Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je že kdo naročal pri ShipGratis.si? Ne pošljejo naročenega že 3 mesece.

Je že kdo naročal pri ShipGratis.si? Ne pošljejo naročenega že 3 mesece.

Že pred 3 meseci sem naročila in plačala nekaj oblačil, vendar do danes nisem dobila nič. Ni nobene številke, kamor bi lahko poslala, samo možnost pisanja maila – na katere pa nihče ne odgovarja. Imajo neko možnost, da pogledam, kdaj naj bi paket prišel – sicer vsaka stvar posebej, a so tudi ti datumi že zdavnaj mimo. Šlo pa naj bi za neko slovaško podjetje. Ima morda kdo izkušnje s tem podjetjem? Verjetno lahko samo pozabim na svoj denar.

Podatki o nosilcu domene
Ime Lukas Cesal
Organizacija Lukas Cesal
E-pošta info@seonet.cz
Ulica Sokolovska 118, Plzen
Država CZ

https://rejstrik.penize.cz/ares/87163535-lukas-cesal

Tole je en samozaposlen čeh. Mogoče zaradi korone ne more poslovat, ampak tudi kasneje… vprašanje koliko bo kaj pošiljal naokoli.
Če je znesek majhen… mu pač težite vsak dan. Verjetno ne bo nič poslal.
Če ni majhen pa civilna tožba.
Mogoče edino, če ga na češko policijo prijaviš za goljufijo. Sam doseglo se ne bo veliko po moje.

Gre za znesek čez 70 €. Prej nisem bila pozorna, da ni nobene telefonske številke, lahko pišeš samo na nek mail za reklamacije. Pisala sem že večkrat, odgovora seveda nobenega. Naročila sem že pred 3 meseci, tako da verjetno lahko na vse kar pozabim.

Dobrodošla na spletu.

Če prvič vidiš in slišiš za kakšno spletno trgovino, se prvo pozanimaj VEDNO pri kontaktu. Če jih je mogoče poklicati in če imajo kakšen mail. Če ti to dvoje ne da miru, pa … pokličeš telefonsko številko. Če se ti kdo oglasi, prekineš ali pa se pogovarjaš, da se še bolje prepričaš, v nasprotnem primeru ne naročaš ničesar.

Drugače pa kupuj v priznanih trgovinah in če nisi ziher, povprašaj po forumu. Kot si videla, se je našel nekdo v tvojem postu, ki ti je pomagal in našel skritega čeha, ki prodaja po sloveniji s češke.

In še en nasvet. Če je le možno, se plačilu s kreditno kartico izogibaj po spletu. VEDNO ti naj pošljejo robo prvo na dom, potem pa plačaš.

Ce si placala s kreditno :
– mailas banko, ki ti je izdala kartico; poslali ti bodo navodila – izpolnila bos obrazec … opisala kako kaj … dobila bos denar. Prodajalec pa se bo potem zagovarjal v nasprotno ter dokazoval, če je poslal itd. Kar seveda ne bo zmogel.

– ce si placala prek paypala – disputas placilo in opises, da nisi dobila
pocakas par dni … in “eskaliras” zadevo, tako da le-to pregleda support. Dobila bos denar, ker ziher nima tracking linka do tvoje paypal naslova.

Pozdravljena.
Tudi jaz sem naročila že kar nekaj stvari,pa so vse prišle(to je bilo pred to corono),zdaj pa nekaj zajebavajo.Stvari so bile meseca marca naročene,pisala sem jim emaile,pa je zopet dostava datuma mimo.
Ne moreš se nikamor obrnit,ker je to avtomatski odzivnik,tako kot praviš,lahko denar kar pozabimo.Pa lep pozdrav!

Jaz sem potem denar vendarle dobila nazaj, samo sem jim prej vsaj 10 x težila na mail za reklamacije, pa na Facebook, potem pa je prišel celo slovenski odgovor in denar nazaj – stvari nisem več želela, ko je prispel prvi paket – plačati bi morala carino, ker piše že, shipgratis.si, tako da misliš, da gre za slovensko podjetje, potem sem ugotovila, da je češko ali slovaško, ne spomnim se, v resnici pa pridejo zadeve direkt iz Kitajske, zato je treba za vse plačati še carino. Paketa nisem sprejela, po mnogih dopisih so mi denar nakazali.

Naročila oktobra. Čez cca mesec in pol dobila del naročila – bunda, ki pa mi je bila premajhna, čeprav št. M, ki jo vedno nosim…bundo lahko nataknem le na nos. Vrnem bundo, na svoje stroške seveda, danes so mi odpisali, da si za ceno bunde lahko izberem kaj drugega ali pa mi vrnejo denar. Odločila sem se za vračilo denarja, ker ne mislim, čakati pol leta na stvari, čeprav poceni. Upam, da vrnejo. Drugi del oktobrskega naročila ŠE ČAKAM!!

