Je tu kakšen diamantni maturant?
Jaz pa priznam, da sem 20 let nazaj delala maturo in jo opravila s polovičnim številom točk (od vseh možnih). Sem šla danes, ker imam preveč časa gledat, če bi še prišla na faks, kjer sem diplomirala in sem z grozo ugotovila, da verjetno ne bi. Potem sem malo pregledala ostale fakse (res preveč časa) koliko točk je bilo lani potrebnih za vpis in moram povedati, da se mi naši otroci smilijo. Povsod se zahteva res veliko število točk.
Večina mojih sošolcev iz gimnazije je diplomirala in imajo ok službe. Pa ne verjamem, da smo bili kaj bolj delavni. Samo dobili smo priložnost. Kako bo z našimi?
Super, vprašanje je le kaj dejnsko zna in kaka uporabnost tega je in sploh kdaj bo od tega. :-)))
Super, vprašanje je le kaj dejnsko zna in kaka uporabnost tega je in sploh kdaj bo od tega. :-)))[/quote]
A si fouš al kaj, pa je treba takoj človeka po glavi usekat? Punca je verjetno in pridna in sposobna, se bo že znašla, nič bat. Imamo podobno doma, bila je sicer “samo” zlati maturant z 32 točkami, že v zadnjem letniku enovitega magistrskega študija je lahko izbirala med službami. Dobrimi službami.
Ne sodi vseh po sebii. Če tebi ne uspeva, ne pomeni, da tudi drugim ne bo.
Super, vprašanje je le kaj dejnsko zna in kaka uporabnost tega je in sploh kdaj bo od tega. :-)))[/quote]
A si fouš al kaj, pa je treba takoj človeka po glavi usekat? Punca je verjetno in pridna in sposobna, se bo že znašla, nič bat. Imamo podobno doma, bila je sicer “samo” zlati maturant z 32 točkami, že v zadnjem letniku enovitega magistrskega študija je lahko izbirala med službami. Dobrimi službami.
Ne sodi vseh po sebii. Če tebi ne uspeva, ne pomeni, da tudi drugim ne bo.[/quote]
Presenečena sem, koliko popolnih monovk, moncev, in njih naraščaja se zbira tukaj.
Pa saj ne moreš verjet, ampak raje verjemi, ker je čista resnica:
– monklje vse s popolno postavo, športajo tventiforseven
– njih možje angeli, niti pogledajo ne za drugo žensko, kaj šele, da bi jo ogovorili
– njih otroci zlati, briljantni šolarji, cela šola se jim divi
– materialno? popolnoma preskrbljeni, pazi: nikako ne od dedovanja ali tiščanja v rit že od rojstva, ne! Vse so sami ustvarili, prigarali! Naredili!
Jaz vas lahko samo občudujem!
Ne sodi vseh po sebii. Če tebi ne uspeva, ne pomeni, da tudi drugim ne bo.[/quote]
Presenečena sem, koliko popolnih monovk, moncev, in njih naraščaja se zbira tukaj.
Pa saj ne moreš verjet, ampak raje verjemi, ker je čista resnica:
– monklje vse s popolno postavo, športajo tventiforseven
– njih možje angeli, niti pogledajo ne za drugo žensko, kaj šele, da bi jo ogovorili
– njih otroci zlati, briljantni šolarji, cela šola se jim divi
– materialno? popolnoma preskrbljeni, pazi: nikako ne od dedovanja ali tiščanja v rit že od rojstva, ne! Vse so sami ustvarili, prigarali! Naredili!
Jaz vas lahko samo občudujem![/quote]
No, ni čisto tako, če tole leti name. V zakonu se mi ni izšlo, materialno sem tudi bolj tako tako, si ne morem lih vsega privoščit. Službo imam, lahko bi bila boljša, ne delam v svojem poklicu.
In prav zato sem toliko bolj vesela zaradi hčere. Je pa res, da se je odločila za študij deficitarnega poklica, naravoslovje. Ni edina, ki ji je bila služba ponujena že pred koncem študija.
kar je začela hoditi v srednjo šolo, ves čas tudi dela zraven. Vse si sama zasluži, ima nekaj privarčevanega, čez lansko poletje je dela kot prostovoljec na Portugalskem …. ima izpit za reševalca iz vode, in tako naprej
kar je začela hoditi v srednjo šolo, ves čas tudi dela zraven. Vse si sama zasluži, ima nekaj privarčevanega, čez lansko poletje je dela kot prostovoljec na Portugalskem …. ima izpit za reševalca iz vode, in tako naprej[/quote]
evo, zdaj sem šla gledat kaj sploh je pod nazivom diamantni, pa je očitno bla moja tudi, ker je imela vse + 3 dodatne točke in bila na sprejemu pri predsedniku vlade……samo takrat so vsem rekli zlati maturanti…..evo, sem šla malo posnetek gledat…http://www2.gov.si/up-rs/2007-2012/turk-slo-arhiv.nsf/dokumentiweb/781329EABBE42D81C12579180031271B?OpenDocument
Haha, samo je res smešno. V povprečju je vsako leto okrog 7000 maturantov, zlatih kakšnih 4-5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, diamantnih 0,2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
In glej ga zlomka ravno mame teh 0,2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odstotka maturantov so vse po vrsti na Monu!
To je pa že sumljivo. A ste to ve kakšna vprašanja pod mizo svojim sončkom zrihtale ali ste šle kar ve namesto njih pisat maturo? Berem, da ste zelo sposobne in pametne, pa otrokom tudi naloge in seminarske pišete. Ko seveda ne visite za štedilnikom kot odlične kuharice ali seksate kot odlične jubimke ali pa švicate v teleovadnici in v naravi in odpravljate svoj celulit, da ne govorimo o tem, kako visokaje šele vaša storilnost v službah!
To, da s evedno več pričakuje od naših otrok je posledica sistema, ki zahteva, da so vsepovsod samo 5ke ali pa tu pa tam kakšna 4ka. Saj za zoisove štipendije je tudi tak boj, da te glava boli. In pol razloži ti otroku, da ni panike, če ne dobi vsega. In da ni konec sveta, če ni zlati maturant. itd.
Poleg tega, če bi v šolah malo več nagrajevali delavnost in praktičnost znanja. Tudi kdaj pa kdaj kreativnost, ne pa samo piflanje ene učne snovi, bi bilo več zadovoljnih šolarjev in manj stresa in depresije med otroci.
Jaz pa nisem naredila mature (2 x sem jo ponavljala, v ,3-je je komaj ratalo), komaj sem lezla čez gimnazijo.Vseeno sem potem spacala fax skupaj (ekonomija). Delala sem 20 let v več podjetjih, dokler nisem imela vsega zadosti, odprla sem svoje podjetje, v katerem sem se zelo našla. Včasih bolj zguba, danes uspešna poslovna ženska, z občutkom za posel.
Kar hočem reči, je to, da se nekateri ne najdejo v šoli in kasneje uspejo, ali obratno. Veliko mojih zelo pametnih uspešnih sošolcev, danes dela v neki službo, bolj vegetira in ne delujejo mi ravno neke zgodbe o uspehu. Pa ne da se tolažim, ampak strast in ambicija je tista ki zagotavlja uspeh.