Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Je to emancipacija?

Je to emancipacija?

To je pa daleč od posploševanja, kvečjemu prehitro sklepanje. Kar mi ni v navadi![/quote]
In kakšna je razlika med prehitrim sklepanjem in pa posploševanjem. Posploševanje nastane zaradi prehitrega sklepanja, ali ne? :)) Je pa fajn, če si potem sposoben videti tudi tisto, kar si spregledal. Eni niso.[/quote]
Bilo bi fajn tudi, če bi ti morda dopuščal možnost da se kdaj motiš ali da ni tvoja resnica edina resnica, ki je merodajna za ves svet. bodobno kot tistile “harakrišna” iz sosednje teme, ki bluzi nekaj o veri…
sam še križarji nam manjkajo pa inkvizicija…

Še od mene za antilopo in na njeno razsodnost in razumnost 🙂 🙂
[youtube]QalSHJtgwAc[/youtube]

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mislim, da imaš ti en problemček s tem prepričanjem, razen če se hecaš. :) Ni vsem všeč. Če se punca giblje le med takimi, ki jim je to všeč in bi jim rada ugajala in tega nekako drugače ne doseže, je logično, da se ga bo napila. Tako bo vsaj imela občutek, da jim ugaja, saj ji ga bodo potrdili. Vprašanje pa je, če si tega res želi oziroma se gre tudi za posledice, saj človek v pijanem stanju pogosto naredi stvari, ki jih potem lahko obžaluje, zelo, tudi do konca življenja. Poleg tega pa je alkohol povzroča odvisnost, ki nas prav tako lahko pahne v temo, če imamo težave, rešujemo/preganjamo/odrivamo jih pa le z begom v alkohol.[/quote]

Hecam se, hecam, Marko. Saj veš, da si tudi Matjažko mene večkrat privošči in sem mu vrnila “milo za žajfo”. :)))[/quote]

Zdaj si si pa renome pokvarila s “hecom”, ker se levinje ne znate hecati kot dvojčki, ampak kot mačke se same nekaj za bolhami pulite, da jo pregriznete v krznu in si ližete dlako. Kako boš spet vzpostavila isti nivo ugleda, kot si ga imela doslej? :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Hecam se, hecam, Marko. Saj veš, da si tudi Matjažko mene večkrat privošči in sem mu vrnila “milo za žajfo”. :)))[/quote]

Zdaj si si pa renome pokvarila s “hecom”, ker se levinje ne znate hecati kot dvojčki, ampak kot mačke se same nekaj za bolhami pulite, da jo pregriznete v krznu in si ližete dlako. Kako boš spet vzpostavila isti nivo ugleda, kot si ga imela doslej? :)))[/quote]
težko 🙂

In kakšna je razlika med prehitrim sklepanjem in pa posploševanjem. Posploševanje nastane zaradi prehitrega sklepanja, ali ne? :)) Je pa fajn, če si potem sposoben videti tudi tisto, kar si spregledal. Eni niso.[/quote]
Bilo bi fajn tudi, če bi ti morda dopuščal možnost da se kdaj motiš ali da ni tvoja resnica edina resnica, ki je merodajna za ves svet. bodobno kot tistile “harakrišna” iz sosednje teme, ki bluzi nekaj o veri…
sam še križarji nam manjkajo pa inkvizicija…[/quote]
Dopuščam ti možnost, da napišeš svojo resnico. Saj sem ti postavil vprašanje ravno s tem namenom, da mi odgovoriš. Si spregledal? Tudi, če vprašanja ne bi bilo, bi še vedno lahko napisal svojo resnico, namesto tega, kar si napisal. Zakaj nisi? Torej, v čem se motim, popravi me prosim.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

sam še križarji nam manjkajo pa inkvizicija…[/quote]
Dopuščam ti možnost, da napišeš svojo resnico. Saj sem ti postavil vprašanje ravno s tem namenom, da mi odgovoriš. Si spregledal? Tudi, če vprašanja ne bi bilo, bi še vedno lahko napisal svojo resnico, namesto tega, kar si napisal. Zakaj nisi? Torej, v čem se motim, popravi me prosim.[/quote]

