Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je sploh še smiselno kupiti namizni računalnik?

Je sploh še smiselno kupiti namizni računalnik?

Odločam se za nakup novega računalnika za delo. Zdaj že nekaj časa delam s prenosnikom, ki je seveda praktičen zaradi fleksibilnosti, po drugi strani pa zaslon utruja oči, tipkovnica pa roke.

Kupila bi torej enega močnega namiznega, laptop pa bi imela za tu in tam, kadar moram biti mobilna. Vendar imam pomisleke, ali se mi prvega sploh še splača kupiti (kolikor vem, so bolj zmogljivi in je z njimi manj problemov, ker je pač vsa tehnologija v njih bolj “udobno” razporejena, se manj pregreva in je bolj dostopna za popravila). Najbolj me pesti seveda problem tipkovnice in zaslona.

Tisti, ki veliko delate z računalnikom, imate namiznega ali prenosnika? Pa še to: Če imate oba, kako urejate dokumente, imate dva identična arhiva, kamor jih istočasno pospravljate?

Že skoraj 10 let nimam klasičnega računalnika. Mi zadosutje laptop, današnji klasični računalniki so po zmogljivosti boljši samo še za igre in kakšne hujše grafičen/oblikovalske programe. Za vse ostalo, kar rabiš doma, v službi, šoli, je laptop zakon.

Že laptop je vprašljiv :))))) in je IN tablica.

Ok, odvisno spet kaj delaš.

So pa novi laptopi enako, če ne bolj zmogljivi od pc-ov.

Predlagam, da se greš zdraviti, postani zdrava krepka ponosna shizofrena oseba. Potem ti bo zadostoval enojni arhiv.

Odpade tudi trilema abakus, PC ali notes.

Za začetek pa priporočam onanijo

če laptop rabiš, potem je nesmiselno imeti posebej še namizni računalnik.
predlagam ti laptop + docking station + extra zaslon + extra tipkovnico. ko moraš biti mobilna, ga pa odklopiš.

to ti reši tudi problem prenašanja dokumentov sem in tja..

enotni arhiv imaš lahko tudi preko Dropbox-a

No, jaz imam doma celo mrežo.

Ko uporabljam prenosnik doma, posebej priklopim miško in tipkovnico. Zaslon je okej. Če nameravaš potem nabaviti še poseben monitor za uporabo pri prenosniku, se ti pa verjetno veliko bolj splača kupiti namizni računalnik, ker je pač škatla v osnovi toliko cenejša. Seveda je pa še največ odvisno od tega, kolikokrat rabiš notesnik še kje drugje kot doma.

Mož je zaradi prenosljivosti pred leti kupil laptopa. Potem si je omislil netbook, da ga nosi s sabo (bistveno lažji in manšji) in se od povsod povezuje na domači računalnik. Tako ne ostane brez vsega, če mu netbook slučajno ukradejo ali se mu na poti kaj zgodi. Tako da ob priliki bo zamenjal laptopa za “navadno” mašino, da bo imel več prostora na mizi. Ker si je itak omislil normalno tipkovnico in večji ekran zaradi udobnosti pri delu, ker je res veliko pri računalniku.

Sam imam po en namizni PC na vsaki lokaciji in enega zmogljivega prenosnika za vmes – in kadar pač raje delam na kavču ali balkonu.
Tako da – namizni je še kako smiseln; Predvsem zaradi priklopa zunanjih naprav in mrež (povezovanje z drugimi, domače omrežje za glasbo in filme, priklop TVja, sterea, zunanjih ali mrežnih diskov, printerjev, fotoaparatov, čitalcev, itd). Tudi ergonomija tipkovnice je boljša, lahko imaš več zaslonov, boljše zvočnike, itd.

Dokumente (oz strukture folderjev) lahko sinhroniziraš preko mreže s funkcijo aktovke, zunanjega diska kamor se vsakič konec dela shrani vse novosti (in je hkrati še backup kopija) ali pa preko internetnih storitev za sinhronizacijo in shranjevanje – npr. Dropbox (obstajajo pa tudi drugi).

Priporočam ti nakup:
– 17″ prenosnika
– ločene tipkovnice
– takle podstavek, s katerim si ekran postaviš bolj v višino oči http://www.mimovrste.com/artikel/2730001316/hladilnik-za-prenosnik-trust-cyclone .

Tako sem uredil za sosedo, lektorico, in je zadovoljna.

Imamo Mac-a, ker nas je kot stacionarni računalnik edini prepričal glede na naše potrebe, kompatibilnost z ostalo našo gadget mašinerijo in varnostjo pred vdori virusov; arhive vseh pomembnih dokumentov ( finančne zadeve skene pogodb, fotografije) sranjujemo v celoti na eksternem disku – nič na prenosnih. Tako že dve leti – brez pripomb in težav.

Jaz sem kupil prenosnik od stare škatle ohranil monitor in tipkovnico, zadeva je super

Lp

Kupil enkrat leta 2006 laptop in je končal za gledanje filmov ženi. sam prisegam na namizne PC-je, ker so veliko bolj udobni za uporabo in tudi zmogljivi so bolj

New Report

Close