Je sploh mogoče najti pravega moškega pri 55+?
Pred letom in pol, sem sklenila odditi iz dolgoletne veze.
Oče mojih otrok je umrl nekaj let po tistem, ko sva se razšla.
Precej let sem bila sama, želela sem si nekoga, ki bi z menoj delil
proste dneve in počitnice, ki bi mi stal ob strani in pomagal. Ne finančno. Sem preskrbljena, imam vse, kar sem prigarala z lastnimi rokami.
Torej..kako se je pričelo?
Otroka sta bila majhna. Kmalu me je pričel osvajati moški iz vasi,
precej starejši in ločen. Kljub temu, da sva bila diametralno različna.,
sem pristala na vezo z njim. Bil je priden ,pošten, vesten…tudi moje otroke
je imel rad in one njega. A bila sva tako neizmerno različni osebnosti, da se ni obneslo.
Bil je tudi obseden z sexom. Res, obseden. Zanj je bil sex vse. Ljubezen je enačil s sexom.
Zelo sva se tukaj ujemala, vse dokler, nisem počasi prešla v menopavzo in je
želja po njem in sexu skoraj popolnoma zamrla. On ni hotel, ni zmogel razumeti,
da nisem več tista mlada 40-letnica, ki jo je spoznal, da so se moje potrebe po sexu
spremenile. KOt je ena soimenjakinja tukaj lepo napisala, da se je velikokrat vdala,
da je bil pri hiši mir. Tudi sama sem nekaj časa počela enako. Dokler se nekega jutra
nisem zbudila ..ponovno z njegovo zahtevo po sexu in se uprla. Tega se ne grem več.
Oblekla sem se in odšla…..za vedno. Pa ni bilo samo to.
Ni prijetno biti sam. Znova. Temna senca, ki visi nad menoj, zaradi dejstva,
kaj neki porečejo ljudje, da sem znova sama.
In sem se prijavila na portal ONA-ON,ki naj bi veliko obetal. Prijetno klepetala z kar nekaj potencialnimi kandidati….in na veliko žalost odkrila, da jih 90% laže…o letih, o samskem stanu, o željah za prihodnost. Da jih velika večina išče veliko mlajše ženske, da so jim otroci ovira, četudi odrasli, da so nepošteni v svojih namenih….. Sama sem izobražena, vitka in menim, simpatična 56 letnica. A je mogoče, da ni mogoče v ciljni SLO najti primernega, bistrega in poštenega ter zanesljivega moškega? SAj so navsezadnje tudi moški samski…tudi tisti, ki ne iščejo le avantur, mlajših žensk. Vesela bi bila neumestnih komentarjev…..le nasvetov ljudi, ki imajo za seboj podobno zgodbo.
pozdravljena
zanimiva je tvoja življenska zgodba,vsekakor si pa prijetna iskrena ženska tako glede na prebrano.Ne mislim,da sem točno tisto,kar ti pogrešaš sem pa nedvomno do konca in še naprej iskren pa,če želiš lahko kakšno rečeva:[email protected]
lep vikend-m20
In zakaj bi ga pri teh letih sploh hotela imeti? Uživaj življenje sama in v miru. Z moškimi bi si nakopala samo probleme. Si že sama ugotovila, kako lažejo. Večina starejših moških išče gospodinjo, ki mu bo zastonj kuhala, prala, likala in čistila.
Glej, moja prijateljica se je ločila pri 50. letih in je od takrat sama – in verjemi, živi v miru in ji prav nič ne manjka.
Vse dobro in pogumno naprej.
Srnica, lepo si zapisala. Sama razmišljam prav tako. Vsak dan je lažje. Ženske znamo biti samostojne. In se venomer znajdemo. Če je le volja…potem se najde tudi pot. In res je,kot praviš, načeloma mi res nič ne manjka. Ni se mi potrebno več prilagajati do neskočnosti, sem sama, a nisem osamljena. Toliko je samskih moških, da je portal OO pokal po šivih… In imaš občutek, da se bo med stotnijo vseh, ki so prijavljeni, vendarle našel nekdo, ki bo ustrezal…Verjela sem, da se moški tja prijavijo z namenom….resnica je popolnoma drugačna. Jih piše 100, 200 in več, a ne moreš izbrati pravega. kAJ JE sploh “ta pravi”? Predvsem pošten, iskren, zaposlen in ljubeč…..KOt pa sem že uvodoma zapisala, toliko laži na kupu res nisem prebirala…..Vsi bi bili radi mlajši ( in se tudi “pomladijo”), za nameček, pa pričakujejo še 10 let in več mlajšo žensko. Po možnosti vitko,čedno in seksualno razgibano…A ga nisem našla. Morda se javi še kdo s podobno izkušnjo…
Lisica tudi ne mara grozdja ker je prekislo 😉
Piuma,
prosim vedi, da socialna omrežja in portale prej ali slej zapolnijo socialne smeti.
Vprašaj se sledeče:
– kako dolgo bo normalen moški ostal na portalu – ne dolgo (ga bodo druge pograbile)
– kako dolgo bo neresen/težaven moški ostal na portalu – precej dolgo
– kako dolgo bo avanturist/prevarant ostal na portalu – za vedno
Vsi portali, kjer ni profesionalnega rešetanja/screeninga kandidatov prej ali slej postanejo enaki, torej onesnaženi z neresnimi ljudmi. Vedi da to ni reprezentativno za preostalo populacijo. Poskusi kje drugje: potovanja, dogodki, vprašaj znance če poznajo koga, itd.
Hkrati se zavedaj demografske slike Slovenije:
– pod 40 letom je več moških (zaradi večje rodnosti fantkov)
– nad 40 letom je več žensk (zaradi višje smrtnosti moških)
Za starost 55 je 44% moških in 56% žensk.
Ko si bila mlada, nisi imela težav z izbiro moških, oni so se morali boriti zate, drugače so tvegali da ostanejo sami. Sedaj je situacija obrnjena in starejši moški se odločajo za mlajše ženske ker imajo to možnost. S tem se treba sprijazniti in na podlagi tega odločiti kako naprej.
Odgovor na vprašanje v naslovu: Seveda. Celo bolj enostvno.
Starejši, ko človek postaja, bolj naj bi vedel, kdo je, kaj si želi. Na osnovi izkušenj (drugačen zapis skupka vseh naših napak) znamo izločiti neprimerne partnerje.. ker še
osel ne gre 2x na led.
Če že.. ponavljamo napake, ki jih očitno še zelimo doživeti. Nam torej primanjkuje tovrstne drame.
Povedno drugače, dejansko si ves čas izbiramo primerne partnerje. Samo želja po “drami” z leti upada in zato gravitiramo bolj proti pravim partnerjem za nas same. Ne za druge (kot morda v mladosti).
Forum je zaprt za komentiranje.