Jed iz bučk
Meni pa ja najboljša bučna kremna juha.
Kockice bučke popražiš na olju, skupaj s sesekljano čebulo. Ko je zapečeno zaliješ z vodo, dodaš timijan, pikico currija, soliš in zmiksaš. Če želiš še bolj gosto dodaš tudi nekaj koščkov krompirja.
Dober je tudi slan bučni zavitek – isto kot skutni burek, le da skuto zamenjaš z ribano bučo.
Evo, ravnokar preizkušeno jed. ;O))
Mala in jaz sva se najedle, da me še zdaj boli trebuh. ;O))
Dušene bučke kot prikuha, zraven pa sva imele po dunajsko ocvrte ribje fileje ( vitki som ) in pire krompir.
Kot solato sva zraven jedle rdečo peso. Res njami!! ;O))
Dušene bučke.
80 dag bučk olupim, narežem na kocke ali naribam.
približno pol srednje čebule zrežem na drobne kocke, jo na olivnem olju, na neprevročem ognju zlatorumeno zapečem, dodam 4 stroke česna, da zadiši in na to stresem bučke.
Premešam, pokrijem in dušim, da so do polovice zmehčane ( približno 10 minut ). Dodam svež, olupljen,na kocke narezan paradižnik ali pa paradižnikovo kašo in dušim do mehkega ( še približno 10 minut ).
Proti koncu solim, dodam malo oljčnega olja, veliko žlico kisle smetane in ščepec na drobno sesekljanega peteršilja. Premešam in …
Zelo preprosto a okusno.Pa še tik tak je gotovo.
Drugače pa imamo pri nas radi tudi polpete iz bučk, ocvrte bučke v pivskem testu,…
Dober tek in Lp
Meni so najboljše na tanko narezane na olivnem olju popečene bučke, gor pa česen, balzamični kis (to je kot solata).
Ali pa polnjene bučke:
bučke izdolbeš, notri pa jih nafilaš s mletim mesom (malo popraženim), narezano sredico bučk, paradižnika, čebule (vse prepraženo) in še nek sir groyer gre noter, potem pa vse v pečici pečeno, to je en francoski recept, samo ne vem vsega na pamet, pa lahko pogledam če hočeš. Je pa odlično, tako lahko nafilaš tudi paradižnik ali pa čebulo.
Jaz rečem sinku da so to pečeni čolnički.