JE TU KDO VOJNI VETERAN/ka??
Hej, končnoooo ena dobra novica za nas!!
S 1. 1. 2016 nam ne bo več treba plačevat dodatnega zdr. zavarovanja!
MORAMO pa na pristojno EU vložit ponovni zahtevek! To moramo naredit še letos, če želimo, da ne bo treba plačat še januarja 2016. Če boste zahtevek vložili po Novem letu, se vam bo ugodnost štela šele s februarjem.
Več si preberite na spletu Združenje SEVER!
(Samo nekaj ne razumem – nam mislijo vrnit tudi denar, ki smo ga vplačali do zdaj? To bi bilo že preveč, kaj :-))
Obvestilo je namenjeno izključno vojnim veteranom/kam!
Ne se veselit ker iz tegane bo nič razem če ste invalidi in že napol mrtvi ali pa stari in brezposelni! Ti Janševo teslo ki praviš, da smo vsi pili in jedli naj ti bo jasno, da je to delal le tvoj pastir dobro zastražen s strani specialcem, ki so takrat imeli veliko bolj pametnsgadela! Danes pa se ti domobranski luftarji igrajo neke veterane in heroje!
Saj je mene tudi sram. Naj nam bo v opravičilo, da takrat, leta 1991 nihče od nas ni vedel, kaj bo nastalo iz SLO.
Jaz si bom uredil to, ker……………………………………… ker bi sicer ta denar ukradel nekdo pri koritu!
Meni se bo pa poznalo: čez 300 € na leto, ene toplice – zasluženo![/quote]
No, jaz pa bom vložil zahtevo za izbris tega statusa, kakor tudi ostalih.
Jaz bi vas takoj upokojil in ne bi vam bilo potrebno delati.
Zakaj bi delali, ko ste nam priborili svobodo.Mi moramo za vas. Ni vam bilo lahko nastavljeni glave in zaležavati v tsti nesnosni vročini.
Še enkrat. Hvala vam, da imamo danes to svobodo in demokracijo. Kljub vsemu ste s pošteno borbo uničili ta problemski Titov komunizem.
Spoštovanje vam in ne ozirajte se na to peščico vaših zagriženih Titoističnih nasprotnikov.
Ja res, hvala VAM. Poznam jih kar nekaj, generacija 65-70, ki. so bili na južni meji.
Zaslužite si veliko več kot to, država pa mačeha :([/quote]
Strinjam se, da sem glavo prodajal v dober namen, vsaj takrat sem tako mislil. Življenje pa mi je dokazalo, da je med dobroto in bedaštvom zelo tenka meja. Meni nobena zahvala, nikakršen denar in vabila na proslave ne pomenijo nič, dokler večina uživačev svobodne države z njo ne boste ravnali odgovorno.
Da pa temu ni tako, meni dokazuje tudi gornje razmišljanje, zaenkrat še stanovskega kolega. Prav razmišljanje po takem principu je rak rana našega naroda, ki samo podaljšuje agonijo umiranja na obroke. Jaz pa za kaj takega nisem glave naprodaj nosil, temveč sem jo zato, da se pri koritu sploh kradlo ne bo.
No pametnjakovič ko vse veš ti še jaz povem, Tri dni pred vdorom jogoarmade so sredi noči vpoklicali mojega moža, jaz sem ostala doma z dvema malima otrokoma. Prvič sem o njem slišala čez 5 dni od svoje tašče, ker so se premaknili v kraj kjer ona živi in mu je nekako uspelo da se je oglasil doma. Naslednjič sem ga videla 9 dan vojne, ko so jih spustili domov da so se okopali in preoblekli, prišel je v polni vojni opremi z orožjem za 3 ure in odšel. Ni vedel ne kam ne za koliko časa. v zahvalo naj bi od države dobil neko medaljo, ker pa je zaradi bolezni ni uspel dvigniti na prireditvi določenega dne je še do danes nima. Tako da ne mi govorit kaj je bilo in kako so se skrivali, moj moć ima še vedno travme ko se spomni kako so z naperjenim orožjem čakali