Je za vas to varanje ali ne?
Je za vas to varanje, da poročen moški v javnosti drugo žensko drži za rok (močno), se gledata v oči in si govorita, da se imata rada? Sicer ji ni rekel, da jo ljubi, ji je pa tako bolj potiho in intimno rekel rad te imam. In potem ji je govoril, kako bi užival, ko bi en dan lahko preživel z njo v enem drugem mestu (ne tem kjer živi ona ali on), ter ji povedal, da letos njen rojstni dan pade na četrtek. Ga je vprašala kako ve in je rekel, da je počekiral, da jo bo kam peljal. Potem je šla preveriti in je res četrtek? Za vas je to že varanje njegove žene, ali samo nedolžno spogledovanje? Dotična nista imela še ničesar, niti poljubila se nista.
napišite svoje mnenje, 09.01.2023 ob 22:16
Je za vas to varanje, da poročen moški v javnosti drugo žensko drži za rok (močno), se gledata v oči in si govorita, da se imata rada? Sicer ji ni rekel, da jo ljubi, ji je pa tako bolj potiho in intimno rekel rad te imam. In potem ji je govoril, kako bi užival, ko bi en dan lahko preživel z njo v enem drugem mestu (ne tem kjer živi ona ali on), ter ji povedal, da letos njen rojstni dan pade na četrtek. Ga je vprašala kako ve in je rekel, da je počekiral, da jo bo kam peljal. Potem je šla preveriti in je res četrtek? Za vas je to že varanje njegove žene, ali samo nedolžno spogledovanje? Dotična nista imela še ničesar, niti poljubila se nista.
A ce seksas pa ne uzivas je to varanje?
A ce seksas ponoci pa ne vidis s kom kaj pa to?
A ce sekaas pa ti ne pride a je to sploh sex?
Kaj pa online v zivo virtualen sex brez dotika a je to pol?
A sms dopisovanje pa pravljice kaj bo je varanje?
Ja je posredno varanje. Do neposrednega bo pa kmalu prišlo. ☺ Po novem gre pri pročeni osebi, ki se močno za roke drži, globoko gleda v oči in govori, da ima osebo rad, zgolj samo za prijateljstvo. Za katero žena ne ve. In ji mora mož samo še sporočiti, kdaj naj skuha kosilo in pristavi kofe, da spozna novo prijateljico. ☺☺☺
Veš, z leti ugotoviš, da bolj močno kot tiščiš mivko v pesti, bolj ti spolzi mimo prstov in ko razpreš dlan, jo je ostalo zelo malo.
Vse je varanje, če realno pogledaš. Že to, da nekdo pogleda za nekom drugim, je varanje. Zakaj. Ker če imaš ob sebi nekoga, ki ga iskreno ljubiš, ne iščeš več okoli in se ne oziraš za drugimi, ker zakaj bi se? Ozirajo se le tisti, ki še niso našli to, kar išče njihova duša. Vse take stvari bolijo in če ti je mar za partnerja/ico, ti ne bo padlo na pamet sploh karkoli v tej smeri početi. Ne gledati, ne ogovarjati, ne osvajati, temveč si boš sam nadel konjske zaslonke in buljil v tla in v svojo drago/dragega. V prenesenem pomenu seveda. To pride spontano in iz srca. Narediš se nedostopnega za nasprotni spol in ne moliraš. Ne zato, ker se spodobi, ampak ker ti zares tako čutiš v srcu. To globoko spoštovanje.
Seveda mora biti zadeva obojestranska. Se zgodi tudi tako, da eden tako ravna, drugi pa ob njem dela vse narobe, od varanja, do laži, do prevare čustvene, fizične, psihične, ni da ni. Takrat ugotovi človek, da je bil zaveden in da zadeva preprosto nikoli ni bila obojestranska in od tam dalje ne čuti več te zvestobe, pripadnosti. Potem se zunanji opazovalci čudimo zakaj in kako. Ne vemo pa cele zgodbe.
Dva, ki se resnično imata rada in ljubita z vsem srcem, ničesar od tega ne bosta počela. Ljudje pa velikokrat niso skupaj iz ljubezni, zato pa lahko vidimo marsikaj in se čudimo.
