Je za vas to varanje ali ne?
Anonimno 5699, 10.01.2023 ob 09:32
Xzav, 10.01.2023 ob 08:05
Malena501, 10.01.2023 ob 07:07
Veš, z leti ugotoviš, da bolj močno kot tiščiš mivko v pesti, bolj ti spolzi mimo prstov in ko razpreš dlan, jo je ostalo zelo malo.
Vse je varanje, če realno pogledaš. Že to, da nekdo pogleda za nekom drugim, je varanje. Zakaj. Ker če imaš ob sebi nekoga, ki ga iskreno ljubiš, ne iščeš več okoli in se ne oziraš za drugimi, ker zakaj bi se? Ozirajo se le tisti, ki še niso našli to, kar išče njihova duša. Vse take stvari bolijo in če ti je mar za partnerja/ico, ti ne bo padlo na pamet sploh karkoli v tej smeri početi. Ne gledati, ne ogovarjati, ne osvajati, temveč si boš sam nadel konjske zaslonke in buljil v tla in v svojo drago/dragega. V prenesenem pomenu seveda. To pride spontano in iz srca. Narediš se nedostopnega za nasprotni spol in ne moliraš. Ne zato, ker se spodobi, ampak ker ti zares tako čutiš v srcu. To globoko spoštovanje.
Seveda mora biti zadeva obojestranska. Se zgodi tudi tako, da eden tako ravna, drugi pa ob njem dela vse narobe, od varanja, do laži, do prevare čustvene, fizične, psihične, ni da ni. Takrat ugotovi človek, da je bil zaveden in da zadeva preprosto nikoli ni bila obojestranska in od tam dalje ne čuti več te zvestobe, pripadnosti. Potem se zunanji opazovalci čudimo zakaj in kako. Ne vemo pa cele zgodbe.
Dva, ki se resnično imata rada in ljubita z vsem srcem, ničesar od tega ne bosta počela. Ljudje pa velikokrat niso skupaj iz ljubezni, zato pa lahko vidimo marsikaj in se čudimo.
Tole je pa en izmed najbolj škodljivih zapisov, kar sem jih prebral v zadnjem času. Človeška vrsta preprosto ni narejena za to, da ne bi opazila pripadnikov nasprotnega spola, tudi kadar smo v vezi.
Od tukaj naprej pa čudeže dela pogovor. Point veze je dogovarjanje, kaj je OBEMA sprejemljivo. Kar je za en par, ne bo nujno za drugega, sploh pa ne za tretjega in tako naprej. Posploševanje na nivo mnenja družbe, še slabše pa izgovarjanje na to, kaj so nas naučili starši ali celo vera, pa vodi naravnost v prepad.
Resnično hudo mi je vsakič ko vidim ljubosumni izpad nekoga, ko partner/ka pogleda za pripadnikom nasprotnega spola. Seveda dokler ne naredi nečesa, kar krši medsebojni dogovor.
To je res, če se zadovoljimo z vsakdanjo realnostjo. Nemogoče je, da bi nekdo, ki je v dolgoletni zvezi kdaj ne pogledal za kom drugim, ne pomislil na koga, da mu ne bi laskalo, če mu/ji kdo tretji kaže naklonjenost.
A dejstvo je, da v pravi ljubezni in zaljubljenosti, potreb po tem ni. Je pa vprašanje če in koliko časa takšna ljubezen v reali sploh obstaja. Žal življenje ni pravljica.
za Xzav
pa kako mislite, da poročeni moški sicer pridejo do zastonj seksa pri neporočenih ženskah? Da jim rečejo, da so srečno poročeni, bi pa še malo postrani kavsali? Strategija, ki jo je ubral ta pofukelj je odlična in ogromno žensk bo padlo na to. Od njega bi morali učiti užaljeni monovski inceli, od katerih vse ženske bežijo na netu in v reali. Če hočeš priti do zastonjskega seksa, moraš ženskam govoriti stvari, ki jih hočejo slišati.
