Najdi forum

je to virus?

Zadnji teden se mi pri odpiranju spletnih strani pojavljajo vsiljiva reklamna sporočila. Sporočila so vidna bodisi nekje v kontekstu odprte strani, ali pa se ob kliku na besedilo, ki ga pregledujem, odpre novo manjše okno, ki mi ponuja vsebine kot so: imate eno novo sporočilo, danes ste izbrani, da zadenete Ipad itd. Vidim tudi, da so nekatere besede v tekstu, ki ga pregledujem zeleno obarvane in podčrtane. Seveda, če se temu približam, se odpre reklamno sporočilo. Ali je to virus? Kako naj se tega znebim? Imam en protivirusni program, ga večkrat zaženem,čeprav se tudi sam vsak dan, a razlike ni.
Hvaležna bom za vsak koristen nasvet, še bolj pa za rešitev.

Spam.

Kakšen brskalnik pa uporabljaš? explorer, firefox…?
Jaz na firefoxu sem na njihovi strani dolpotegnil in inštaliral dodatek imenovan Block Site. Sigurno imajo tudi drugi svojega oz. obstajajo programi za to…
V ta dodatek pač prekopiraš naslov – po možnosti ne celega, ker se spreminjajo, ampak samo http://www.blabla.net in zdaj mi avtomatsko blokira take nadloge.

Včasih pa je mal zamotano ugotovit te naslove. Pomagaj si z desno miško, glej pod lastnosti ali pa podatke o strani ipd.
Nekje ga boš našel.

Srečno

** mišljeno prekopiraš naslov reklamnega okna

Prijavi se na forum in mi piši zasebno sporočilo, vem za rešitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close