Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je sramotno ljubiti gozdarja?

Je sramotno ljubiti gozdarja?

Moji doma me omejujejo in šikanirajo, ker ljubim gozdarja. Izviram iz stare meščanske družine in sem edina v širši družini, ki nima končane fakultete, da pa bi imeli pri hiši gozdarja, bi bila to sramota nenormalnih razsežnosti. Mama in teta, od kar sta izvedli, da je moj novi fant gozdar, me neprestano opominjata, da sem črna ovca v družini. Mama je polna obljub, kaj vse mi bi nudila, če se z, po njeno, neprimernim fantom razidem.

Mojega gozdarja poznam že dogo, a letos naju je združil splet okoliščin. Poletje sem namreč preživljala v našem hribovskem vikendu, nekaj stvari je postoril okoli hiše in tako se je rodila najina ljubezen. Je pošte hribovski fant in kar vredu situiran. Po izobrazbi je diplomirani inženir lesarstva.
Ne vidim razloga zakaj bi se ga bi bilo potrebno sramovati. Ne vem sploh kaj naj naredim, saj se zaradi fanta ne bi želela spreti z družino, fantu pa se tudi ne bi odpovedala, zaradi moje prevzetne mame.

Itak…

Če česarkoli ne veš, ne znaš, ti ne gre, ne veš kako… Pogledaš v življenski učbenik. Sploh ne rabiš razmišljat pda kontat pa belit si glave. Samo prebereš.

Nič brez starša. Jebi ga. Če bi imela zakon bi bil ničelen. Ti pa nimas niti tega. Edino kar je da sta za prebičat. To pa ja.

zmanjkal materiala ha ha kolk mora bit šele tist tumpast k plačuje take zgodbice.

Odgovor na objavo uporabnika
Hribovka, 14.09.2021 ob 23:40

Moji doma me omejujejo in šikanirajo, ker ljubim gozdarja. Izviram iz stare meščanske družine in sem edina v širši družini, ki nima končane fakultete, da pa bi imeli pri hiši gozdarja, bi bila to sramota nenormalnih razsežnosti. Mama in teta, od kar sta izvedli, da je moj novi fant gozdar, me neprestano opominjata, da sem črna ovca v družini. Mama je polna obljub, kaj vse mi bi nudila, če se z, po njeno, neprimernim fantom razidem.

Mojega gozdarja poznam že dogo, a letos naju je združil splet okoliščin. Poletje sem namreč preživljala v našem hribovskem vikendu, nekaj stvari je postoril okoli hiše in tako se je rodila najina ljubezen. Je pošte hribovski fant in kar vredu situiran. Po izobrazbi je diplomirani inženir lesarstva.
Ne vidim razloga zakaj bi se ga bi bilo potrebno sramovati. Ne vem sploh kaj naj naredim, saj se zaradi fanta ne bi želela spreti z družino, fantu pa se tudi ne bi odpovedala, zaradi moje prevzetne mame.

nikogar se ne sramujemo zaradi poklica – in človeka ne ljubiš zaradi poklica ampak tega kar on kot oseba je. Pika. Amen.

Ja, žal tudi take mame obstajajo. Moje je ena od njih. Sestra, za katero je mama zastavila zelo velike in širokopetezne načrte, kar se šolanja tiče, je imela fanta, ki je s šolanjem zaključil, ko je dobil naziv tehnik. Njemu je bilo to dovolj, saj je točno vedel kaj si v življenju želi početi. cel čas sem poslušala kako je mama nabijala sestri, da ni dovolj dober zanjo, da naj ga prepriča, da gre naprej študirati, težila je tudi njemu, da moja sestra zaradi njega ne bo uspela in še in še enih nebuloz. Sestra se je zaradi hudih pritiskov s fantom razšla in odšla na podiplomski študij v tujino, kjer je zaključila tudi profesuro, njen mož je avtomehanik, ki vodi več uspešnih delavnic, denarja v izobilju, on je gospod, končane nima nobene šole. Srečna sta 100/ h. Moja mama je bila nora  nanj, dokler ni izvedela, da je brez izobrazbe. Jo je skoraj kap. Od takrat se mu raje izogne. Pravi, da si nimata kej povedati. Sestrin mož je razgledan tip, govori 4 jezike tekoče, posel mu je v malem prstu, dela tudi za znana podjetja v svetu avtomobilizma. Toliko o tem kakšne vse so lahko mame. Moji je najpomembnejša stvar v življenju formalna izobrazba in naziv. Takle mamo.

Gozdar je dipl. inž. gozdarstva in faks ni lahek mnogi ga ne uspejo narediti.

Ali je morda zaposlen kot sekač morda, ker to ni isto kot gozdar. Tudi za to moraš biti profesionalec.

Ne, ni sramotno. Njihov sram naj ne bo tvoj. Ljubi, poštena ljubezen nikdar ni sramotna.

Pa če se že greste nazivov-saj ni zgolj gozdar če je dipl. inž. lesarstva.

Gozd ima svoj čar, je v bistvu lepši kot mesto, roko na srce. Mesto je pa bolj praktično za življenje.

Raje gozdarja kot tajkuna, ki ga vlacijo po cajtngih. Voznja z jahto na plecih delovnih ljudi potlacenih v bedo…

Raje gozdarja pa cisto vest in manj stresa

Gozdarja je sramotno ljubiti samo če si Jelka.

