Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jedilni kot – stoli ali klop?

Jedilni kot – stoli ali klop?

Kaj se vam v jedilnem kotu zdi bolj funkcionalno? Stoli ali klop + 2 ali 3 stoli?

Kuhinja bo klasična do moderna, nikakor pa starinski slog. Vem da se v modernem dizajnu da dobiti tudi klop. Meni se klop in zraven 2 ali 3 stoli zdi precej bolj funkcionalna kot 6 stolov, ki jih potem kar naprej prerivaš sem in tja. Mož pa pravi ravno obratno, da je klop kmečka in da klopi nikjer v novogradnji ne bom več videla.
Bomo pa jedilni kot najbrž kot ga zdaj, uporabljali tudi za obiske.

Kaj pravite vi na to?

On si najbrž predstavlja tisto tapecirano kotno klop v rjavem skaju 🙂

Dobijo se prav super in moderne klopce, pelji ga v kak salon, si bo sigurno premislil. Tudi meni je všeč, če je na eni ali celo na obeh daljših stranicah klop.

Mi imamo zelo majhno kuhinjo v zelo majhnem stanovanju, nič starinsko opremljeno, zelo lično in glede na prostor in možnosti ki jih imamo nam bolj prav pride klop in dva stola. Mize z 6 stoli tam ne bi mogla imet. Vse je odvisno od možnosti ki jih imaš. Če bi jaz imela dovolj prostora bi raje imela samo stole.
Imaš pa tudi v novogradnjah vse sorte od klopi do stolov, odvisno od možnosti in pa seveda predvsem od okusa posameznika. Okusi pa so različni in se zato o njih sploh ne razpravlja.
Torej opremi po svojem okusu in tako da bo funkcionalno.

klop definitivno, je bolj praktična

Jaz bi imela klop – imajo zelo lušne klopi v modernem slogu, oglatih oblik, res lepe. Najbrž si mož ne predstavlja in misli še na jedilne kote, kot včasih.

Osebno se mi zdi lažje čistiti tla v jedilnici s stoli kot pa lesti pod klopjo, zato jaz klopi nikoli ne bi imela. Enostavnost čiščenja je pri meni zelo pomemben kriterij.

Eno klop prestaviš bistveno hitreje od treh stolov.

Jaz prav sovražim hodit k ljudem, ki imajo klopi. Ker če sedes v kot in hočeš ven, se ti mora zmeraj nekdo umikat.

Stoli, definitivno.

Glede na tvoj opis situacije, definitivno kot. In kot so že predhodnice rekle, danes imaš na izbiro ogromno modernih izvedb kotov.
Moji prijatelji so si pred kratkim dali naredit kot in izgleda odlično.

Glede odmikanja, če sediš v kotu in moraš ven, je isti šmorn pri stolih, če ni prostora za odmaknit stol….se mora ravno tako nekdo umaknit.

Eno klop prestaviš bistveno hitreje od treh stolov.[/quote]

Ja, če si močan in je prostor prazen. V praksi pa jaz en stol komot primem in prestavim, klop pa je zame pretežka. In v praksi je tako, da stole lahko odmakneš enega po enega, tudi če je med mizo in steno bolj malo prostora (in ponavadi je tako), da pa odmakneš klop, je pa pogosto potrebno prej umakniti še mizo, da imaš klop sploh kam umakniti. Kar se mene tiče: ne, hvala. Že videno in preizkušeno v praksi pri sorodnikih.

Ja, če si močan in je prostor prazen. V praksi pa jaz en stol komot primem in prestavim, klop pa je zame pretežka. In v praksi je tako, da stole lahko odmakneš enega po enega, tudi če je med mizo in steno bolj malo prostora (in ponavadi je tako), da pa odmakneš klop, je pa pogosto potrebno prej umakniti še mizo, da imaš klop sploh kam umakniti. Kar se mene tiče: ne, hvala. Že videno in preizkušeno v praksi pri sorodnikih.[/quote]

🙂 Če si tako temeljita pri čiščenju, tako ali tako odmakneš tudi mizo, sicer se ti svinjarija zažira okoli nog.
Klopi iz masivnega lesa so tako lahke, da jo premakne tudi otrok. In edini možni plac za klop ni samo ob steni. Majčekno kakšno revijo o opremljanju stanovanja odpret, da vidiš, kaj vse se da in kaj vse prodajajo, ne samo pri sorodnikih gledat.

Sama se pa čisto strinjam s tvojim možem, posebej, ker boste imeli bolj moderno kuhinjo. Edina omejitev je morda prostor, če ga nimate dovolj, potem pač nimaš izbire.

Imeli smo kot s klopjo 10 let. čezt 14 dni se ga znebim za vedno. Komaj čakam. Pomivanje pod klopjo je misija nemogoče. V kotu se nabirajo časopisi in ostala papirnata nesnaga. Pa še kaj, kar me moti, bi se našlo…

Lp

Ja, če si močan in je prostor prazen. V praksi pa jaz en stol komot primem in prestavim, klop pa je zame pretežka. In v praksi je tako, da stole lahko odmakneš enega po enega, tudi če je med mizo in steno bolj malo prostora (in ponavadi je tako), da pa odmakneš klop, je pa pogosto potrebno prej umakniti še mizo, da imaš klop sploh kam umakniti. Kar se mene tiče: ne, hvala. Že videno in preizkušeno v praksi pri sorodnikih.[/quote]

🙂 Če si tako temeljita pri čiščenju, tako ali tako odmakneš tudi mizo, sicer se ti svinjarija zažira okoli nog.
Klopi iz masivnega lesa so tako lahke, da jo premakne tudi otrok. In edini možni plac za klop ni samo ob steni. Majčekno kakšno revijo o opremljanju stanovanja odpret, da vidiš, kaj vse se da in kaj vse prodajajo, ne samo pri sorodnikih gledat.[/quote]

Mize ne odmikamo tako pogosto, kot pa pogosto čistimo tla. S tem mislim tudi na skoraj vsakodnevno sesanje. Če bi pa imeli klop bi po tvoji logiki svinjarijo pod klopjo počistili le takrat, ko bi odmikali mizo, kar pa pomeni, da bi bilo pod klopjo večkrat umazano. V revijah se da videti vse mogoče, večina pa nas živi v reali in ne v revijah. In v reali so pogosto jedilni koti res koti. Ne sredi velike dvorane, ampak v kotu. Dobesedno.

Opisala sem svoj pogled na stvari, ker je gospa zgoraj spraševala za mnenja. Mislim, da sem svoje mnenje zdaj res opisala že v podrobnosti in nadaljnje pojasnjevanje ni potrebno. Nimam se namena s tabo prepirati ali celo dokazovati svoj prav nad tvojim, zato se zdaj iz te najine majhne debate (ki si je niti nisem želela) umikam.

Novogradnja. Imeli bomo modern kot in 5-6 stolov. Ker bo velika miza.

Tri stole postavis na mizo in imas tla svobodna za pomivanje. Kam pa postavis klop? Sploh tiste kotne, ki so kot pritjene na steno?
Kar zadeva izkoristek prostora, je klop boljsa, kar zadeva pa funkcionalnost ciscenja, pa nikakor ne. Meni je prakticno ciscenje pomembno in mi klop ne pride vpostev, razen zdaj te nove, ki so samo za 2,5 riti in so brez naslona za hrbet, pa na sreco mi niti ta ne pase v kuhinjo 🙂

Ravno dali izrisati kuhinjo! Na par različnih naslovih in pri različnih arhitektih, no pa tudi sami znamo meriti. KLOP JE VELIKO BOLJ POTRATNA kar se tiče prostora.

New Report

Close