Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je že kdo prebarval radiatorje

Je že kdo prebarval radiatorje

V dnevni sobi se na radiatorju rise (poškodbe barve), ker se potisne fotelj, ker se ga dotikamo, ko greš kaj na okno pogledat….

A lahko prebarvam kar čez to barvo? S katero? Ali moram vse brusit dol? So pa ‘gladki’ radiatorji, samo na vrhu je mreža. In ko odšraufam to mrežo….. orenk spucat s sesalcem ali metlicami.

Pa še eno vprašanje, ker sem očitno že dementna! 🙂 Kako odstarnit zrak v radiatorjih?
Zanima me samo:
– peč mora bit takrat ugasnjena?
– odšravfaš vse ventile….. dokler ne priteče voda in zategnem nazaj
– a zdaj pa na novo nalijem vodo in pustim vse ventile (za regulacijo) radiatorjev odprte?
– potem zalaufam peč………
– in če je treba še enkrat dotočim?

Ker jaz imam (en zastarel) način. Na ‘uri’, kjer je cagar, se sploh ne dotoči dovolj vode – iz pipe točim. Ne pride na zelen kvadratek. Prej začne spricat iz pipe, ker je prevelik pritisk.
Posledčno voda samo žubori po radiatorjih – je moteče in verjetno se prej ohlaja, ker jo je premalo.

HVALA VAM za vsak nasvet!

Če so večje poškodbe in se vidi kovina oziroma je tam rjavo je treba rjo zbrusiti dol in pobarvati s temeljno barvo za kovino.
Če tega ni je treba cel radiator matirati oziroma le nalahk potegniti z brusnim papirjem, da radiator ni več gladek in se barva lahko prime na radiator.
Tu temeljna barva ni potrebna in se pobarva le s pokrivno barvo za železo.
Ne smeš uporabiti barve za les, beltop, sadolin in podobno.
Prejšnjo barvo pa ni treba dol zdrgniti.

Če želiš radiator bele barve obstaja Barva za radiatorje, ki je bela.
Če boš barvala z vodno barvo lahko vzameš belo barvo.
Tu je učinek isti kot pri barvi za radiatorje.
Treba je pa vedeti, da čez čas tudi pri teh dveh barvah radiatorji počasi porumenijo.
Le počasneje kot pri sintetični barvi.

Če želiš radiator druge barve lahko vzameš barvo za kovino v želeni barvi, ker se rumenenje barve ne vidi kot se vidi pri beli barvi.

Peč mora biti prižgana in v radiatorjih topla voda.

Vaš link

Ko so mi lani belili stanovanje, sem se spomnila, da bi bilo dobro prebarvati še radiatorje. Ni se mi jih dalo šmirklati, zato sem jih samo očistila in čez so nanesli barvo. Je čisto ok, edino kjer je bila stara barva odluščena, se malo pozna.

Hvala vam stokrat! Vse mi je jasno, zdaj pa na delo.
Hvala za vaš trud, ker ste in znate. <3

Hvala vam stokrat! Vse mi je jasno, zdaj pa na delo.
Hvala za vaš trud, ker ste in znate. <3
[/quote]

Hvala tebi, ker si. 🙂

Ne ga je…at
Kakšna topla voda, ko se barva radiator?
Je nemogoče lepo pobarvat, ker se barva prehitro suši in je ni moč lepo razmazat.

Radiator naj bo hladen, ko se nanaša barva, če uporabiš velurjev valček bo radiator kot bi ga pobarval s pištolo, brez črt, le vogale se popravi s čopičem. Ko bo končano se pa lahko spusti not mlačna! voda, če bo prevroča bo cel radiator mehurčkast, ker bi topilo prehitro izhlapevalo.

Ne ga je…at
Kakšna topla voda, ko se barva radiator?
Je nemogoče lepo pobarvat, ker se barva prehitro suši in je ni moč lepo razmazat.

Radiator naj bo hladen, ko se nanaša barva, če uporabiš velurjev valček bo radiator kot bi ga pobarval s pištolo, brez črt, le vogale se popravi s čopičem. Ko bo končano se pa lahko spusti not mlačna! voda, če bo prevroča bo cel radiator mehurčkast, ker bi topilo prehitro izhlapevalo.
[/quote]

o topli vodi sem pisal glede odzračevanja radiatorjev

Zakaj pa ne kupiti novega radiatorja? So lepi in poceni, zamenja se ga pa v parih minutah. Vse ostalo traja, ni poceni, pa še packarija je.

Se kar precej strinjam. Pred več leti sem dala radiator prešpricat pleskarju, ni bilo prav poceni, a je barva smrdela in dušilo me je, vsakokrat ko sem ga odprla. Hladen pa je bil v redu😀😀, a zato ga ne rabim. Očitno mora bit prava barva, vsaka ni dobra.

Se kar precej strinjam. Pred več leti sem dala radiator prešpricat pleskarju, ni bilo prav poceni, a je barva smrdela in dušilo me je, vsakokrat ko sem ga odprla. Hladen pa je bil v redu😀😀, a zato ga ne rabim. Očitno mora bit prava barva, vsaka ni dobra.

New Report

Close