Tako da, vsi tisti, ki bi radi dobili naročilo v cca. 1 tednu…vam NE PRIPOROČAM nakupovanja preko te strani. Tistim, ki vam ni problem čakati več mesecev pa bo stran verjetno všeč ker je res poceni. Pazite le pri številkah, ker so čudne.

Lp

Včasih je treba še kaj prebrat, ne samo klikat naroči. Tole jasno piše na strani:

Blago pošilja dobavitelj direktno iz Azije, več podrobnosti TUKAJ.
Pošiljka bo naročniku vročena s strani Pošte Slovenije
V primeru poškodb pakiranja, bodite dosledni o vsebini pošiljke z uslužbencem Pošte Slovenije in napišite zapisnik
V primeru izgube pošiljke med prevozom, vam na naše stroške pošljemo novo blago. V tem primeru se rok dostave podaljša
Naročila v vrednosti nad 22 evrov podležejo carinskim dajatvam. pod temi pogoji.

Imaš taužent preverjenih strani, zakaj kupovati iz ene žnj???? Plačilo ob prevzemu, kot ena zgoraj pravi, je pa tečno in nepotrebno. Jaz vse plačam takoj, 1 slabe izkušnje še nisem imela oz. enkrat je mutil prodajalec na ebayu, ampak sem samo prijavila in je ebay vrnil v 3 dneh.

Pri nas je moz narocal…nikoli vec ne bo..za sebe je narocil bundo-jo je lahko dal sinu ki mu je bila premajhna,potem sportne copate-te so bili podobni cevljam za v vodo…obup…Na sliki vse lepo in prav,dobis pa cisto nekej drugega…Lahko,da ima nekdo kaj vec srece..ne vem…Cakal na naroceno vec mesecev,potem dobi narobe in kr neki,cevlji niti prave st.niso bili…ko bi mogli prispet naslednji paketi jim je rekel naj ne posiljajo vec nic…je pa tisto prvo placal po povzetju…

Potem oni naročajo iz Aliexpressa in ti naprej pošiljajo.

Jep, nekdo je postavil spletno stran in folku naprej pošilja z alija. Ker pa folk ničesar ne prebere, raje naročijo preko te spletne strani kot direkt z alija. Sicer pa, ovce so zato, da se strižejo.

Sem v prvem valu naročila KN95 FFP2 maski, pakirani 2 skupaj. Ker jih tu ni bilo oz. so bile enormne cene. Takrat je prišlo hitro oz. Po napisanem roku dostave. Takrat je bila ok izkušnja. To je bila v bistvu sploh prva izkušnja, da sem sploh kaj iz tujine naročila.

Ne nasedajte zaslužkarjem! To lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Iste športne copate sem pred 2.leti kupila pri Wish-u po polovični ceni. Roba na shipgratis je popolnoma enaka tisti na Wish. Mi tam kupujemo že nekaj let. Dobava v predvidenem roku, če artikla ni več na zalogi vrnejo denar v nekaj dneh. Sicer pa primerjajte sami.

Ja jaz sem naročala in cakam ene copice ze 3 mesce! Klicala sem jih ze 2 krat kje so ker je biu dnar trgan dol in so rekl ja prihaja ja bo cez kak teden…danes klicem spet in s rekla da zdej se pa ze mal norca delajo in zahtevam da mi tocno povejo kje je pošiljka in gdaj okvirno pride…in so rekli nevemo točno kje je mislm res organizacija na vrhuncu…saj se zavedam da se lahko roba zgubi sama delam v m tehniki na spletni trgovini in stranke kličejo in sprašujejo ampak nikol pa si nismo dovolili da stranki vec kot 3 mesce nebi poslali robe oz nebi vedli kje je njihova roba. 01 810 8755 to je telefonska številjka od ship gratisa. Ceu internet sem preiskala da sem jo dobila ker na njihovi strani nimajo nic objauleno glede kontaktov. Razočarana zelo! Nikoli vec ne narocam prek njih

Tu sem našel kontaktno telefonsko številko:
Če imate kakršnakoli vprašanja, pokličite naš uporabniški servis na tel. št. +386 181 08 755 ob delavnikih od 9.00 do 15.00 ure.

https://i.imgur.com/aJodifz.png

V nasprotnem primeru, če se ti noben ne bo javil in ti noben odpisal, si nasedla scammerjem. Tako poslujejo spletne trgovine oz. scamerji. Spletno stran si tako uredijo, da izgleda kot pravi magnet in za oči in zaupanja vredno trgovino, ko pride do komplikacij, pa ne moreš nikogar kontaktirati. Po navadi pustijo samo mail, da izgleda kot neki support .. poglej si malo druge spletne strani, kot so pri nas … recimo mimovrste, bigbang, mercator mtehnika, merkur itd, kjer imajo pri vsakem možnem nakupu še kontaktno številko. Isto je tudi pri amazonu (ampako jo je veliko težje najti – prej najdeš chat v živo), ebay itd …

