če jo najdemo), ker jaz imam svojo še vedno spravljeno, tako kot kapico in rutico od pionirčkov. Spomini pač.
LP Maja
Pri nas ima uporabno vrednost: nosi jo žirafa, ker je prehlajena, ta malo rutko (lani so dobili 2 – ta pravo in eno tako miceno) ima pa en dojenček na glavi))
Ti kar nabavi novo, če se je ta prva izgubila, saj bo hčerka tudi to nosila in bo tako tudi ta rutka pridobila tisto simbolično vrednost za katero ti je hudo.