Malena501, 10.01.2023 ob 09:22
Relax123, 10.01.2023 ob 09:08
Malena501, 10.01.2023 ob 08:48
napišite svoje mnenje, 10.01.2023 ob 08:41
čekdisout, 10.01.2023 ob 08:23
tip ti piha na dušo, kako te ima rad, kaj vse bi naredil za tebe (kao, dokler te ne položi), ti pa misliš, da to ne paše pod varanje?
nedolžno spogledovanje? ja seveeeeeda.
eh, si naivna. seksal bo s tabo, pol pa bo po vsej verjetnosti zginil. pozabi, da te bi kam peljal za rojstni dan….
to se ne dogaja meni, to je življenje moje mlajše sestrice. Ne vem kaj si misliti, tudi jaz sem ji na začetku govorila enako kot ti, potem pa se mi je zazdelo, da jo ima človek res rad, da jo ščiti. Ko jo kdo omeni, mu postane kar nerodno kot najstniku.
Če bi jo res imel toliko rad, bi nemudoma pustil ženo in si ustvaril na novo življenje z njo. Vse ostalo je bullsh..
Ne drži, vedno obstajajo OVIRE-prepreke, zaradi katerih ne skočimo takoj v drugi jarem. Rane se morajo najprej zaceliti.
Primer: krediti otroci, iskanje eksistence, drame, vse to je najprej potrebno nekje zaključit, se osvoboditi okovja, verig, šele po tem greš naprej. Kolega je planiral odhod 8 mesecev, druga, ki jo ima res rad ga je počakala. Bilo je vredno. Otroka sta bila tista, ki sta zahtevala 8 mesecev organizacij in prilagoditev. Ne gre iz danes na jutri.
….če bi nekoga imel res rad bi že bil tam, ob njej…, ne drži.
Včasih je srce drugje, ker pa primer še ni ohlajen je bolje, da zadeva teče počasi. Počasi se daleč pride.
Pameten moški, vedno najprej zaključi eno zadevo, preden prične z drugo, čeprav je srce drugje.
“da poročen moški v javnosti drugo žensko drži za rok (močno), se gledata v oči in si govorita, da se imata rada? Sicer ji ni rekel, da jo ljubi, ji je pa tako bolj potiho in intimno rekel rad te imam. In potem ji je govoril, kako bi užival, ko bi en dan lahko preživel z njo v enem drugem mestu”
Preberi si še enkrat uvodni del in pomisli…ali ta moški dejansko zaključuje z ženo, ali le natika obe hkrati?
To, da ti je nekdo drug bolj pri srcu in da si želiš nekoč ustvariti skupno prihodnost s to osebo ni noben problem. Zgodi se. Smo vsi iz krvi in mesa. Imeti za budalo obe pa ni pošteno do nikogar. Še najmanj do sebe. Se pogovoriš, te počaka. A ne tako, da zmenkuješ, flirtaš, preživljaš čas z njo, medtem ko še vedno SPIŠ S SVOJO ŽENO. Tole je že trojček. In ljubezen igra je za dva… Ne tri. Štiri. Grem stavit, da pajca hkrati še vsaj dve v istem sosu, dokler ne preizkusi kako se obnesejo v vseh pozah, da vidi katero bi raje natepaval do smrti. Ali do naslednje boljše priložnosti.
Nekdo, ki ni sposoben ostati z eno osebo celo življenje, se bo težko ustalil ob drugi, tretji, deseti. Preprosto je tak tip in nič ne more proti sebi. Nekdo zna biti hvaležen za tisto eno in ji da vse kar ima v sebi, dušo, srce, lasersko fokusirano pozornost. Ne švrklja malo sem malo tam.
Ne vem. Kakor vam paše ženske. Meni taki niso pravi moški, ve pa kot želite in kot vam najbolj ustreza. Lahko je iz čistega zlata, če nima poštimano povezavo med srcem, dušo in pametjo, mu nič ne pomaga
Punca, to kar si ti opisala je varanje, suho varanje. Poročen moški ne drži nikogar v javnosti za roko, še manj tiste, ki jih plača za sex.
