Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jedilne barve in dekoracija tort

jedilne barve in dekoracija tort

Živjo!

Včeraj sem skoraj cel Spar v Lj vrgla okoli, da sem našla polico z vsemogočimi zadevami za torte. In kaj sedaj? Ne vem za kaj se kaj uporablja in kako se čemu reče in kako to uporabiti (pa nisem kak laih glede peke, glede malo bolj profesionalnega okraševanja pa priznam, sem amater).

Iskala sem namreč nekaj, s čimer bi pobarvala (na močno barvo) smetano oz. kremo za obliv torte. Ne vem, ali tega pri nas nimajo, ali zadeve ne prepoznam. Imeli so samo limonin in pomarančni kao obliv, ki pa je bil nekako kot žele. Imeli so barve za pisanje (v svinčniku), pa tudi to po mojem ni tisto kar iščem.

Zanima me, ali je jedilna barva isto kot aroma???? Tisto v malih stekleničkah, aroma hruške, vanilije, rum, malina? Ali s tem barvate smetano?

Kako je z oblivi za torto Decor? Je v taki močni plastični vrečki čisto skup zbita čokolada (bela ali črna) in z njo prelijemo torto. Edino kar gor piše je, da je primerno za mikrovalovko? A to mislijo za tajanje tega preliva? Nikjer nobenih navodil?

Skratka: Rda bi barvasto torto in je ne znam obarvati! Mogoče lahko pomaga kaka strokovnjakinja?

Hvala!

Dvomim, da boš našla kaj pametnega…

Z aromo ti ne priporočam barvati, saj aroma da le okus, barvo pa le za nianso, vsekakor pa ne intenzivno.

Oblivi Decor so pomojem neke vrste čokoladna glazura (jaz jo naredim iz čokoalde in masla).

Ko sem pred časom povpraševala tukaj gor, s čim naj prebarvam torto, so mi svetovali živilske barve (tako da nekje jih očitno morajo imeti), ampak meni osebno tako umetne barve na torti niso všeč. Znašla sem se sama – torto sem “prebarvala” s prelivom, ki sem ga naredila iz borovnic in smetane (delala sem torto-avto). Barva je bila zelo intenzivna, a ni delovala umetno.

LP

Mogoče res deluje malo umetno, ampak drugače je pa torta ali bela ali črna … je pa tudi že malo dolgočasno. Sem mislila malo eksperimentirati 😀

Hvala vseeno!

Katero barvo pa želiš?

Draga Marusa!

pred dnevi sem kupila v Lj Sparu na Vicu jedilne barve, ki sme jih uporabljala ze mnogokrat in se odlicno obnesejo.

V skatlici so 4 majhne tubice (zelena, rumena, rdeča in modra), katere vmešaš ali v smetano, kremo, biskvit, sneg, marcipan. Intenzivnost določaš sama glede na količino dodane barve. Prav tako mešanico barv, npr. oranžna (zmešam skupaj rdečo in rumeno)…

Barve so blagovne znamke Schwartau in na skatlici pise 4 BACK & SPEISE FARBEN.

Kot sem že omenila uporabljam jih že nekaj let in se pri tortah obnesejo več kot odlično!

p.s.
Kar sem ti napisala so barvila v tubicah, imas pa tudi v tubicah kremo, ki je tudi obarvana – vendar samo za pisanje po tortah…

Lp
Nika

Hm, mogoče sem pa to včeraj gledala v Sparu v BTC? Samo se mi je zdelo, da gre za barvo za pisanje, ker tube so bile v obliki svinčnikov.

Na Viću torej 😀

Hvala!

Živilske barve dobiš v Avstriji. So v malih vrečkah v prahu. Barve so zelo
intenzivne. Jaz sem uporabljala rdečo za breskve, samo kanček jo je
bilo potrebno vliti v vodo, pa je bila živo rdeča. Imajo od rdečih, zelenih,
rumenih,….. . Dobiš jo lahko v malo bolj založenih trgovinah ali pa kar v njihovih slaščičarnah.

Lep pozdrav

Mogoče kak namig v kateri trgovini v Avstriji? In kaj približno piše na vrečki?

Hvala!

Barve v prahu lahko dobiš tudi v lekarni. Vem, ker jih moja sestra kuzpuje za barvati breskvice.

A v lekarni pri nas?

New Report

Close