Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je sin, ki izredno študira upravičen do štipendije?

Je sin, ki izredno študira upravičen do štipendije?

Moj sin se je odločil za izredni študij. Mogoče kdo ve, ali je upravičen do štipendije?

Hvala za odgovot

O kateri štipendiji govorimo?

Je sin nesposoben? Ne zna pobrskat po netu ali poklicat malo okrog, do česa je in do česa ni upravičen?

Izredni študij je v osnovi namenjen zaposlenim, to se je izrodilo ker določena mladina ni sposobna študirati po rednem programu in tako mutijo da bi prišli do želene diplome. Ne ni upravičen do štipendije.

Redni in izredni študij je izenačen in lahko dobi štipendijo, če izpolnjuje pogoje. Ne sme biti vpisan v evidenco brezposelnih in ne sme biti zaposlen,..

Se pravi, je ali ni upravičen do državne štipendije? Ali grem na csd vprašat?

Sin dela, prek napotnice, zato me je prosil, če se lahko jaz pozanimam.

Domnevam da je tvoje dete polnoletno.

In da prek napotnice ne dela 24/7.

Torej naj se o morebitni ugodnosti pozanima sam.

Odgovor na objavo uporabnika
Mogoče kdo ve, 15.11.2024 ob 19:07

Se pravi, je ali ni upravičen do državne štipendije? Ali grem na csd vprašat?

Sin dela, prek napotnice, zato me je prosil, če se lahko jaz pozanimam.

ja v Sloveniji je tako, da če ima otrok revne starše, potem je tudi na izrednem študiju upravičen do štipendije in ima vse druge pravice. izredni študij pomeni samo, da nekaj plačaš, da lahko študiraš in nič drugega.

Je upravičen

Saj ima tudi status študenta do 26 leta.

Slavica496, 15.11.2024 ob 22:23

Je upravičen

Saj ima tudi status študenta do 26 leta.

Tisti, ki izredno studirajo nimajo statusa studenta in niso opraviceni do stipendije. Vprasaj na CSD.

Izreden študij je plačljiv, če imate za šolnino, zakaj bi mu pripadala štipendija? A ni štipendija za finančno šibkejše?

Moj sim izredno študira, dela preko ŠS in dobi štipendijo. Vloga se odda preko e uprave!

Anonimno 8538, 17.11.2024 ob 08:51

Tisti, ki izredno studirajo nimajo statusa studenta in niso opraviceni do stipendije. Vprasaj na CSD.

Moj sin izredno študira, dela preko ŠS in prejem štipendijo. Vloga se odda preko e uprave. Ne rabi nič na CSD klicat….

daj ne odgovarjajte ljudem, če se ne spoznate.

A ko ne dela, pa tudi splet ne dela? Kakšni izgovori. Opravilno nesposoben ali pa vajen, da mami vse uredi.

Seveda imajo status studenta v kolikor niso soočasno tudi redno zaposleni, ne trolaj bozo

New Report

Close