Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je to isto?

je to isto?

Eno vprašanje…ne mi zamerit!
Zanima me je to ena in ista roža,pelargonija in bršljinka?

HVALA

Ne.

Ne, drugačna je po izgledu cvetov in tudi načinu rasti. V google poglej slike.

bršljanka je vrsta pelargonije.

http://www.agroruse.si/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=227

Pasaste pelargonije so pokončne ali pol viseče rasti. Njihovi listi so okroglasti z bolj ali manj širokim temnejšim pasom v listu. Zato jim pravimo pasaste pelargonije. Cvetovi pa so enostavni ali vrstnati, na visokih steblih, dvignjeni nad številne liste.

Bršljanke so viseče rasti z mesnatimi temno zelenimi listi. Tudi te imajo lahko cvetove enostavne ali vrstnate. Med najbolj priljubljene sodi tako imenovana avstrijka ali avstrijska bršljanka, ki se je k nam razširila leta 1966 po zaslugi Jožeta Pogačarja iz Kamnika, ki je prvi pričel vzgajati te rastline. Te bršljanke so bile leta 1965 razstavljene na Dunaju na veliki vrtnarski razstavi, tako se jih je oprijelo ime avstrijke.

Velikocvetne pelargonije ali angleške pelargonije prav tako izvirajo iz toplih krajev, le požlahtnili so jih angleški žlahnitelji. Njihova rast je grmičasta, cvetovi pa veliki, izjemno lepi. Rastlina pa ne cveti tako bogato kot ostale, saj cveti le 3-4 krat na leto.

Jaz pa sem kupila zadnjič v Lidlu viseče pelargonije,jih posadila v korita in mi še vedno nočejo cveteti.

Tiste ki sem drugje kupila,pa lepo cvetijo.
Koliko časa potrebujejo da začnejo cveteti?Zalivam jih dvakrat tedensko z gnojilom za pelargonije.

Jaz sem se ravno letos odločila, da rože kupujem samo še v vrtnariji. Vse kar pokupim v Buhausu, Baumaxu, Hoferu, Lidlu in drugih marketih je bolj bogo in ne dela kot bi moglo.

hehehe, meni pa cvetijo, samo viseče pa niso, kar nekam v luft rastejo :p

Kot je napisala že ”širši pojem”. Pelargonij imaš veliko vrst in ena od teh je bršljanka.

yo verjetno imaš polviseče pelargonije in ne viseče:) Vsaj po opisu rasti sodeč.

lidl pa so iste sorte? Ker jih gnojiš 2x tedensko si razpolovila količino gnojila?
Sicer pa najlepše cvetijo, če jih je veliko v skupini in če so na soncu.

Nimam pojma, kaj imam, tako je pisalo, jaz sem pa kupila, ker se mi je ravno zdelo, da bi na terasi v en kot pasale še ene rože in to viseče :p
No, pa sej so luškane tudi tako 🙂

he he napišejo pa res marsikaj.
Mene je nekaj dni nazaj trgovka prepričevala, da nimajo glicinije imajo pa wisterio, ki ji je zelo podobna. Sem se kmalu polulala od smeha:))) Tako je, če se zjutraj prodaja mleko popoldan pa rože ali obratno :)))

Imamo več vrst pelargonij, viseče pelargonije so tudi po domače “bršljanke”. Pa niso tudi vedno viseče, imamo tudi pokončne bršljanke. itd

New Report

Close