Je to primerna cena? Na kaj naj pazim?
Ogledano imam polovico dvostanovanjske hiše (že urejena etažna lastnina, samostojen vhod, ločeni števci, ločeno ogrevanje….). Trenutno je urejeno 70m2 bivalne površine v 1.nadstropju, ravno toliko je še neizdelane mansarde. Stanovanju oz. temu delu hiše pripada še 40m2 terase (izhod iz kuhinje) in še en balkon (8m2) ter polovico vrta oz zelenice, ki je tudi lastniško urejeno in ograjeno. Stanovanju pripada še nadstrešek za 2 avtomobila. Hiša je zgrajena nekje leta 1970 in adaptirana (izolacija, fasada), zamenjati je potrebno le streho, vendar ni še zelo nujno.
Sam vidim edini minus v tem, da bodo lastniki druge polovice hiše na svoj vrt hodili mimo našega oz med našim vrtom in vhodom v naš del hiše, vendar upam, da se bomo temu nekako privadili.
Zanima me, ali je cena 114.000 € primerna (lokacija bližina Kranja) in na kaj naj bom pozoren pri podpisu kp pogodbe? Mogoče obstajajo kakšni posebni dogovori o stroških ali kaj podobnega? Malo sem se že pozanimal, pa mi nihče ne zna konkretno svetovati, mi pa zna vsak povedati, naj raje ne grem v nakup take nepremičnine zaradi vseh težav, ki nas lahko čakajo glede na to, da gre za dvostanovanjsko hišo.
Prosim za vaša mnenja.
No, to pomeni približno 1000€ za končani delin približno 500€/m2 za nedokončani deli+atrij in vrt.S cenovnega vidika torej kar v redu, samo solastništvo pa je lahko problematično, sploh če ni zagotovjena absolutna funkcionalna o samostojnost (prehod na vrt..).
Forum je zaprt za komentiranje.