Kjer ni telefonske, je treba samo stran bežati iz te strani … če pa ti mamljivost ne da miru, da ne bi kupila, pa prvo malo pobrskaj na netu, če je že kdo kupoval pri tej spletni strani in kakšne so kaj njihove izkušnje. Pozor, pazi fejkanih profilov, kjer pišejo, da je to nekaj najboljšega itd …

Enkrat sem na netu videl en zelo dober oglas. Prav tak, da si samo rekel “VAU!”, potem pa še so nižje bili komentarji iz profilov facebooka z imeni in priimki … sem tak za foro šel malo v facebookov iskalnik vpisovat te osebe, zadetka ni niti enega našlo, če pa že je, pa je na sliki bil čisto drugačen (premlad, prestar), kot je bil tam v komentarju.

Par dni nazaj so imeli eno zelo dobro oddajo na VAL 202, kjer je voditelj spraševal klicatelje, če bi oni tudi naredili fake profile, da bi si profit zvišali ali pa glasove za volitve, ker bi notri napisali neko mnenje o svoji firmi v neki drugi osebi … in se jih je kar nekaj strinjalo … tako je bilo v tem primeru.

Priporočam ti, da na ta denar popolnoma pozabiš, ker ga 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne boš nikoli več videla ne v papirnati oz. digitalni obliki in v kakšni drugi obliki – blago. Tisti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa si vzemi za čudež, če pa mogoče le dobiš naročeno. 🙂

Brez skrbi, nisi prva in ne zadnja. Jaz sem se 10 let nazaj tako nategnil, ko še ni bilo toliko spletnega kriminala. Sicer je bilo samo 10 evrov, ampak dovolj, da sem postal popolnoma pazljiv kje kupujem itd. Če mi je pa kakšna spletna stran še bolj sumljiva, pa jo še preverim, kdo je lastnik domene itd … Dostikrat najdeš recimo slovensko spletno trgovino, registrirano na neko tuje ime in v neki drugi državi – takrat samo stran bežiš.

Avtorca, imam pa še en nasvet zate. Če ti oni model na tvoj mail ne odgovarja – piši mu na tisti mail z nekim čisto drugim imenom in samo poizveduj o nekem izdelku, ki je v trgovini. Recimo, rada bi kupila tiste hlače, pa me zanima če lahko nakup opraviš tako, ali tako, pa če lahko to in ono … izmisli si nekaj. Scamerji so prijazni in odgovarjajo tako dolgo, dokler ne dobijo denarja, ko ga dobijo, za njih več ne obstajaš, pa če jim 1000 mailov pošlješ.

Lahko pa je tudi en drug problem … lahko, da ta trgovina resnično obstaja, a problem je, ker ničesar, kar imajo na spletu v prodaji, nimajo na zalogi. In ko kdo kaj kupi, še le takrat od kitajcev naročijo, kar se da zavlečti za dva meseca ali več, in preden to pride tja, pa potem še v slovenijo oz. k tebi, lahko traja 4 mesece. Poskusi take pizdarije, kot jih prodajajo na tej spletni strani, raje kupiti na kakem Wish-u ali pa na Ali-Express-u … 100x bolj varno in ziher pa še ceneje. Ne pozabi iste izdelke primerjati po vseh mogočih trgovinah. Sem že na Wishu našel en izdelek, ki je najcenejši bil dražji, kot so ga imeli na Amazon.de …

Jaz sem cakala skoraj 4 mesece na oblekco, ampak vceraj je prispela posta iz Uhbekistan to je nekje iz Rusije. Obleka je velikost za 130 kg tezko gospo in to je  M velikost. Groza in se tako umetno plasticen material, da sem v soku.

Vrgla sem jo v sneti in ne zelim nikoli pomisliti na ta Shipgratis. To je katastrofa. Res pa je, da je bila znizana od 44€ na 16€.

Priporocam vam, da je najbolje ignorirati, ker ta site vodita dva Ceha in se to muti okrog po svetu.

Lep pozdra,

Vikica

Ali so izdelki, ki ste jih prejeli, taki kot na sliki? Ste narocili kaksno bundo od njih mogoce?

Ne narocujte ce ni po povzetju ,razen preverjene firme pa se ta so gli niso 100%.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7794, 04.07.2023 ob 12:59

Ne narocujte ce ni po povzetju ,razen preverjene firme pa se ta so gli niso 100%.

Ma daj, saj že URL pove, da je fejk. Kaj šele vsi ostali podatki na strani (se mi niti ne da gledat). Kot, da ste se včeraj rodili. Ali pa v 70ih.

TUDI JAZ SEM NAROČILA DENARNICO IN ŠE DO DANES NISEM PREJELA. OZ, NAROČILA 2, PREJELA SAMO 1. IN SEM ŽE FUL JEZNA.

Mislim da tudi ne boste, tako kot jaz nisem!

New Report

Close