Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti je to kaznivo dejanje

je to kaznivo dejanje

Ker sem pač pri partnerju opazila,da me skoraj stoprocent vara sem mu pregledala telefon…na enem sp.je pisalo,da naj ga raje pokliče ker moja čekira vse sms – je..jaz sem tej ženski iz Najdi si napisala,da naj ga kar pokliče iz svoje št ali pa s skrite in da bo vse prečekirano…razen če bi rada….dokončala nisem stavka…zdi se mi,da je bilo samo to..Čez nekaj časa dobim odgovor od te ženske.Da taki sms- ji so kaznive vsebine in tale sms gre nemudoma v prijavo in naj se s tem ukvarjajo pristojni organi.in da bom pojasnjevala tam.Napisala sem ji,da me lahko prijavi in da s tem nisem storila nobenega kaznivega dejanja…čez par ur,mi partner sporoči,da me bo baje tožila…
Saj mi je žal ker sem sploh sms napisala,ampak razumeti me morate,da sem bila v šoku…

Lahko res tukaj posreduje policija…in na kakšni podlagi me ta ženska lahko toži..

Hvala za odgovor in l.p.

Vsakdo lahko poda prijavo na policijo, če meni, da je ogrožen ali da se mu je zgodilo kaj protizakonitega in policija se je dolžna na prijavo odzvati. Ne morem se spuščati v samo vsebino problema, ker mi niso znane vse okoliščine, poleg tega pa o upravičenosti ali neupravičenosti morebitnega predloga za pregon odloča državno tožilstvo, o obstoju vseh znakov kaznivega dejanja in kazenski odgovornosti pa nadalje sodišče. Vendar pa menim, da bo, če ste res napisali samo to, kar navajate, težko dokazati, da je šlo za resno in objektivno zmožno grožnjo, ki bi pri oškodovanki povzročila občutek osebne ogroženosti.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close