je v katerih termah čez zimo toplo?
Tisti, ki imate izkušnje s termami čez zimo, je kje res prijetno toplo, ko prideš ven iz bazena?
Sem bila 1x pozimi v Rimskih termah, ko sem prišla ven iz bazena, sem se tresla, tako me je zeblo. Vsi ostali so bili oblečeni v kopalne plašče, jaz ga nisem imela, sem šla samo čez dan. Pokrivala sem se z brisačami.
Je tudi drugod tako ali je kje res toplo?
Terme Lendava. Zelo topla voda, v enem bazenu celo prevroča, naravni vrelec, tam priporočajo do 20 minut kopanja. Meni gre najbolj na živce prehladna voda, ker to ni rekreativno plavanje in te podhladi. Terme ki morajo dogrevati vodo, vsi po malo sparajo. V Lendavi sem se pa tako nagrela, da sem celo noč spala odkrita. Meni je bilo top
Niso vse terme tople. Tiste ki dogrevajo, fejst sparajo. Mene je zeblo v Čateških, Terme Olimia, Terme Krka, terme 3000. Ko si par ur notri, te začne hladiti. Najbolj me je pa že po v Eko park Hotel Bohinj, no to niso terme, ampak notranjo bazeni, tam je pa voda prav noro mrzla, obupno nas je zeblo. Nikoli več tja
Terme 3000 v Moravcih redno obiskujem že več let, ponavadi vsaj 2x letno in voda v bazenih je res topla. V samem parku Term 3000 je več bazenov in je čisto možno, da temperatura po bazenih variira. Ampak v hotelskih bazenih je voda topla, bazeni imajo od 32 do 35 stopinj, nekateri do 38. Če koga v taki vodi zebe, je res zmrzljivec / zmrzljivka. Še vsi hoteli so tako topli in pregreti, da ogromno ljudi hodi v restavracijo na zajtrk ali večerjo v kratkih rokavih. Sobe so tople, tako da tisti, ki smo bolj “vročekrvni”, tudi pozimi spimo ob odprtem oknu, ne sicer na stežaj, ampak “na kip”.
Če bi kdo rad videl, kaj so mrzle toplice oz. terme, naj gre na Madžarsko, tam je pa temperatura vode v termah kot v olimpijskem bazenu! Ne vem, kako Madžari temu lahko sploh rečejo “terme”,
Para Bellum, 27.02.2024 ob 19:45
Terme 3000 v Moravcih redno obiskujem že več let, ponavadi vsaj 2x letno in voda v bazenih je res topla. V samem parku Term 3000 je več bazenov in je čisto možno, da temperatura po bazenih variira. Ampak v hotelskih bazenih je voda topla, bazeni imajo od 32 do 35 stopinj, nekateri do 38. Če koga v taki vodi zebe, je res zmrzljivec / zmrzljivka. Še vsi hoteli so tako topli in pregreti, da ogromno ljudi hodi v restavracijo na zajtrk ali večerjo v kratkih rokavih. Sobe so tople, tako da tisti, ki smo bolj “vročekrvni”, tudi pozimi spimo ob odprtem oknu, ne sicer na stežaj, ampak “na kip”.
Če bi kdo rad videl, kaj so mrzle toplice oz. terme, naj gre na Madžarsko, tam je pa temperatura vode v termah kot v olimpijskem bazenu! Ne vem, kako Madžari temu lahko sploh rečejo “terme”,
Na Madžarskem sem pa doživela najbolj topel zrak in najbolj tople terme ever! Da ne pozabim, tudi najbolj umazane, kar sem kdaj videla. Po tleh je gomazelo las, dlak, pikic, peska in ostale nesnage. Ko si pogledal po gladini vode, je bilo svinjarije v izobilju. Bilo je celo bolj usrano kot pa v Čateških, kjer je po tleh polno drobtin hrane in politi sokci, bolj usrano kot garderobe v Topolšici, kjer ti glivice ne uidejo. Ampak sem uživala, ker so to bile edine terme v življenju, kjer me ni zeblo!
V Sloveniji sem približno podobno izkušnjo doživela v termah Paradiso, tam je tudi topel zrak. Najbolj higienično pa se mi je zdelo v Dobrni. Brezhibno čisto.
Enako je tudi v hotelih na Obali. Poleg hladne vode tudi higiena močno pada. Skoraj vsi hoteli tu imajo precenjene zvezdice. Jeseni smo bili v Metropolu, ki ima 5 zvezdic. Hrana za 2 do 3, velikokrat zmanjkalo, kopat smo se hodili v Terme Portorož. Bazen zastarel, voda mrzla, jacuzziji nedelujoči, vidna umazanija, kopalcev praktično ni bilo. Še večja katastrofa pa je bil nekdaj izredno prijeten hotel Lucija. Zmeda in vrste že na recepciji, pa niso krivi neizkušeni receptorji, ampak vodstvo. Odkar so prodali večino hotelov, bi vsi samo vlekli, vlagal ne bi nihče.
Ravno nazaj iz Term 3000 v Moravcih. Voda topla, po hodnikih hotela pa savna, tako da je bila pametna odločitev vzeti s sabo samo kratke rokave. In jopico za vsak slučaj, ki pa niti en dan ni prišla prav. V sobah izredno toplo (hotel Livada). V jedilnici prevroče že za zajtrk, za večerjo tudi. Prostori, kjer so bazeni in ležalniki čisto preveč topli. Si človek kar zaželi, da bi malo šparali z ogrevanjem…
otillia, 27.02.2024 ob 17:04
Tisti, ki imate izkušnje s termami čez zimo, je kje res prijetno toplo, ko prideš ven iz bazena?
Sem bila 1x pozimi v Rimskih termah, ko sem prišla ven iz bazena, sem se tresla, tako me je zeblo. Vsi ostali so bili oblečeni v kopalne plašče, jaz ga nisem imela, sem šla samo čez dan. Pokrivala sem se z brisačami.
Je tudi drugod tako ali je kje res toplo?
Prejšnji mesec sem bil v Laškem, hotel Park. toplo od sobe v bazen in nazaj, nobenih stresov mraza. Kopalni plašč in kopalno brisačo imaš hotelsko. Še kopalke sem ožel in vtaknil v žep pred vračilom v sobo, le fitnesa nisem mogel najti.