Anonimno489, 10.01.2023 ob 04:37
To je hujše varanje, kot seks s prostitutko.
Ma lepo te prosim. Seks s prostitutko je pa najhujše kar človek lahko naredi. To je isto kot da rečeš, raje vidim, da mojo žensko 1000 ljudi pojaha v vrsti, kot da se z enim spogleduje. A sploh razmišljaš, preden to napišeš, kaj to pomeni? Prostitutke so kot javni wc. Pa, a ga ližeš? Ne bi niti mrtev ne? No, isto je z njimi. Ne bi jih s palico taknil, da ne stakneš vsega umazanega na njej, kaj šele da si z njo intimen. Isto velja za lahke ženske, ki so jih imele ohoho. Pametni moški in ženske še kako dobro gledajo koliko in s kom je bil kdo intimen in se na podlagi tega odločijo. Ma da mi je ne vem kako všeč, popoln in sem zaljubljena celo življenje do neba vanj, ne bi bila s takim, niti mrtva. Ne gre za ego, princip, ampak gnjus, ki ga čutim ob sami misli s kom vse je ta občeval. Fuj. Takoj me mine apetit.
Malena501, 10.01.2023 ob 07:07
Veš, z leti ugotoviš, da bolj močno kot tiščiš mivko v pesti, bolj ti spolzi mimo prstov in ko razpreš dlan, jo je ostalo zelo malo.
Vse je varanje, če realno pogledaš. Že to, da nekdo pogleda za nekom drugim, je varanje. Zakaj. Ker če imaš ob sebi nekoga, ki ga iskreno ljubiš, ne iščeš več okoli in se ne oziraš za drugimi, ker zakaj bi se? Ozirajo se le tisti, ki še niso našli to, kar išče njihova duša. Vse take stvari bolijo in če ti je mar za partnerja/ico, ti ne bo padlo na pamet sploh karkoli v tej smeri početi. Ne gledati, ne ogovarjati, ne osvajati, temveč si boš sam nadel konjske zaslonke in buljil v tla in v svojo drago/dragega. V prenesenem pomenu seveda. To pride spontano in iz srca. Narediš se nedostopnega za nasprotni spol in ne moliraš. Ne zato, ker se spodobi, ampak ker ti zares tako čutiš v srcu. To globoko spoštovanje.
Seveda mora biti zadeva obojestranska. Se zgodi tudi tako, da eden tako ravna, drugi pa ob njem dela vse narobe, od varanja, do laži, do prevare čustvene, fizične, psihične, ni da ni. Takrat ugotovi človek, da je bil zaveden in da zadeva preprosto nikoli ni bila obojestranska in od tam dalje ne čuti več te zvestobe, pripadnosti. Potem se zunanji opazovalci čudimo zakaj in kako. Ne vemo pa cele zgodbe.
Dva, ki se resnično imata rada in ljubita z vsem srcem, ničesar od tega ne bosta počela. Ljudje pa velikokrat niso skupaj iz ljubezni, zato pa lahko vidimo marsikaj in se čudimo.
Tole je pa en izmed najbolj škodljivih zapisov, kar sem jih prebral v zadnjem času. Človeška vrsta preprosto ni narejena za to, da ne bi opazila pripadnikov nasprotnega spola, tudi kadar smo v vezi.
Od tukaj naprej pa čudeže dela pogovor. Point veze je dogovarjanje, kaj je OBEMA sprejemljivo. Kar je za en par, ne bo nujno za drugega, sploh pa ne za tretjega in tako naprej. Posploševanje na nivo mnenja družbe, še slabše pa izgovarjanje na to, kaj so nas naučili starši ali celo vera, pa vodi naravnost v prepad.
Resnično hudo mi je vsakič ko vidim ljubosumni izpad nekoga, ko partner/ka pogleda za pripadnikom nasprotnega spola. Seveda dokler ne naredi nečesa, kar krši medsebojni dogovor.
Xzav, 10.01.2023 ob 08:05
Tole je pa en izmed najbolj škodljivih zapisov, kar sem jih prebral v zadnjem času. Človeška vrsta preprosto ni narejena za to, da ne bi opazila pripadnikov nasprotnega spola, tudi kadar smo v vezi.
