Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je že prepozno za posaditi grah?

Je že prepozno za posaditi grah?

Vrtnarke in vrtnarji, sem že prepozna za posaditi grah? Letos smo namreč pozno zorali, ker je bil non stop dež. Bi pa grah posadila kar na njivo – zraven krompirja.
Še to: kako naredi “nizek” grah, tisti, ki ne rabi opore? Imate kakšne dobre izkušnje? Hvala za odgovor.
Sem pa s Primorske.

ni še prepozno.

Še imaš rezerve s časom za vse, ne le za grah. Marsikdo še ni nič posadil in posejal.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Kvečjemu je prehitro.

pa ne za grah.

pa ne za grah.[/quote]
Ja ,marca li aprila, kasneje nima smisla. Marca posajen bo maja, aprila, pa junija. Smiselna je potem spet jesenska setev.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ne vem, kako bi ti naredila nizki grah? Kupi tako sorto.

pa ne za grah.[/quote]
Ja ,marca li aprila, kasneje nima smisla. Marca posajen bo maja, aprila, pa junija. Smiselna je potem spet jesenska setev.[/quote]

kaj bi ti rad povedal?

Ja ,marca li aprila, kasneje nima smisla. Marca posajen bo maja, aprila, pa junija. Smiselna je potem spet jesenska setev.[/quote]

kaj bi ti rad povedal?[/quote]
Da se seje marca ali aprila. Če ga poseješ marca, ga boš imela maja meseca, če ga poseješ aprila, ga boš imela junija meseca. Kasneje kot aprila ga je nesmiselno sejat zaradi pomanjkanja vlage in visokih temperatur. Prej kot marca pa tudi ne, zaradi prevelike vlage v zemlji in prenizkih temperatur zemlje. V poštev pride potem še jesenska setev, ki se opravi koncenm avgusta in imaš grah potem oktobra.

Nizki grah je pa sorta, kot ti je povedala že Yo.

Tako, tokrat sem ti, drugič ti pa ne bom nič povedal, ker ne le da bi se sploh potrudila prebrat, si še naesramna povrh.

Hvala vsem, Modrival, še posebej tebi, mi je pa ta drugi “grah” prevzel ime.

Grah boš namreč imela maja meseca, oziroma junija meseca da ga boš lahko uporabljala za živilo, če že morem vse podrobno napisat, sem mislil, da je dovolj razumljivo, ker kumare ti njabrž ne bodo obrodile na posajenem grahu.

New Report

Close