50 šajdes, 14.09.2021 ob 23:59

zmanjkal materiala ha ha kolk mora bit šele tist tumpast k plačuje take zgodbice.

Res ja.

Nikoli naj te ne bo sram ljubiti.

PS: preseli se v gozdni vikend 🙂

Potem ni gozdar, 15.09.2021 ob 16:09

Gozdar je dipl. inž. gozdarstva in faks ni lahek mnogi ga ne uspejo narediti.

Ali je morda zaposlen kot sekač morda, ker to ni isto kot gozdar. Tudi za to moraš biti profesionalec.

Verjetno  je nekomu dolgčas. Je že tako, da danes diplomirani inžinir skoraj sigurno ne dela kot sekač.

Vzemi za muža pač takšnega ki ga dobiš. Pa pohiti! Ker zelo kmalu se boš postarala in boš grda.

Tudi tvoja mama bo najbolj žalostna ter ob socialni prestiž če boš postala ženski odpadek.  In suha veja. Ker take pa so res u sramotu celi familiji!

g5rh, 15.09.2021 ob 20:46

Verjetno  je nekomu dolgčas. Je že tako, da danes diplomirani inžinir skoraj sigurno ne dela kot sekač.

Ljubček dragi, zakaj pa to ni mogoče? Sama sem magistra kemije, pa sem delala v Leclercu za blagajno. Mož je diplomirani inženir strojništva pa dejansko “šravfa” mašine za motorje. To ga veseli, v tem je dober, denar pa tudi ni slab. Skupek vsega ga zadovoljuje bolj, kot ga je redna, dobro plačana služba njegovi izobrazbi primerna.

Seveda je sramotno, za prevzetno mestno srajico. Deloven človek danes ni več toliko vreden kot je bil včasih. danes veljajo čisto druge vrednote.

Pa daj ti meni povej, a si čisto nesamostojna in preveč odvisna od mame in ostalih sorodnikov, da se pustiša tako maltretirati. Steraj vse v tri krasne in zaživi tako kot tebi paše.

Preberi knjigo Ljubimec Lady Chaterrly. Gozdarji so izvrstni ljubimci.

ljubimec321, 16.09.2021 ob 10:54

Preberi knjigo Ljubimec Lady Chaterrly. Gozdarji so izvrstni ljubimci.

Pa saj ni detelj.

Gozdarski poklic ni lahek, je zahtevno, tezasko delo, AMPAK bo tudi cedalje bolj cenjeno…

Zal mi je tvoje familije, da so diplomam navkljub tako nerazgledani…

Ce se res iskreno ljubita in ujameta, je vredno vztrajati. Nekoc bodo pa tudi sorodniki spoznali, da so se motili… Casi se spreminjajo….

Srecno

Sarec je tudi gozdar, pa poglej, kako dalec je prisel.

Ti si še kar aktivna? Ajd, naj ti bo. Saj je taka dilema prav osvežilna tudi takrat, ko se po tednih pavze vrneš malo pokukat sem gor.

Čeprav ta kriza v ljudeh izzove marsikaj, česar se dotlej niso zavedali.

Glupa kot zemlja, da danes sprašuješ kaj takega…

očitno maš preveč časa…kaj ma mama s tem?”?budalo žensko

Znasajo se nad Teboj zaradi lastnih resnicnih ali namisljenih stisk.Ignoriraj.Mene je oce razdedinil,ker sem vzela soferja.Nic nisem dobila v 21.stoletju.Pojdita stran od vseh,niso vredni zraka,ki ga dihajo.

1. Gozdarski in lesarski faks nista isto. Če se zanimaš za življenje, interese in izobrazbo svojega fanta, ti bo to zanimiva info 🙂 Sta pa oba super zanimiva faksa, ki data širino. Jaz sem šla v čisto druge vode po študiju (dipl. inž. gozdarstva), ni revščina, ni bogastvo, je pa skoraj 2,5k neto na mesec. Še meščanska mama se ne bi pritoževala. Ne preživljam pa dni v naravi, pa tudi hribovskega vikenda nimam, hihi, vsega pač ne moreš imeti.

2. Lahko pa imaš lep odnos s človekom, ki ga izbereš zase. Ti boš živela z njim. In s seboj. Večji del svojega življenja, kot pa bodo prisotni v njem tvoji starši. Pa ne mislim v smislu “kdo bo kdaj umrl”. Mislim na to, kako preživljamo svoj vsakdan in s kom ga delimo. Ti boš to izbrala. Ti se boš odločila, kje postaviti meje svojim bližnjim (in ni lahko z družino, postavljanje mej je lahko hudo boleče) in koliko se boš sekirala zaradi njihovega mnenja in zbadljivk.

3. Tudi, če vajina veza na koncu ne bo “to to” se boš pa morda naučila biti bolj samostojna (koliko si pa odvisna od družine, finančno, itd.?), bolj trdna v svojih odločitvah (z bližnjimi je treba kot s konji – odločno, a ne grobo 😉 Lepa priložnost, da si iskrena do sebe in ugotoviš, kaj želiš, česa ne, in kaj si pripravljena žrtvovati za ljubi mir in sprejetost s strani tistih, ki jim nikoli nič ne bo dovolj dobro.

Ciso na kratko, poznam kar nekaj gozdarjev, in zaslužijo lepe vsote denarja..

Če je le pravi se ga drži, mogoce pa bo tvoji mami plačeval se dom za ostarele 😀😀

New Report

Close