Od tukaj naprej pa čudeže dela pogovor. Point veze je dogovarjanje, kaj je OBEMA sprejemljivo. Kar je za en par, ne bo nujno za drugega, sploh pa ne za tretjega in tako naprej. Posploševanje na nivo mnenja družbe, še slabše pa izgovarjanje na to, kaj so nas naučili starši ali celo vera, pa vodi naravnost v prepad.
Resnično hudo mi je vsakič ko vidim ljubosumni izpad nekoga, ko partner/ka pogleda za pripadnikom nasprotnega spola. Seveda dokler ne naredi nečesa, kar krši medsebojni dogovor.
Ni to le moje mnenje, mnogi psihologi trdijo popolnoma enako in celo bolje argumentirajo trditev, jaz sem po svojem znanju in razumevanju in tako tudi mislim že celo življenje. Da se nekdo ozira za nekom drugim, pomeni le, da s tem ob sebi ni zadovoljen, čemu bi se sicer oziral? Kaj iščeš tam pri drugi osebi? Da pogledaš človeka, ki ti pride nasproti je seveda normalno, tako kot starejšega, otroka, psa, avtomobil. Da se pa oziraš za nekom in ga čekiraš je popolnoma druga zgodba. In tu je razlika. Eno je pogledati, eno je POGLEDATI. Ne gre za ljubosumje niti teritorjalnost. Gre za notranji vzgib, ki ga bodisi kontroliraš ali ne. Kdor ima pri sebi zadeve jasno opredeljene, nima potrebe po iskanju pozornosti pri drugih ljudeh, sploh nasprotnem spolu, sploh takemu, ki ti je všeč. Če ljubiš in spoštuješ in veš, da je tvoj partner/ica tisti eden in edini, sploh ne gledaš okoli na tak način. To počnejo le tisti, ki bodisi vase niso prepričani ali v svojo odločitev. Nam privlačnih ljudi je zagotovo ogromno na svetu, pa vendar spoštovanje partnerja/ice se kaže ravno na ta način. Koliko in kako to spoštovanje pokažeš. Nekdo, ki skriva zvezo ne more biti iskren. Nekdo, ki ga je sram držati žensko za roko, ni iskren, nekdo ki se ves čas ozira okoli in vse ženske čekira, zbira prijateljice kot kinder figurice, ne more biti zadovoljen s tem kar ima. Popravi me, če se motim.
Škodljivo je to, da se podpira varanje, da se podpira nespoštovanje partnerja v vseh oblikah. Marsikaj kar se partnerja dogovorita ni plod želje obeh, ampak za to, da se zveza obdrži, eden pač popusti. Ponavadi je to ženska, ki spregleda marsikaj, da bi le ostala z njim. Od pogledov, do flirtanja in skoka čez plot je pa le napačna sekunda in dobra priložnost. Tako da, razmislite pri sebi in v vaših zvezah, ali je res iskreno prav obema, da gledate in iščete okoli, četudi trdite, da je to tako nedolžno početje? Ali pa tudi vam ne bi bilo prav na določeni točki, pa le niste imeli priložnosti doživeti? Ali vam je res mar za partnerja/ico ali vam je pa samo udobno z njim/njo? Kdor ljubi, ne deli partnerja/ice z drugimi. To kar skušate prodati pod ljubezen je pa druga zgodba.
Ne podpiram ljubosumja, to mora vsak pri sebi vedeti kje je meja in je ne prekoračiti iz spoštovanja do partnerja/ice. Ne pa da mu mora ta povedati, da je prestopil mejo.