Ali mi in kaj mi ti dopuščaš ali ne, je tvoja stvar. Možnost ali se bom spuščal s tabo v debato ali ne je pa moja stvar in jo bom izkoristil ali pač ne. Odvisno od tega s kakšnim sogovornikom imam opravka. Oseba, ki pa, kao, meni nekaj dopušča, se že itak ima za superiorno, … nisem pa tip, ki bi se spuščal v brezplodne besedne vojne s tabo niti s komerkoli. Povedal sem svoje. Povedal da jaz vidim v tem razliko in to meni zadošča. Morda še komu. S tem sem tudi priznal zmoto in podal tudi opravičilo. Če tebi ne zadošča…, pač boš moral s tem živet.

Dopuščam ti možnost, da napišeš svojo resnico. Saj sem ti postavil vprašanje ravno s tem namenom, da mi odgovoriš. Si spregledal? Tudi, če vprašanja ne bi bilo, bi še vedno lahko napisal svojo resnico, namesto tega, kar si napisal. Zakaj nisi? Torej, v čem se motim, popravi me prosim.[/quote]

Ali mi in kaj mi ti dopuščaš ali ne, je tvoja stvar. Možnost ali se bom spuščal s tabo v debato ali ne je pa moja stvar in jo bom izkoristil ali pač ne. Odvisno od tega s kakšnim sogovornikom imam opravka. Oseba, ki pa, kao, meni nekaj dopušča, se že itak ima za superiorno, … nisem pa tip, ki bi se spuščal v brezplodne besedne vojne s tabo niti s komerkoli. Povedal sem svoje. Povedal da jaz vidim v tem razliko in to meni zadošča. Morda še komu. S tem sem tudi priznal zmoto in podal tudi opravičilo. Če tebi ne zadošča…, pač boš moral s tem živet.[/quote]

Tvoja ženska bo morala biti ena fletna jeklena deklina. :))

Ali mi in kaj mi ti dopuščaš ali ne, je tvoja stvar. Možnost ali se bom spuščal s tabo v debato ali ne je pa moja stvar in jo bom izkoristil ali pač ne. Odvisno od tega s kakšnim sogovornikom imam opravka. Oseba, ki pa, kao, meni nekaj dopušča, se že itak ima za superiorno, … nisem pa tip, ki bi se spuščal v brezplodne besedne vojne s tabo niti s komerkoli. Povedal sem svoje. Povedal da jaz vidim v tem razliko in to meni zadošča. Morda še komu. S tem sem tudi priznal zmoto in podal tudi opravičilo. Če tebi ne zadošča…, pač boš moral s tem živet.[/quote]

Tvoja ženska bo morala biti ena fletna jeklena deklina. :))[/quote]
🙂 se zopet hecaš?
Zakaj “bo morala bit”??? Zakaj ne “tvoja ženska mora bit fletna jeklena deklina”?
Sploh pa zakaj “jeklena” ?

Tvoja ženska bo morala biti ena fletna jeklena deklina. :))[/quote]
🙂 se zopet hecaš?
Zakaj “bo morala bit”??? Zakaj ne “tvoja ženska mora bit fletna jeklena deklina”?
Sploh pa zakaj “jeklena” ?[/quote]

Zelo odločen si pri zagovarjanju svojega stališča. Močen si kot burja. Takemu moškemu ustreza stabilna ženska, ki je burja ne bo odpihnila. :)) Skratka, taktičarka.

