jebemti butaste reklame
Človek se jih enostavno ne more zbebit, če slučajno kaj gledaš na TV. Vendar ne vem ali res z njimi povečajo prodajo, ker name delujejo kontraproduktivno. Tako recimo ne jem več paštete, ki so jo pred časom “priporočale mame” in menda je to ista, ki ji zdaj “potrjujejo embalažo”. Zdaj razmišljam tudi, da bi se odpovedal alpskemu mleku zaradi vse tiste izrečene “ljudske modrosti”. Pa tudi na misel mi ne pride, da bi kupil avto zato “ker je nemški”, enako usodo pa bi doživeli tudi tisti “oh” in “VWau”. Po svoje tudi hvala bogu tudi, da nisem ženska, ker bi verjetno iz istih razlogov hodil okoli neprepleskan, smrdeč po švicu in krvav med nogami.
Ali folk res toliko pada na nebuloze ali kaj?
Ne, eni so se naučili uporabljati časovni zamik in reklame prevrtavajo.
Tistim, ki smo se TV-ju odpovedali, pa še vedno preostane ignoriranje jumbo plakatov in lepljenje nalepk na poštne nabiralnike.
Nisem tak TVfil, da bi si še zamik štimal za tiste redke trenutke, ko res nimam kaj bolj pametnega za počet.
Da bi imel kaj pojma o prehrani, bi se alpskega mleka že zdavnaj znebil.
Včasih npr je dovolj že samo da pogledaš datum na embalaži. Mleko, ki zdrži 2-3 mesece, še ko ga v hladilnik ne pospraviš…se mu ne reče več mleko. To je samo ena kemija še.
smisel reklam na TV je plačevanje reklamnega prostora TV firmam ☺
nekaj zaslužijo tudi ustvarjalci in nastopajoči v reklamah ☺
pa se denar nekako zavrti
V oglaševanju se obračajo mastni denarji, sploh na tujih trgih. En najbolj krvavih biznisov.
In ja, ljudje palijo na to. Če ne bi, bi oglaševanje je zdavnaj zamrlo, tako je pa v porastu. Od tega bajno živi ogromno agencij. Ogromno oglasov ima zelo natančno izdelan psihološki background kako bo povprečna ciljna skupina to podzavestno beležila v svojih možgančkih in kako se bo odločala (predvsem) v bodoče. Zelo dobro vedo kaj bodo predvajali, kje, ob kakšnem času, komu in kakšno je njihovo sporočilo v ozadju, ki se ga povprečen kupec še zaveda ne.
Ta kampanje z “mame priporočajo” ima daljše ozadje z eno afero in je jasno na koga cilja.
jaz sem v celem lajfu samo 1x kupo nekaj kar sem v reklami gledal, pa še to iz fore, je pa res da še danes uporabljam, ker mi ma dober vonj, ono ”Tudi angeli bodo padli”, priznam po vonju eden boljših gelov za tuširanje, še pol dneva ga zavoham na roki…..
Tak da kak so te reklame uspešne vprašanje, glede na ceno, sploh v neki SLO…..
Nisi ti tisti, ki konzumira neke prehranske proteinske dodatke?
Imajo efekt, definitivno. Imam kolegico v firmi, ki dosti oglašuje po TV, in pravi, da prodaja nenormalno zraste, kadar navalijo z reklamo. Pa so čisto uveljavljena firma, je ne pozabiš kar tako.
En primer je recimo deo z nemogočim imenom (in skrajno butasto reklamo, ko se ljudje valjajo po tleh z dvignjenimi rokami pa take), ki si ga res dolgo časa nisem mogla zapomniti, zdaj sem si pa končno ga. Evo, so gnjavili toliko časa. Če bi reklame ukinili pred pol leta, ne bi več vedela, da je ta zadeva kdaj obstajala.
Kupila ga vseeno nisem.