čekdisout, 10.01.2023 ob 08:23
tip ti piha na dušo, kako te ima rad, kaj vse bi naredil za tebe (kao, dokler te ne položi), ti pa misliš, da to ne paše pod varanje?
nedolžno spogledovanje? ja seveeeeeda.
eh, si naivna. seksal bo s tabo, pol pa bo po vsej verjetnosti zginil. pozabi, da te bi kam peljal za rojstni dan….
to se ne dogaja meni, to je življenje moje mlajše sestrice. Ne vem kaj si misliti, tudi jaz sem ji na začetku govorila enako kot ti, potem pa se mi je zazdelo, da jo ima človek res rad, da jo ščiti. Ko jo kdo omeni, mu postane kar nerodno kot najstniku.
napišite svoje mnenje, 10.01.2023 ob 08:41
to se ne dogaja meni, to je življenje moje mlajše sestrice. Ne vem kaj si misliti, tudi jaz sem ji na začetku govorila enako kot ti, potem pa se mi je zazdelo, da jo ima človek res rad, da jo ščiti. Ko jo kdo omeni, mu postane kar nerodno kot najstniku.
Če bi jo res imel toliko rad, bi nemudoma pustil ženo in si ustvaril na novo življenje z njo. Vse ostalo je bullsh..
To je zame absolutno varanje. Moške misli, na drugih, pogovor o sexu, imam te rad, ali samo hvalisanje, srce drugje, ekonomske vezi, to je zame varanje in slej ko prej vodi v propad obstoječe vezi.
Ne mečem pa voščila ob praznikih, rojstnih dnevih, se mi zdi to čist humana človeška gesta, spoštovanje do nekoga s katerim imaš zgodovino.
Malena501, 10.01.2023 ob 08:48
Če bi jo res imel toliko rad, bi nemudoma pustil ženo in si ustvaril na novo življenje z njo. Vse ostalo je bullsh..
Ne drži, vedno obstajajo OVIRE-prepreke, zaradi katerih ne skočimo takoj v drugi jarem. Rane se morajo najprej zaceliti.
Primer: krediti otroci, iskanje eksistence, drame, vse to je najprej potrebno nekje zaključit, se osvoboditi okovja, verig, šele po tem greš naprej. Kolega je planiral odhod 8 mesecev, druga, ki jo ima res rad ga je počakala. Bilo je vredno. Otroka sta bila tista, ki sta zahtevala 8 mesecev organizacij in prilagoditev. Ne gre iz danes na jutri.
….če bi nekoga imel res rad bi že bil tam, ob njej…, ne drži.
Včasih je srce drugje, ker pa primer še ni ohlajen je bolje, da zadeva teče počasi. Počasi se daleč pride.
Pameten moški, vedno najprej zaključi eno zadevo, preden prične z drugo, čeprav je srce drugje.
Malena501, 10.01.2023 ob 07:11
Ma lepo te prosim. Seks s prostitutko je pa najhujše kar človek lahko naredi. To je isto kot da rečeš, raje vidim, da mojo žensko 1000 ljudi pojaha v vrsti, kot da se z enim spogleduje. A sploh razmišljaš, preden to napišeš, kaj to pomeni? Prostitutke so kot javni wc. Pa, a ga ližeš? Ne bi niti mrtev ne? No, isto je z njimi. Ne bi jih s palico taknil, da ne stakneš vsega umazanega na njej, kaj šele da si z njo intimen. Isto velja za lahke ženske, ki so jih imele ohoho. Pametni moški in ženske še kako dobro gledajo koliko in s kom je bil kdo intimen in se na podlagi tega odločijo. Ma da mi je ne vem kako všeč, popoln in sem zaljubljena celo življenje do neba vanj, ne bi bila s takim, niti mrtva. Ne gre za ego, princip, ampak gnjus, ki ga čutim ob sami misli s kom vse je ta občeval. Fuj. Takoj me mine apetit.
Tako nekako ja. Gnusno je že to, da morda veš, da te je varal, s kom, kako in kolikimi. Vse to kar opisuješ je gnusno. Pameten moški ne vzame za partnerko žensko, ki ima kilometrino, takšna ni za mamo njegovih otrok, ženo. Potem je boljša izbira, ženska, ki je bila v vezi 20 let, torej samo z enim. Vsekakor pa ne ženska, ki je pred menoj spala že s kakšnim bataljonom ali celo poznana pod različnimi jahalnimi vzdevki, dveh, treh itn. Takim se v vsakem primeru izognem, umazane so.
Relax123, 10.01.2023 ob 09:08
Ne drži, vedno obstajajo OVIRE-prepreke, zaradi katerih ne skočimo takoj v drugi jarem. Rane se morajo najprej zaceliti.
