Je to začetek ledene dobe?
Tudi jaz zmrzujem. Celo zimo cakam toploto, potem pa tako usrana pomlad. Na vrtu ne morem posadit nobenih plodovk, paprike, kumar, ker je tudi pod kopreno premrzlo. Me prav zanima kaksna bo statistika povprecne temperature za ta mesec. Saj v zavetju, ko je sonce je super, a kaj ko je sonca tako malo, veliko piha in dezuje.
Anonimno 8233, 18.05.2025 ob 19:53
Skoz nevihte, sodra ali toča in še bodo
Skoz piha, že cel teden, včraj hladen veter, danes itak spet, jutri dalje
In skoz me zebe!!
Mogoče bo topleje julija?
Avgust jesenski.
In spet bo kmalu zima.
Če potegnem črto, me na leto več zebe kot da bi bilo vroče. Vroče je le 14 dni.
Avgust pa že par let ni jesenski. Je najbolj vroč mesec.
Koprčan, 18.05.2025 ob 20:18
Ne prehitro jamrat, da je mraz. Vreme samo jemlje zalet, da bo ob prehodu iz maja v junij temperatura prešla od 20 na 35 stopinj.
Mah, pred leti je bil vsak maj deževen in hladen. Vem, ker imam maja RD in ni bilo vikenda nikoli, da bi lahko prijatelje povabila k sebi na praznovanje pred hišo. Vedno je bil dež. Potem je pa začelo že maja pripekat. Hvala bogu, da je letos malo več dežja spet v maju. Že konec maja bo 30+, boste videli. Julij in avgust pa 35+.
Levb, 18.05.2025 ob 21:32
Letos je res nenormalno mrzlo
Lučka ki sanja o globalnem segrevanju ,pa pravi da nas čaka vroče poletje. Upam da res, da se malo segrejemo
kaj je letos nenormalno mrzlo? Dva dni je malo hladneje, prej pa tri tedne za kratke rokave. Sem že imela volan v avtu tako vroč po službi, ko sem v avto sedla, da ga nisem mogla prijet.
Stupid, 18.05.2025 ob 21:35
V Sloveniji, kje pa ti živiš? V Centralni Afriki?
Kakšen mraz, budala? 23 stopinj čez dan, ko je na soncu že fejst vroče, je za vas mraz? Sredi maja? Od kdaj pa pričakujete 30 stopinj že konec aprila in začetek maja? Odkar je dejansko vedno bolj vroče vsako leto?
Kdaj ste pred 30 leti začeli hoditi v kratkih rokavih in hlačah? Vam povem jaz, konec junija, ko se je končno tako otoplilo, kot se sedaj že sredi maja. Drugi teden bo na obali spet 24 stopinj, v Lj pa ob koncu maja.
Julij Cezar, 18.05.2025 ob 20:10
ah ne ne….zaradi prwvec co2 se zdaj ohlajamo….zeleni nateh in brrzobljicna druzba….mi prihajamo …
Sestava Zemljine atmosfere:
Dušik (N₂): ~78 %
Kisik (O₂): ~21 %
Argon (Ar): ~0,93 %
Ogljikov dioksid (CO₂): ~0,04 %
Sledi drugih plinov: vključno z neonom, helijem, metanom, kriptonom, vodikom itd.
Vodna para: Spreminja se (0–4 %), pomembna za vreme in podnebje.
Za Zelene norce, ki kradejo folku milijarde iz žepov je problem 0.04 ogljikovega dioksida, ki ga potrebujejo rastline?