Tudi če grem zdaj gledat po hiši, kaj imamo takšnega, kar je trenutno v reklamah po TV, bi težko kaj našla. Kupujem več ali manj vedno iste zadeve, paštete pa nisem nikoli v življenju marala in je ne kupujem, tudi če jo odobri sto milijonov mam.
Nisi ti tisti, ki konzumira neke prehranske proteinske dodatke?[/quote]
Nč ne konzumiram jst. Vse kar sm napisu je, da bi rabu folk met uravnoteženo prehrano, pa pojest dovolj beljakovin, sploh če se dovolj giba, ali dviguje težje bremene.
To vi delate cel big deal iz ene vrečke proteinov. Kot da je to edini vir beljakovin…
Pa od ene merice wheya ni še noben umru.
*težja bremena*
Jaz pa rada pogledam kak film, vseeno je drugačen občutek na starem, dobrem katodnem TV kot na compu, pa kako pogovorno oddajo, Polnočni klub, Tarčo, Odmeve, v bistvu tudi poročila, če sem le blizu TV …
Jaz pa rada pogledam kak film, vseeno je drugačen občutek na starem, dobrem katodnem TV kot na compu, pa kako pogovorno oddajo, Polnočni klub, Tarčo, Odmeve, v bistvu tudi poročila, če sem le blizu TV …[/quote]
Problem je, ker ponavljajo ene in iste filme.
Kakšen “nov” film, ki ga prikažejo na TV, pa si že eno leto prej ogledam na računalniku..
Političnih oddaj pa ne prenesem, ker mi ob njih gre na bruhanje.
Ja, tudi sam si težko predstavljam, da bi me lahko reklama prepričala v nakup nečesa in si težko predstavljam zakaj in čemu jih vrtijo.
A ko se pogovarjaš z marketingarji in ljudmi, ki so v tem poslu, se preprosto naučiš, da je to filozofija, ki temelji na ekonomiji velikih števil, makroekonomiji, … in kot pravi Ančka (banančka :)) ) se v tej industriji (oglaševanja) obračajo mastni denarji in zato živijo komercialne televizije (mi pa gledamo zastonj filme na njih :)))) ).
Živele reklame!! :))))))))))))))
Jaz pa rada pogledam kak film, vseeno je drugačen občutek na starem, dobrem katodnem TV kot na compu, pa kako pogovorno oddajo, Polnočni klub, Tarčo, Odmeve, v bistvu tudi poročila, če sem le blizu TV …[/quote]
Kakšen “nov” film, ki ga prikažejo na TV, pa si že eno leto prej ogledam na računalniku..
Političnih oddaj pa ne prenesem, ker mi ob njih gre na bruhanje.[/quote]
Mene sproščajo preprosti, nezahtevni filmi. Meg Ryan je zakon, vsi njeni filmi so kot kratkočasen roman. Meni to zelo ustreza, imam težave s spanjem in po takem filmu vsaj malo pozabim. Ali pa sudoku 🙂 Po novem obožujem tudi Johna Travolta, dokler je bil še človek (beri: pred lepotnimi operacijami).
Po mojem je ena od fint tudi to, da kupiš, ne da bi vedel, da so te navedli k temu.
Jaz priznam en nedavni greh – zamenjala sem paket za mobitel.
Političnih oddaj pa ne prenesem, ker mi ob njih gre na bruhanje.[/quote]
Se ti prav vidi, da se preveč družiš z ženskami.
Če ti gre politika na bruhanje, zakaj potem odpiraš take teme na forumu ?
Politika in trenutna situacija v državi goes together like peanut butter and jelly.
Bereš jih ne, vseeno pa rad komentiraš kakšno škodo delajo državi. Pa ni ti treba gledat političnih oddaj, če bereš novice na 24ur portalu, Dnevniku,…
Evo, glih zdej maš na prvi strani 24ur sliko Pahorja. Obilo užitkov pri masturbiranju !
Forum je zaprt za komentiranje.