Lejga, najprej mi podtakneš, da, če bi morda dopuščal možnost, da se kdaj motim…, da bi bilo fajn. Potem, ko pa ti povem, da to itak delam že v osnovi, pa mi podtakneš še to, da sem imam za superiornega. Meni zadošča, da si priznal zmoto, saj sem to tudi napisal z besedami Je pa fajn, če si potem sposoben videti tudi tisto, kar si spregledal. Eni niso. To je bil kompliment zate, ti se pa razburjaš?!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Lejga, najprej mi podtakneš, da, če bi morda dopuščal možnost, da se kdaj motim…, da bi bilo fajn. Potem, ko pa ti povem, da to itak delam že v osnovi, pa mi podtakneš še to, da sem imam za superiornega. Meni zadošča, da si priznal zmoto, saj sem to tudi napisal z besedami Je pa fajn, če si potem sposoben videti tudi tisto, kar si spregledal. Eni niso. To je bil kompliment zate, ti se pa razburjaš?![/quote]
Ne razburjam se, samo razširil sem razumevanje še za koga drugega.. da se ne bo vsul plaz nepotrebnih repliciranj na tole najino razpravo! 🙂

To je pa daleč od posploševanja, kvečjemu prehitro sklepanje. Kar mi ni v navadi![/quote]
In kakšna je razlika med prehitrim sklepanjem in pa posploševanjem. Posploševanje nastane zaradi prehitrega sklepanja, ali ne? :))[/quote]
Ne in prav bi bilo ko bi si dopustil biti pravien in ponižen do miselnega principa posploševanja, ki ni enako prehitremu sklepanju, niti slučajno.
Pre_hitro sklepanje je po definiciji preuranjeno, torej napačno, medtem ko je posploševanje nujno potrebno za naše razumevanje in dojemanje, ker pač živimo v omejenem prostoru-času.
Sicer še vedno ne vem, ali pišeš zato, da povečuješ števec svojih super objav, ker se včasih izneveriš celo svojemu tehničarjenju, namreč v tem moramo biti dosledni in natančni, ali ne pač?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Katenjka, vsa galama je nastala izključno zaradi šale, ki je nastala zaradi moje rahlo provokativne izjave. Šala je vedno za nekoga lahko provokativna, sicer ni šala. Pomežik na koncu moje izjave pomeni, da beseda posploševanje ni bila mišljeno tako zelo resno, da pa bi avtor vseeno lahko bil malo bolj previden, preden obsodi nekoga. Tvoje definicije posploševanja pa žal nisem razumel. Še vedno mislim, da je posploševanje posledica prehitrega sklepanja. Včasih nam pač “pride” šele čez leta, včasih pa spregledamo že takoj. Dejstvo je, da so sodbe, ki so storjene na podlagi napačnih sklepov lahko zelo škodljive za druge, za nas pa seveda ne, saj vso krivdo vržemo na sojenca. Pa čeprav se je morda samo šalil. Ta, ki je sodil, pa se ni šalil in to je tisto, kar pa me zmoti.
Tvoj zadnji odstavek bom pa razumel, kot da je bil spisan v afektu oziroma v želji zmanjšati vrednost mojih objav, čeprav brez argumenta, dokaza. 😉 So res toliko vredne, da je potreba po tem?

In kakšna je razlika med prehitrim sklepanjem in pa posploševanjem. Posploševanje nastane zaradi prehitrega sklepanja, ali ne? :))[/quote]
Ne in prav bi bilo ko bi si dopustil biti pravien in ponižen do miselnega principa posploševanja, ki ni enako prehitremu sklepanju, niti slučajno.
Pre_hitro sklepanje je po definiciji preuranjeno, torej napačno, medtem ko je posploševanje nujno potrebno za naše razumevanje in dojemanje, ker pač živimo v omejenem prostoru-času.
Sicer še vedno ne vem, ali pišeš zato, da povečuješ števec svojih super objav, ker se včasih izneveriš celo svojemu tehničarjenju, namreč v tem moramo biti dosledni in natančni, ali ne pač?[/quote]
Če bi znal bi zdaj prilimal tistega smajlija, ki se klanja na kolenih… 🙂

Res sem se malo “prenaglo” izrazil, da je posploševanje in prehitro sklepanje eno in isto. Napisati pa sem želel to, kar sem že zgoraj, da je eno posledica drugega. Zato sem na kratko/nerodno zapisal, da je to eno in isto.

Potem po lastni definiciji posplošuješ? wauuu 🙂

Marko = neizobražen idiot

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close