Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jed iz bučk

Jed iz bučk

Kakšno preizkušeno, pa ne preveč zapleteno bi potrebovala. Mami ima na vrtu miljardo bučk, veliko tudi že v skrinji, zdaj pa ne ve kako naj jih še pripravi..

Imate kakšen preizkušen recept?

ta teden smo imeli bučke na firumu že 23x

In kateri od receptov je zmagal?

Meni so super ocvrtki iz bučk. Bučke najprej naribaš in posoliš, da spustijo vodo. Narediš maso kot za palačinke, le malo bolj gosto. Dodaš bučke in malo naribanega sira. Ocvreš na skoraj suhi teflonski ponvi. Super za zraven mineštre ali s solato.

Meni pa ja najboljša bučna kremna juha.

Kockice bučke popražiš na olju, skupaj s sesekljano čebulo. Ko je zapečeno zaliješ z vodo, dodaš timijan, pikico currija, soliš in zmiksaš. Če želiš še bolj gosto dodaš tudi nekaj koščkov krompirja.

Dober je tudi slan bučni zavitek – isto kot skutni burek, le da skuto zamenjaš z ribano bučo.

OCVRTE BUČKE S PIRJEM ALI KROMPIRJEVO SOLATO

Evo, ravnokar preizkušeno jed. ;O))
Mala in jaz sva se najedle, da me še zdaj boli trebuh. ;O))

Dušene bučke kot prikuha, zraven pa sva imele po dunajsko ocvrte ribje fileje ( vitki som ) in pire krompir.
Kot solato sva zraven jedle rdečo peso. Res njami!! ;O))

Dušene bučke.

80 dag bučk olupim, narežem na kocke ali naribam.
približno pol srednje čebule zrežem na drobne kocke, jo na olivnem olju, na neprevročem ognju zlatorumeno zapečem, dodam 4 stroke česna, da zadiši in na to stresem bučke.
Premešam, pokrijem in dušim, da so do polovice zmehčane ( približno 10 minut ). Dodam svež, olupljen,na kocke narezan paradižnik ali pa paradižnikovo kašo in dušim do mehkega ( še približno 10 minut ).
Proti koncu solim, dodam malo oljčnega olja, veliko žlico kisle smetane in ščepec na drobno sesekljanega peteršilja. Premešam in …

Zelo preprosto a okusno.Pa še tik tak je gotovo.

Drugače pa imamo pri nas radi tudi polpete iz bučk, ocvrte bučke v pivskem testu,…

Dober tek in Lp

Bučni polpeti

Naribaš buče, osoliš, da spusti vodo.
Dodaš ovsene kosmiče, riban sir, jajce,česen in veliko peteršilja.
Premešaš,oblikuješ polpete in ocvreš v olju.
Če je preredko, dodaš malo drobtin.
Pa skleda solate zraven,pa je.

Pa še solata iz bučk:

Bučke naribaš (tako kot kumare), posoliš, podušiš, da izpari voda, ohladiš. Dodaš strt česen in preliješ z navadnim tekočim jogurtom, popraš. Solato postrežemo ohlajeno.

Jaz zraven kak zelenjavni zrezek pripravim in je super kosilo.

Še posebej dobre so, če je namesto očičajnega sira feta sir, pa timjan

Meni so najboljše na tanko narezane na olivnem olju popečene bučke, gor pa česen, balzamični kis (to je kot solata).

Ali pa polnjene bučke:

bučke izdolbeš, notri pa jih nafilaš s mletim mesom (malo popraženim), narezano sredico bučk, paradižnika, čebule (vse prepraženo) in še nek sir groyer gre noter, potem pa vse v pečici pečeno, to je en francoski recept, samo ne vem vsega na pamet, pa lahko pogledam če hočeš. Je pa odlično, tako lahko nafilaš tudi paradižnik ali pa čebulo.
Jaz rečem sinku da so to pečeni čolnički.

Kaj pa kompot iz bučk?

Na oljčnem olju naj česen zarumeni, nanj zribaj bučko, ki ji je odpadel cvet. Posoli, Daj na kuhane špagete

Hvala vsem, zdaj bo receptov za par dni 🙂
Potem se jih bomo pa itak preobjedli za eno leto.

New Report

Close