Je to res obsojanje?
Mi lahko kdo razloži zakaj se ljudje razjezijo, ko sprejmeš odločitev o njih gleda na njihovo preteklost? Opazil sem, da takoj začnejo tulit NIMAŠ PRAVICE ME OBSOJAT lol. No saj jih konc koncev ne obsojam vsaj ne na direkten način. Mi lahko to kdo razloži?
V tem osebnem primeru nisem čisto nič posegel v njihov intimni prostor. Pač vedel sem nekaj o tej osebi in se se glede tega tudi odločil. Seveda vzroka za svojo odločitev nisem povedal amapk ker je ta oseba silila vame, da povem zakaj sem ji povedal in je čisto ponorela.
Povedal si nekaj, kar tej dotični osebi ni pasalo, ker je bilo posredovano in vzeto osebno. In ja, to je intimni ali osebni prostor.
Ok…ampak kaj pa je s tem narobe, da se na podlagi tega odločam? Saj se vendarle vask odloča na faktih in dejstvih, ki jih pozna in katere ima na voljo.
Zakaj ti tega ne razčistiš s to osebo? Samo ona ve, kaj se ji plete po glavi, vse ostalo je ugibanje in posploševanje.
Sem že poskušal. Njen odzib je NIMAŠ ME PRAVICE OBSOJAT lol…tega v bistvu sploh ne počnem.
Gre se za eno punco staro 20 let kateri sem všeč. Nekaj dni nazaj mi je povedala da sem ji všeč…meni je tudi vizualno ampak vem nekaj o njej (od zelo zanesljivega vira), kar me je odbilo.
Ženska se prodaja za denar in baje zato, da lahko vozi BMW-ja in hodi po šopingu.
Situcija. Postavis se pred neznano osebo, in ji poves tiste zadeve ki te pri njej najbolj motijo.
Le kaj bi se zgodilo ;)?
Too much love would kill you- enako pa velja tudi za iskrenost. Hinavci in diplomati lazje vozijo skozi zivljenje.
Sploh ji vzroka za mojo odločitev nisem hotel povedati ampak je pač silila vame kaj je narobe in, da nebo odnehala dokler ji ne povem zakaj sem se tako odločil.
Saj se ne obremenjujem. Hotel sem vedeti samo vzrok zakaj ni kulturno sprejela mojo odločitev saj sem ji čisto normalno povedal zakaj sem se tako odločil brez, da bi ji rekel, da je navadna k…a ali kaj podobnega.
Njena reakcija je bila podobna reakciji otroka, ko ne dobi kar hoče.
Poskusi se vživeti v situacijo, ko bi tebi nekdo zaprmej rekel, da si gej. Lahko bi mirno pokimal ali bi se branil na vse kriplje češ da ti nisi ali…možnosti je neskončno. Ta ženska je odreagirala tako kot pač je. Sprijazni se že.
Eni ste pa res dobri sodniki.
Pa čaki a se je prodajala (preteklost) al se še ? Bol prodajat samo pizdo kot celotno telo in osebnost kar delajo ostale.
Mogoče te je samo kdo nate..nu, po domače povedano in sploh ni nič res oz vsaj ne tako kot si si ti to predstavljal.
Lahko, da ima slabo vest, lahko pa, da tega od tebe ni pričakovala, ampak kaj drugega, recimo podporo. No, zato se je razjezila. Sicer pa ti bo sama še najbolj natančno povedala.
No, pa imamo pravico obsojati? In kaj točno obsojamo. Obsojamo osebnost na osnovi preteklih dejanj.
Obsojanje to, kar je avtor napisal, vsekakor je. Je zato, ker so ga ta pretekla dejanja odbila.
Torej, smemo ljudi obsojati? Jaz pravim da smemo, če se s tem trudimo za boljše pri vseh, tudi tistemu, ki ga obsojamo.
avtor,ne vem zakaj mencaš,ne razumem zakaj bi človek moral sprejemati odločitev ,a ti je nekdo všeč ali ti ni…….če je kemija najbrž sploh ne pomisliš da ti ni…..moral bi biti odkrit iz prve….v ljubezni se nikoli ne igraj z čustvi drugih….
“it” obsojanje je kot kamenjanje,misliš da lahko ti prva vržeš kamen?
kake klamfe…
mogoče ti ne nekdo na prvi pogled od daleč simpatičen, potem ugotoviš, da se drogira ali prodaja in nočeš imet nič z njim – in to je obsojanje???
v mojih časih smo temu rekli zdrava pamet. sploh ni potrebno, da se trudiš izboljšat osebo, ki je zavozila. če imaš kaj soli v glavi, se ga ne boš dotaknil niti s palico oz. bolje, sploh ne govoriš več z njim/njo. kaj ti bodo taka poznanstva?
edino smiselno vprašanje bi bilo: koliko ti da popusta, ker si ji všeč ☺
No, pa imamo pravico obsojati? In kaj točno obsojamo. Obsojamo osebnost na osnovi preteklih dejanj.
Obsojanje to, kar je avtor napisal, vsekakor je. Je zato, ker so ga ta pretekla dejanja odbila.
Torej, smemo ljudi obsojati? Jaz pravim da smemo, če se s tem trudimo za boljše pri vseh, tudi tistemu, ki ga obsojamo.[/quote]
Ne, nimaš pravice obsojati človeka, lahko pa obsojaš njegova dejanja.
Forum je zaprt za komentiranje.