Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je to že mena?

Je to že mena?

Stara sem 45 in sumim, da se mi začenja mena. Kaj pravite?

Menstruacija je postala zelo pogosta. 2x na mesec. Kaj vem kakih 10 dni razmika med koncem ene in začetkom druge. Že par mesecev tako.

Verjetno je bolj pogosta menstruacija že znak mene?

Daj se prosim izobrazi o svojem telesu. Mena ni obdobje, mena je dan – točno eno leto po zadnji menstruaciji, če imaš menstruacije. Vse pred tem je predmenopavza (takrat tudi vsi znaki možni in traja do 10 let), vse po tem je pomenopavza. In ja pri 45ih si skoraj zagotovo v predmenopavzi.

Ne rabiš biti tako pikolovska.

Ampak ok, če si tudi ti že v klimakteriju in si zato tečna:

A sem v predmenopavzi :)? A bom tečna kot si ti? Je to naslednji znak klimakterija?

Odgovor na objavo uporabnika
45let, 24.04.2025 ob 10:15

Ne rabiš biti tako pikolovska.

Ampak ok, če si tudi ti že v klimakteriju in si zato tečna:

A sem v predmenopavzi :)? A bom tečna kot si ti? Je to naslednji znak klimakterija?

DA 😀

včasih je bila zadnja menstruacija pač zadnja menstruacija, ko je eno leto nisi imel si bil uradno v meni. sedaj pa je mena postala en dan, pojavila se je perimenopavza, ki je obdobje skoraj od rojstva dalje, menopavza pa je sedaj menda obdobje, ko jajčniki ne delajo več. v glavnem vedno si v nekem sumljivem obdobju, ki ga spremlja nešteto znakov in za vse obstaja pet uradnih zdravil ter 36346 pripravkov, ki lajšajo izbrane tegobe.

Koliko ste bile pa kaj ostale stare, ko ste opazile prve znake in koliko let je trajalo?

Sicer je moja M že od nekdaj katastrofa, predolga, premočna. AMpak tele spremembe so pa zadnjih par mesecev in očitno je to začetek.

Naslednja faza pa bo? Tečnoba kot precej monkelj ? 🙂

Bi bilo dobro iti do ginek. Prej izostanek menze kot 2x na mesec pri meni.

Tukaj trilijon postov na to temo. A lahko tam preberes? Zdaj mi je jasno zakaj moski bentite zaradi tega. Ze meni greste na zivce. Ne, da ti ne znas vprasati mame, ginekologa ali poguglati, ni znak da smo me tecne. Sploh ne bi rekla, da imas 45 let. Prej 13.

Sem podobne starosti in imam prav tako pogoste m. (tudi 2x na mesec, ne pa vedno). Moja ginek. pravi, da zaradi 2 cist na jajčniku- ciste pa so menda lahko normalen pojav v tem obdobju – torej vzrok “eno z drugim”.

Zdaj pa iti h ginekologu ali ne…

Ja je lahko. Pri meni je najbolj očiten znak zadnje mesece vročinsko oblivanje, ampak imam v seboj Borotalco in rešim. Menstruacija je zelo kratka in neredna. Sem pa 49 let stara. Drugih težav nimam

Uf, ene pa so res hudo tečne.

Ja, policistične jajčnike imam pa že od nekdaj pa polipe sem imela pa kaj vem kaj še vse. Tako, da nekaj normalnega itak ni bilo nikoli.

Hja, ginekologi ja. Leta in leta sem hodila h eni. Njej je bilo normalno, da imam menstruacijo 16 dni, da lije iz mene kot iz škafa. Niti UZ ni hotela narediti. Sem menajal ginekologa, so mi naredili dve operaciji. Eno spet zaradi napake ginekologa. V resnici bi bila ena dovolj, ampak ja, tudi ta drug ginekolog ni bilo ok. Torej dve operaciij. Da se je skrajašala na 10-12 dni in da ne lije več iz mene kot je prej. Ampak vmes sem morala ogromno stvari dati skozi. Tako, da ne zaupam ginekologom kaj preveč.

Odgovor na objavo uporabnika
45let, 24.04.2025 ob 09:55

Stara sem 45 in sumim, da se mi začenja mena. Kaj pravite?

Menstruacija je postala zelo pogosta. 2x na mesec. Kaj vem kakih 10 dni razmika med koncem ene in začetkom druge. Že par mesecev tako.

Verjetno je bolj pogosta menstruacija že znak mene?

Kaj ko bi ti poklicala svojega ginekologa in se naročila na pregled. Zdravnik ti bo lahko odgovoril na tvoja vprašanja.

New Report

Close