Po tvojem opisu sodeč je to huje, vara že dolgo. Vse drugo je pa gnusno. Seveda je zopet tole odvisno od posameznika, eni lahko gredo preko tega, drugi ne. Če se zlijem v vlogo tega moškega kot njegova žena, mu ne oprostim, si naredim plan brez njega. Večina moških bi tole komentiralo, saj pa je samo hec. Tole ne more bit hec poročenega moškega, kvečjemu nekoga, ki dve natika pa z nobeno ni v vezi.
Imata partnerje? Se tako obnašata tudi ko sta partnerja zraven? Ali je to na skrivaj pred partnerji? Če je to na skrivaj pred partnerji potem tudi sama smatrata to za varanje
Ne vem moj primer: partner je imel zalo dobro prijatelico, vsaj tako jo je on poimenoval. Baje fizično nista imela nič. One je imela partnerja. Ok ni panike ima pač prijatelico. Pa če je tako super in oh in sploh gremo pa lahko kdaj skupaj na kakšen izle, kavo,… A ne to pa ne ona pa meni ne želi spoznat. Ona bi bila samo z njim prijatelica. Aja z njim bi pa šla na izlet,… Jaz sem tu zadevo zaključila. Ker meni se enostavno s tem ni dalo igračkat. Niti ne vem ali sta kdaj potem kaj imela, tudi fizično ali ne. Meni je to nespoštljiv odnos do partnerja, če nekaj takega skrivaš pred njim.
ko moški žensko za roko drži, če ta ni sorodnica, ali ženska, ki ji treba pomagat, prva pomoč…, heh.., kaj pa če drugega biti kot varanje, če je tip v neki vezi.., če je veza brez sexa, pač ni, ker je pač samo vprašanje časa kdaj se bosta tudi fizično ločil od stalne kao partnerice.. in si v bistvu tip želi, da ga okolica vidi, ker mu je doqurčilo neko skrivanja in pač ta veza v kateri je, tako vrže karte na mizo…
drugač me pa ta napisana zgodba v temi spominja na ta komad…, močan stisk rok.. in govorjenje, čista hipnoza.. izpoved globokih čustev, tip se bi ohladil samo z hladnim vedrom vode, hehe..
Anonimno 5699, 10.01.2023 ob 09:34
za Xzav
Po moje je ljubezen, kjer se partnerja zavedata tega, uspeta medsebojno pogovarjati in upoštevati meje, ki sta jih soglasno postavila tista prava. In ja, to ni pravljica, gre za delo. Delo na sebi in delo v odnosu.
Zaljubljenost v dolgoletni vezi nima kaj početi. To je pobeg iz reale v občutke stalnega pogrešanja minljivih stvari.
Popolnoma nekaj drugega pa so ljubljenost, spoštovanje, zaupanje, nežnost, ranljivost, itd. A ti ne pridejo sami od sebe. Zagotovo pa ne s tem, da dajemo partnerju na oči plašnice, da slučajno ne bi na plaži videl/a tujih jošk, riti ali napetih moških mišic.
Xzav
Sploh ne plašnic, ni bistvo v plašnicah. Ampak v tem kaj zate pomeni gledanje kaj ob tem čutiš, želiš.
Vsi vemo, da so skušnjave in smo jih sposobni zatreti razumsko. Temu se večinoma danes reče dolgoročna monogamna zveza, ljubezen…. In to je delo. Če pa je popolna zvestoba samoumevna na vseh ravneh in ni potrebe niti po gledanju, še manj po plašnicah, to je pa pravljična ljubezen. To pa ni delo, je popolni užitek. Slednje vrste zveze žal na dolgi rok ni, oziroma je zelo redka.
Imaš prav kar se tiče realne ljubezni, a prav ima tudi “Malena” kar se tiče tiste 100 % popolne, žal samo pravljične. Nič ni narobe pogledati tudi iz drugega zornega kota, o katerem govori ona. Seveda je tak pogled škodljiv za obstoj zveze za katero delamo. Pa, vseeno, si upamo za hip priznati, da obstaja razlika med tema dvema ljubeznima in da, tako rečeno je lahko vse varanje? Četudi se v praksi strinjam, da je varanje stvar dogovora med parom.