Primer: krediti otroci, iskanje eksistence, drame, vse to je najprej potrebno nekje zaključit, se osvoboditi okovja, verig, šele po tem greš naprej. Kolega je planiral odhod 8 mesecev, druga, ki jo ima res rad ga je počakala. Bilo je vredno. Otroka sta bila tista, ki sta zahtevala 8 mesecev organizacij in prilagoditev. Ne gre iz danes na jutri.
….če bi nekoga imel res rad bi že bil tam, ob njej…, ne drži.
Včasih je srce drugje, ker pa primer še ni ohlajen je bolje, da zadeva teče počasi. Počasi se daleč pride.
Pameten moški, vedno najprej zaključi eno zadevo, preden prične z drugo, čeprav je srce drugje.
“da poročen moški v javnosti drugo žensko drži za rok (močno), se gledata v oči in si govorita, da se imata rada? Sicer ji ni rekel, da jo ljubi, ji je pa tako bolj potiho in intimno rekel rad te imam. In potem ji je govoril, kako bi užival, ko bi en dan lahko preživel z njo v enem drugem mestu”
Preberi si še enkrat uvodni del in pomisli…ali ta moški dejansko zaključuje z ženo, ali le natika obe hkrati?
To, da ti je nekdo drug bolj pri srcu in da si želiš nekoč ustvariti skupno prihodnost s to osebo ni noben problem. Zgodi se. Smo vsi iz krvi in mesa. Imeti za budalo obe pa ni pošteno do nikogar. Še najmanj do sebe. Se pogovoriš, te počaka. A ne tako, da zmenkuješ, flirtaš, preživljaš čas z njo, medtem ko še vedno SPIŠ S SVOJO ŽENO. Tole je že trojček. In ljubezen igra je za dva… Ne tri. Štiri. Grem stavit, da pajca hkrati še vsaj dve v istem sosu, dokler ne preizkusi kako se obnesejo v vseh pozah, da vidi katero bi raje natepaval do smrti. Ali do naslednje boljše priložnosti.
Nekdo, ki ni sposoben ostati z eno osebo celo življenje, se bo težko ustalil ob drugi, tretji, deseti. Preprosto je tak tip in nič ne more proti sebi. Nekdo zna biti hvaležen za tisto eno in ji da vse kar ima v sebi, dušo, srce, lasersko fokusirano pozornost. Ne švrklja malo sem malo tam.
Ne vem. Kakor vam paše ženske. Meni taki niso pravi moški, ve pa kot želite in kot vam najbolj ustreza. Lahko je iz čistega zlata, če nima poštimano povezavo med srcem, dušo in pametjo, mu nič ne pomaga
Relax123, 10.01.2023 ob 09:17
Tako nekako ja. Gnusno je že to, da morda veš, da te je varal, s kom, kako in kolikimi. Vse to kar opisuješ je gnusno. Pameten moški ne vzame za partnerko žensko, ki ima kilometrino, takšna ni za mamo njegovih otrok, ženo. Potem je boljša izbira, ženska, ki je bila v vezi 20 let, torej samo z enim. Vsekakor pa ne ženska, ki je pred menoj spala že s kakšnim bataljonom ali celo poznana pod različnimi jahalnimi vzdevki, dveh, treh itn. Takim se v vsakem primeru izognem, umazane so.
Jaz kot moški, bi enako razmišljala. Ampak to je moj pogled na zadeve. Taki, ki imajo radi “izkušene” se ne bodo strinjali z nama. Vsak si pa izbira na podlagi svojih vrednot, tako da je super, da smo različni in vsak sebi najde primernega partnerja/ico.
To je res, če se zadovoljimo z vsakdanjo realnostjo. Nemogoče je, da bi nekdo, ki je v dolgoletni zvezi kdaj ne pogledal za kom drugim, ne pomislil na koga, da mu ne bi laskalo, če mu/ji kdo tretji kaže naklonjenost.
A dejstvo je, da v pravi ljubezni in zaljubljenosti, potreb po tem ni. Je pa vprašanje če in koliko časa takšna ljubezen v reali sploh obstaja. Žal življenje ni pravljica.