jedi iz bučk
Tiste, ki imate na vrtu bučke….kakšne jedi pripravljate iz njih?
Letos imam bučke prvič in jih je toliko, jaz pa znam pripravit le dve jedi iz bučk. Prosim za kakšne predloge, kakšne jedi iz bučk bi lahko bripravila.
Saj sem malce brskala po netu, ampak jaz bi recimo take predloge, ki so že ničkolikokrat preizkušeni z vaše strani.
Hvala za vsak predlog.
– polpete
– omako, zraven pa pečene hrenovke ali pleskavice in krompir
– štrudl (vlečeno testo, skuto, naribane in popražene bučke)
– nadevane bučke (nadevam z mletim mesom) pečene v pečici
– pita (na čebuli in česnu popražiš naribane bučke, malo ohladiš, dodaš jajca, žlico moke in zavitek zdrobljene fete, spečeš)
moj recept za bučno musako.
bučke operi(najboljše so male)in po dolgem nareži
posoli in pomokaj daj v pivsko testo in ocvri
dajaj ocvrte na papirnato brisačo,da se odvečna maščoba sced
mešano faširano testo popraži na čebuli in češnu
dodaj začimbe:majaron,origano,lovor,muškatni orešček,peteršilj
Na protfan polagaj ocvrte bučke ,na to daš plast mesa,pa zopet plast bučk,na vrhu so bučke
jaz imam ponavadi 3 plasti
pečeš približno 25 min. na 200,nato poliješ po vrhu s kislo smetano zmešano jajce in pečeš še približno 10 min.da zlato porumeni
zraven paše dobra zelena solata!Zelo je dobro,ne bo ti žal
2.varianta:
Vse enako,samo,da daš vmes še plast ocvrtih malancan!Malancane morajo biti prej posoljene in na papirnati brisaći,da odteće grenćina iz njih!Šele potem jih paniraj!Ostalo je enako kot zgoraj!
Lep dan
Lahko narediš lazanjo iz bučk.
Meni je všeč krhka pita z bučkami.
Na kolobarčke narezane in popečene odlično obogatijo sestavljene solate.
Potem jih lahko narediš na žaru, zraven mesa, če ga jeste.
Če pečete pico, dodajte zraven še bučke.
Fine so v juhah, tako kremnih kot sestavljenih.
Vložite jih v skrinjo za zimske omake.
Fine so zapečene v pečici z melancani, paradižnikom in
sirom čez.
Kombinirati jih je mogoče z različnimi dodatki (kapre, olive,
paradižnik, melancani …) in pripraviti z njimi raznorazne
omake za testenine.
Pri nas so zelo popularni špageti z bučkami in rakci, pa še narejeno je v 15 minutah.
Na olju prepražiš mal sesekljane čebule in česna (lahko tudi samo česen), dodaš rakce (zamrznjene in odtaljene), jih popečeš, dodaš na kocke narezane bučke, popečeš, dodaš skuhane špagete, zaliješ z malce vode v kateri so se kuhali špageti, zmešaš in posuješ s sesekljanim peteršiljem. Po želji lahko tudi s čilijem.