Hja, odvisno kam posamezen pogled na situacijo vodi. Pravljične ljubezni ni, ideal tega pa nam poskušajo “prodati” na vsakem koraku. In če nekaj ni realno, je nevarno po tem hrepeneti.
Zdaj pa si predstavljajmo nekoga, ki kupi idejo pravljične ljubezni: stalni metuljčki, adrenalin, hrepenenje, pogrešanje in seveda – nič izven tega ne obstaja. Potem pa brutalno razočaranje, ker to ne traja. Rezultat je običajno pravo varanje na podlagi razočaranja, ker pravljične ljubezni ni. Fak, kako to, da je ni?
In ne, nikakor ne more biti varanje, če ni kršenja dogovorov, ki sta jih partnerja soglasno (brez pritiska in prostovoljno) dorekla.
tako tako…je.
to je varanje, ne tolaži se, da ni.
mi je bivši pisal kaj imam oblečeno, kakšno barvo perila, da ona nikoli ne bo kar sem jaz, ko je že bil v drugi vezi od 3-4 mesece. to je varanje.
kakor hitro sem dobila to vprašanje sem vedela, da tam ni srečen. Srečen in zaljubljen predan človek druge tega ne sprašuje, še manj se drži za roko ji šepeta na uho itn.
Grozljivka, 10.01.2023 ob 15:04
tako tako…je.
to je varanje, ne tolaži se, da ni.
mi je bivši pisal kaj imam oblečeno, kakšno barvo perila, da ona nikoli ne bo kar sem jaz, ko je že bil v drugi vezi od 3-4 mesece. to je varanje.
kakor hitro sem dobila to vprašanje sem vedela, da tam ni srečen. Srečen in zaljubljen predan človek druge tega ne sprašuje, še manj se drži za roko ji šepeta na uho itn.
Točno tako !
napišite svoje mnenje, 09.01.2023 ob 22:16
Je za vas to varanje, da poročen moški v javnosti drugo žensko drži za rok (močno), se gledata v oči in si govorita, da se imata rada? Sicer ji ni rekel, da jo ljubi, ji je pa tako bolj potiho in intimno rekel rad te imam. In potem ji je govoril, kako bi užival, ko bi en dan lahko preživel z njo v enem drugem mestu (ne tem kjer živi ona ali on), ter ji povedal, da letos njen rojstni dan pade na četrtek. Ga je vprašala kako ve in je rekel, da je počekiral, da jo bo kam peljal. Potem je šla preveriti in je res četrtek? Za vas je to že varanje njegove žene, ali samo nedolžno spogledovanje? Dotična nista imela še ničesar, niti poljubila se nista.
Do varanja je še najmanj 10 črk – PRILOŽNOST. Drugače pa je to že čustveno varanje, sigurno.
A če rečem, da mi je všeč slika Mona Liza, pomeni, da Sejalca ne smem niti pogledati? Ljudje nismo popolni in vedno se najde kdo, ki ima recimo eno lastnost boljšo kot pa naš partner, ampak je kombinacija partnerjevih lastnosti tista, ki nas drži pri njemu, z vsemi napakami vred. Naj vrže kamen tisti, ki ima partnerja brez napak, da vas nič ne moti na njem!
Ampak zaradi ene lepe riti na drugem moškem ne bom šla razbijat zveze, s katero sem zadovoljna. Se pa strinjam, dokler bo ta lepša rit na skrivaj govorila, kaj vse bi ti počela na samem, je varanje le priložnost stran. Tu je pa potrebno začeti iskati, kaj ta oseba dejansko pogreša v trenutni zvezi.
seveda.. varanj je več vrst, ni varanje samo penis v njeno mucko.. kar se gresta ona dva se imenuje čustveno varanje.. on posveča svoj čas drugi in ne svoji partnerki, dotika se druge, šepeta drugi, si želi drug, drugi govori da jo ima rad.. kaj vraga dela z prvo če hoče biti z drugo?? …. ko se pa vključi še fizično (kar se pri njima bo slej ko prej..) pa je to največja izdaja obstoječe partnerke..
evo popayeva pesem pa je mene na tole pesem spomnila…