Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jedilne buče

Jedilne buče

Na vrtu nam je zraslo nekaj buč in bi rada iz njih poskusila narediti kakšno jed. Nisem pa na tekočem, ali je bolje utrgati tiste manjše ali je pravzaprav vseeno – mislim katera ima boljši okus. Zdaj imam na vrtu velikosti od tistih najmanjših pa do buče velikanke.

Prosim svetujte!

Tudi kakšen dober recept ne bo odveč.
Že vnaprej hvala

Jaz oranžne (ne ta velike, ampak male okrogle) uporabim tako, da jih olupim in izdolbem semena, meso pa naribam, dam noter jajca, moko in povegetam, nato pa oblikujem majhne polpetke, ki jih na hitro ocvrem, Njamiiiiiiii!

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/buca.html

http://med.over.net/forum5/read.php?21,1104080,1104090#msg-1104090

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4191718

Malo več napiši, kakšne vrste buč imaš.

Ene buče so boljše mlade, ker so bolj mehke.
Druge buče pa razvijejo svoj okus, ko dozorijo se jih odtrga in se jih pusti “zoreti” še kakšen mesec ali dva ali pol leta – v to skupino spadajo muškatne buče.
Za kremno juho lahko uporabiš mlade bučke ali popolno zrele buče. Vrsta in zrelost buče pa pripomore k okusu juhe.

Jaz delam štrudel” iz vseh vrst bučk. Upam, da ti bo uspelo, ko boš poizkusila.

New Report

Close